Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο 28ης ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ

Ένας καθοριστικός  πλανητικός κύκλος  διάρκειας  28 ετών  στην ανθρώπινη ζωή  είναι του Κρόνου.
Για την καλύτερη  κατανόηση  του κύκλου  της επιστροφής  ενός πλανήτη  στη γενέθλια θέση του  πρέπει  αρχικά να τον μελετήσουμε  στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Να δούμε  τη φύση  του ίδιου  του πλανήτη , του ζωδίου και του τομέα  που  καταλαμβάνει.

Στην αστρολογία ο Κρόνος  είναι γνωστό  ότι έχει συσχετιστεί  με τις δύσκολες  εμπειρίες  πρέπει να  αποκτήσει  κανείς στη ζωή του .Το  είδος και τον τρόπο  των εμπειριών θα το κρίνουμε  από τη μελέτη  ποιανού  οίκου είναι κυβερνήτης, τι όψεις  κάνει  με τους άλλους  πλανήτες  τον ωροσκόπο και το μεσουράνημα.
Η πρώτη επιστροφή του Κρόνου  στη γενέθλια  θέση του  είναι η πρώτη μεγάλη  κρίσιμη  στιγμή  στη ζωή του ανθρώπου όταν  θα βρίσκεται  σε ηλικία  28  χρόνων περίπου. Βέβαια ,  μέσα στην  διάρκεια των 28 χρόνων  ο Κρόνος  θα  σχηματίζει  ανά  7 χρόνια όψεις  τετραγώνων (90) μοιρ. και αντίθεσης  (180) μοιρ. που δεν είναι τίποτε άλλο από ορισμένες  προειδοποιήσεις.

Ουσιαστικά η πρώτη επιστροφή του Κρόνου  κάνει το άτομο  να συνειδητοποιήσει  την ενηλικίωση  και ωρίμανσή του. Αυτήν την περίοδο, θα ζήσει  κάποια δοκιμασία στον τομέα  που αναφέρεται  ο Κρόνος  στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Όμως  μπορεί να έχει  και ,άλλες  προεκτάσεις  σε άλλους τομείς ανάλογα πως συνδέεται  με αυτούς.

Οι δοκιμασίες  που συνήθως  ζει ένα άτομο  σε μία τέτοια περίοδο  μάλλον προκαλούνται  από εξωτερικά γεγονότα. Πολλές φορές, η επιστροφή  του Κρόνου  μπορεί να σημαίνει  ψυχολογικά προβλήματα είτε  γιατί το άτομο  δεν  έχει τη δύναμη  ν αντέξει  την όποια μεταμόρφωση  ή με την αντίδρασή του δημιουργεί    δυσκολίες  σε άλλους  ανθρώπους  που  φαινομενικά δείχνουν  να είναι  υπαίτιοι  ενώ στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι.
Ο Κρόνος  είναι γνωστό  ότι συμβολίζει τον χρόνο και την υπομονή γι αυτό   και 28 χρόνια μετά  την πρώτη   γενέθλια  επιστροφή  του,  όταν το άτομο θα  βρίσκεται  σε ηλικία 56 έως 59  ετών (28Χ2=54)  θα ζήσει  την δεύτερη  επιστροφή του. Μερικοί φτάνουν να ζήσουν  και τον τρίτο  κύκλο  στα  88 τους χρόνια ( 28Χ3=84).

Στην ηλικία 35-37 ετών  όταν σχηματίζεται   το πρώτο τετράγωνο μετά την πρώτη επιστροφή είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε με όλες τις εκκρεμότητες που  είχαν μείνει τα χρόνια πριν. Όπως  γίνεται  με όλες  τις διελεύσεις  υπάρχει  η περίπτωση  η γενέθλια μοίρα  του Κρόνου να ενεργοποιηθεί  από μία έως  τρεις φορές. Τις περιόδους  αυτές  θα πρέπει  να τις εξετάζουμε  μέσα στα πλαίσια της ανοχής  που έχουμε για τον Κρόνο οι οποίες πολλές  φορές  είναι πιο ενδεικτικές από  τις  στιγμές της ακριβούς διέλευσης.

Η επιστροφή του Κρόνου  μπορεί να είναι  απαιτητική , κουραστική  και καθόλου ευχάριστη , αλλά είναι μία  δυναμική περίοδος. Και βέβαια,  στον οίκο που συμβαίνει η επιστροφή - γίνεται ακόμα πιο σημαντική -αν γίνεται ανάδρομος  και τυχαίνει στη μοίρα του Κρόνου να μπαίνει και σε στάση Αυτό που έχει μεγάλη σημασία γι αυτήν την περίοδο  είναι  τα διδάγματα  εκείνων των εμπειριών αλλά όμως οι παραλήψεις και οι υπεκφυγές  θα κριθούν με αυστηρές συνέπειες.
Στη δεύτερη επιστροφή του Κρόνου, τα αξιώματα,  οι αρχές οι εμπειρίες δεν  περνούν απαρατήρητα σχεδόν αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα αλλά η ποιότητα τους είναι διαφορετική  λόγω της ωριμότητας των ατόμων.
Τα υπόλοιπα χρόνια  της ζωής  μπορεί να σημειοδοτούν εποχή πραγματοποίησης  δημιουργικών κατορθωμάτων , απόλαυση  της ωρίμου  συζυγικής συντροφιάς  αποκατάσταση παιδιών , χαρές  εγγονών, δηλαδή  ένα μακρύ καλοκαίρι… με ένα  χρυσό φθινόπωρο. Δυστυχώς όμως, πολλοί άνθρωποι  αφήνουν  να έρθει  γρήγορα ο χειμώνας, για παράδειγμα  μία γυναίκα που δε μπορεί να συνθηκολογήσει και να  δεχθεί  την εμμηνόπαυση, ένας άνδρας  που ποτέ δε θα κατορθώσει  να φτάσει τις επαγγελματικές του  φιλοδοξίες,  αυτοί  που εξαρτώνται από τα παιδιά τους,  μοναξιά, ηρεμιστικά, καταθλιπτικά, οργανική κατάπτωση και ένας αυξανόμενος φόβος θανάτου.

Αυτή η  Κρόνια επάνοδος λοιπόν, μπορεί να είναι  κάτι  πάρα πολύ για να το προβλέψεις  ή να το μελετήσεις όμως η κάθε αλλαγή  που λαμβάνει χώρα  σε ετούτη την εποχή, λόγω πείρας και σοφίας αντιμετωπίζεται  πολύ πιο εύκολα από την πρώτη φορά.

Η τρίτη επιστροφή του Κρόνου σχετίζεται με  την πληρότητα μιας ζωής η οποία συμπίπτει  και με την  επιστροφή του Ουρανού (κύκλος 84 ετών) αλλά οπωσδήποτε  δεν παρεμποδίζει τα επιπλέον   χρόνια  ευτυχισμένης  ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου