Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΤΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ


ΤΑ AΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ  ΜΥΣΤΙΚΑ
         ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ  ΕΒΡΑΙΩΝ



Το πρώτο βιβλίο της  Εβραϊκής παράδοσης  που ένωνε την  Αστρολογία  με το μυστικισμό , γράφτηκε  κατά τη διάρκεια της εποχής του Ταλμούδ, τον τρίτο αιώνα  της Κοινής εποχής .Ένωνε τους πλανήτες , τους Αστερισμούς  και τα στοιχεία ( φωτιά, αέρας, νερό.και από αυτά  δημιουργήθηκε η Γη ), με τα γράμματα  του Εβραϊκού  αλφαβήτου  και τους δρόμους  της Σοφίας  που ένωναν  τις 10 θεϊκές Απόρροιες ( 10 Σεφιρότ )  στο Δέντρο της ζωής .


Επειδή όμως , ούτε ο χρόνος  αλλά ούτε  και ο χώρος  μας το επιτρέπουν , δε θα εξετάσουμε  τις διάφορες μελέτες  που έγιναν .Το έργο  στο οποίο αναφερόμαστε  είναι το βιβλίο του Σχηματισμού .Η αναφορά μας σε αυτό γίνεται  για να τονίσουμε  ότι  οι 12 Αστερισμοί  αντιστοιχούσαν  στα 12  γράμματα  του Εβραϊκού  Αλφαβήτου που  είχαν μία συνεχή εκφώνηση , ενώ  οι  μέχρι τότε  7 γνωστοί πλανήτες  αντιστοιχούσαν  στα 7 γράμματα του  Εβραϊκού  αλφαβήτου  που είχαν  διπλή  εκφώνηση.
Οι Αστρολόγοι  πίστευαν  ότι κάθε  πλανήτης  είχε δυνατότητα  επιρροής , τόσο για το καλό  όσο  και το κακό , ενώ για τους αστερισμούς  πίστευαν  ότι είχαν σταθερές δυνάμεις οι οποίες όμως διέφεραν  μόνο  λόγω των θετικών ή αρνητικών  δονήσεων  των πλανητών όταν  διερχόντουσαν  από τους αστερισμούς
Και εφόσον  κάθε γράμμα  του εβραϊκού  αλφαβήτου  αντιπροσώπευε  ένα εσωτερικό όργανο , που χρησιμοποιεί  ο θεός  στη δημιουργία του  σύμπαντος , η  επιρροή του  έπρεπε να  περιλαμβάνει  τη θεία  θέληση , το χρόνο , το χώρο  και τον άνθρωπο .Και υπό αυτήν την έννοια  ερμηνεύεται  η επιρροή  των πλανητών  στη ζωή των  ανθρώπων  και στις ζωές  όλων των  έμβιων όντων ( οργανικών όντων).
Ερμηνεύει επίσης, ότι δεν υπάρχει ούτε  φύλλο  χόρτου  που να μην έχει  τον πλανήτη  του και  ο οποίος  κατευθύνει  την ανάπτυξή του.
Αν ένας  συγκεκριμένος  πλανήτης  έχει ευεργετική  ή δυσμενή  επιρροή  σένα  άνθρωπο  αυτό εξαρτάται  από τη θέση  του στο γενέθλιο  ωροσκόπιο. Η θέση  ενός πλανήτη  είναι  δυνατή  όταν βρίσκεται  στο ζώδιο  του ή στην έξαρσή του .Είναι  αδύνατη ή δυσμενής  όταν  βρίσκεται  στο απέναντι του  ζώδιο .
Για παράδειγμα , ο Άρης  κυβερνά  τον αστερισμό  του Κριού , κυβερνά επίσης  και τον  πρώτο οίκο  του γενεθλίου ωροσκοπίου .Εάν ο Άρης  βρίσκεται στον Λέοντα   και ο Λέων είναι   ο πρώτος οίκος του , τότε ο Άρης  θα θάχει , λόγω οίκου κυριαρχική θέση .
Ένας πλανήτης είναι ανερχόμενος  όταν βρίσκεται  κοντά στον ωροσκόπο, κατερχόμενος  όταν βρίσκεται  κοντά στο  ναδίρ του ωροσκοπίου ,  ανυψωμένος  όταν βρίσκεται  κοντά στο Μεσουράνημα,  και καταβιβασμένος  όταν βρίσκεται κοντά στο Ναδίρ.
Ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες  που δείχνουν  τη δύναμη  ή την αδυναμία  ενός πλανήτη .Καταρχήν θα πρέπει  να  βρεθούν  οι  όψεις  του κάθε πλανήτη , Ένας πλανήτης  στο ωροσκόπιο  που δε σχηματίζει  όψεις  με άλλους πλανήτες , θεωρείται ή  ιδιαίτερα ισχυρός ή ανίσχυρος ανάλογα. Ένας πλανήτης που σχηματίζει πολλές όψεις  έντασης (  τετράγωνα,  αντιθέσεις  και ορισμένες συνόδους  θα έχει επιρροές  δύσκολες και με ένταση)
Ένας πλανήτης που δέχεται ευνοϊκές   όψεις , από άλλους πλανήτες όπως  εξάγωνα,  τρίγωνα,  και ορισμένες  συνόδους , θα επιδρούν ευνοϊκά στον άνθρωπο.  .
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν  για να  καθοριστεί  η επιρροή ενός πλανήτη  σε ένα συγκεκριμένο  ωροσκόπιο .Στην Καμπάλα  αναφέρεται  « η θέληση του Θεού  η οποία εκδηλώνεται  με έλεος  ή με αυστηρότητα»
Καθώς σχεδιάζουμε  τις διάφορες  ιδιότητες  των επτά  γνωστών , κατά την αρχαιότητα  πλανητών  θα πρέπει να  θυμόμαστε  ότι το καλό είναι  ενωμένο με το κακό  και , ότι οι πλανήτες  αντιπροσωπεύουν  όλες τις πιθανότητες  επηρεασμού   στον άνθρωπο στη ζωή του .  
 Στο  κεφάλαιο  περί Αστρολογίας στο  Ταλμούδ, αναφέρονται επίσης  παρατηρήσεις  για  τα χαρακτηριστικά  του ατόμου σε ένα  γενέθλιο χάρτη.
 Ο Rabbi Jowhua ben Levi αναφερόμενος στον Ήλιο  δηλώνει   ότι   αποτελεί  μόνο ένα μέρος της πρόβλεψης καθώς είναι  ένας  από τους 14 δείκτες  σένα  σύγχρονο  ωροσκόπιο( 10 πλανήτες ,  ωροσκόπος , Μεσουράνημα , βόρειος και Νότιος δεσμός  της Σελήνης .)
Ένας άλλος Ραββι  επιμένει ότι αυτό είναι λάθος  και ότι  η ώρα της γέννησης  ( ο ωροσκόπος  ή πλανητικός κυβερνήτης  της  ώρας  δηλαδή , είναι ο  σημαντικότερος.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΊ  με τη θεϊκή  θέληση

      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου