Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ





 ΖΩΔΙΑΚΟΣ  ΠΥΡΗΝΑΣ
                ΚΑΙ
   ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ


Η ανάλυση  του αστρολογικού χάρτη  δείχνει  ακόμα και λεπτομέρειες  αρκεί να γνωρίζει ο ερευνητής  πώς να τις εντοπίσει , όπως είναι ο Ζωδιακός πυρήνας ο οποίος αποκαλύπτει  και αυτές τις ανισορροπίες του Εγώ. Αυτό επιτυγχάνεται μετά από μία σχολαστική έρευνα  των θέσεων που κατέχουν  οι πλανήτες στο γενέθλιο ωροσκόπιο .

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΉΜΑ σε αυτήν τη διαδικασία είναι  να ελεγχθούν  τα στοιχεία ,ΦΩΤΙΑΣ , ΑΕΡΑ,  ΓΗΣ , ΝΕΡΟΥ Από εδώ αποκτάται  μία σφαιρική  άποψη  τόσο για την ψυχοσύνθεση του ατόμου  όσο και για  τον τρόπο  με το οποίο  λειτουργεί  το φυσικό σώμα.
Αν λοιπόν  στο ωροσκόπιο  επικρατούν τα ζώδια της φωτιάς ( Κριός, Λέων, Κριός )δείχνουν  άνθρωπο δραστήριο, δημιουργικό,   θαρραλέο,  και αισιόδοξο.
Σωματικά  εξουσιάζουν την πέψη και   τη θερμοκρασία  του σώματος που  όταν αυτή αυξάνει ,βοηθά ο οργανισμός να   αποβάλλει τις τοξίνες του .
Η υπερβολική  παρουσία της φωτιάς όμως,   προκαλεί επιρρέπεια  σε εγκαύματα , ξεσπάσματα  οργής, , έλκη στομάχου  και φλεγμονές. Σε αυτές τις περιπτώσεις  καλό είναι να πίνονται καταπραϋντικά  αφεψήματα όπως είναι το χαμομήλι.
Η έλλειψη  του στοιχείου  της Φωτιάς σηματοδοτεί  δυσκαμψία , νωθρότητα,  αδυναμία  και  χαμηλή αυτοπεποίθηση .Αυτή η έλλειψη  μπορεί να  συμπληρωθεί  με το κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα,  καθώς είναι χρώματα  που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος . Επίσης βοηθά και το περπάτημα.
Αν  στο ωροσκόπιο  επικρατούν  τα  ζώδια της Γης ( Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως )αυτά τα άτομα   σκέπτονται  ώριμα  ενεργούν  υπεύθυνα και πρακτικά  , νοιάζονται  για τους άλλους
Σωματικά , εξουσιάζουν  τα οστά,  το δέρμα  και τους  μύες .Η υπερβολική  επίδραση της Γης  οδηγεί  σε αύξηση  βάρους,  αδράνεια , κατάθλιψη , περιορισμένα όρια στο τρόπο της σκέψης  επιδίωξη τους τα υλικά αγαθά  .Η υπερβολική παρουσία του καφέ και του μαύρου χρώματος  θα πρέπει να αποφεύγονται   , ενώ αντίθετα να προτιμώνται  το κόκκινο και το πορτοκαλί .
Η έλλειψη  του στοιχείου της Γης  δείχνει τον άνθρωπο  που απλά  ονειροβατεί  μέσα από σχέδια με περιορισμένες ικανότητες  για την υλοποίησή τους   χωρίς να τα υλοποιεί, γι’ αυτό προτείνεται να   βρίσκει χρόνο να περπατά ξυπόλυτος  προκειμένου να έρχεται σε επαφή  με το γήινο στοιχείο της Μητέρας Γης . Ωστόσο,     υποστηρίζει  με πάθος  ότι βρίσκεται στην  κατοχή του .
Όσοι δεν επηρεάζονται σημαντικά  από την Γη θα πρέπει να αποφεύγουν  να  κάνουν τα μεγαλοεπίβολλα  σχέδιά  τους   πραγματικότητα , τουλάχιστον  όχι προτού  σκεφτούν  όλες τις πιθανότητες, αποτυχίας.
Αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο  επικρατούν τα ζώδια του Αέρα( Δίδυμοι, Ζυγός , Υδροχόος ).  Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του ανθρώπου λοιπόν  είναι η επικοινωνιακή, διορατική  και διπλωματική  του ικανότητα Και καθώς  εξουσιάζει  το αναπνευστικό  και νευρικό  σύστημα  όταν αυτά βρίσκονται σε ισορροπία ο άνθρωπος λειτουργεί  κυρίως με τη λογική . Όμως  ο αέρας καθώς απομακρύνει την υγρασία  καλό είναι  να ρίχνεται  συχνά νερό  στο σώμα δηλαδή  να πίνεται περισσότερο   νερό .
Σωματικά , η έντονη παρουσία του Αέρα  παρουσιάζεται με  ξηρή επιδερμίδα , εύθραυστα μαλλιά  και είναι ευπαθή  σε ασθένειες  του αναπνευστικού( άσμα, κρίσεις πανικού…. ).
Η έλλειψη  του δείχνει  δυσκολία στην επικοινωνία , αλλά πάντως  βοηθά  η βιταμίνη Β, οι μπανάνες και το χρώμα  μπλε σε ρούχα και κοσμήματα.

Αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο επικρατούν τα ζώδια  του Νερού( Καρκίνος , Σκορπιός, Ιχθύες ),, τότε πρόκειται για άτομο υπέρ συναισθηματικό   με οξυμένη  διαίσθηση .’όταν το στοιχείο του Νερού είναι διάχυτο στο ωροσκόπιο  συνήθως  προδιαθέτει  στο πάχος και  στην κατακράτηση υγρών .
Η έλλειψη  νερού  κάνει το άτομο  ανασφαλές και σωματικά  να αφυδατώνεται
εύκολα . Γι’ αυτό  ένα τέτοιο άτομο  θα πρέπει να πίνει άφθονο νερό για να ενυδατώνεται  ο οργανισμός  και διουρητικά  αφεψήματα Επίσης , ο ροζ  χαλαζίας , η φεγγαρόπετρα  και ο πράσινος  αβεντουρίνης   δημιουργούν γαλήνη .
Ωστόσο , ο υδάτινος τύπος , καθώς είναι φύση  συναισθηματική  ξεχωρίζει από τους  υπόλοιπους  για το καλοπροαίρετο  ενδιαφέρον  που δείχνει  και για τα ζητήματα  άλλων ανθρώπων .Συνήθως  έχουν τη δυνατότητα  όταν αντιμετωπίζουν  τον κίνδυνο  να μην επιτίθονται  κατά πρόσωπο , αλλά πάντως  στο τέλος κερδίζουν …..Επίσης  αφομοιώνουν με μεγάλη ευκολία  όσα ακούνε , διαβάζουν ή πέφτουν στην αντίληψη τους .. . Όμως η επιφανειακή ηρεμία τους  ενδέχεται να κρύβουν εσωτερικές αναταράξεις . 

 ΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ : είναι  να υπολογιστούν  οι ζωδιακές  θέσεις των πλανητών ανάλογα με την κατηγορία τους , δηλαδή με τις ποιότητές τους ( παρορμητικά, σταθερά, μεταβλητά) .Η ποιότητα που υπερισχύει  προστίθεται  στο στοιχείο που  επίσης υπερισχύει  και έτσι  βρίσκεται ο ζωδιακός πυρήνας .Πολύ συχνά  μπορεί να υπερτερούν δύο  ή ακόμα κα να ισοδυναμούν   όλα ,  ή να υπάρχει έλλειψη  κάποιας   ζωδιακής ποιότητας ή ενός στοιχείου .Εδώ , σε τέτοιες περιπτώσεις  η απάντηση έγκειται στις αστρολογικές  γνώσεις του αστρολόγου  οι οποίες θα πρέπει να βλέπονται  σε σχέση και με τις γνώσεις του σε σχέση και με την ψυχολογία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου