Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

7 κύριες ακτινοβολίες

7 κύριες  ακτινοβολίες

Η κοσμική ενέργεια με τη  μορφή  ακτίνων φωτός  προσλαμβάνεται  από τα κέντρα δύναμης  και διανέμεται  σε όλο  το ανθρώπινο  σώμα με σκοπό  την αναζωογόνηση  του . Όταν τυχόν ανωμαλίες ή ασθένειες  προκύψουν  στον οργανισμό η επιβολή της   ενεργειακής  δύναμης  τις θεραπεύει  και τις εξαλείφει  ακίνδυνα. Κατά τη χρωματοθεραπεία , ένας άνθρωπος για να είναι  υγιής –στο σώμα και το πνεύμα- χρειάζεται να  προσλαμβάνει  ακτινοβολίες  συγκεκριμένων  χρωμάτων .Έτσι  διαφυλάττει  τον εαυτό του  από δυσάρεστες  καταστάσεις  και προβλήματα .
Επτά λοιπόν  τα επίπεδα , επτά  τα κέντρα  δύναμης , επτά  και οι κύριες  ακτινοβολίες.

                         

          Η ΚΟΣΜΙΚΗ  ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Αποτελεί  πηγή ενέργειας  και ζωτικότητας .προσλαμβάνεται  μέσω του βασικού  «chakra”  που εντοπίζεται  στη βάση της σπονδυλικής στήλης , περιοχή  άμεσα συ σχετιζόμενη  με την  κοκκυγική- γενετική   χώρα.
Η σωματική μας ακμαιότητα  εξαρτάται  από την ορθή  και επαρκή  πρόσληψη  της κατά την παραγωγή , τεκνοποίηση  και αποκατάσταση. Καλό θα είναι  οι γυναίκες  να προσλαμβάνουν  μεγαλύτερη  ποσότητα  κόκκινης ακτινοβολίας. Το βασικό «τσάκρα»   μέσω της ακτινοβολίας  ανεβάζει τη θερμοκρασία  του σώματος , βελτιώνει  το κυκλοφορικό και κατευνάζει  την αδρεναλίνη .Ακόμη  εξαλείφει  την κόπωση , την αδράνεια , τα κρυολογήματα , καθώς επίσης  και τις χρόνιες  παθήσεις .Με δύο λόγια  η δράση της  εκτείνεται  σε πολλούς τομείς .
Μία δίαιτα  που προωθεί την άριστη λειτουργία  της ακτινοβολίας  περιλαμβάνει: ραδίκια , σπανάκι,  μαύρα κεράσια, δαμάσκηνα, τζάνερα , κάρδαμο, σταφίδες  και γενικά φρούτα  και λαχανικά  που περιέχουν σίδηρο .Οι χρωματοθεραπευτές συστήνουν  επίσης  στους ασθενείς τους , να πίνουν  νερό φορτισμένο  με κόκκινη  ακτινοβολία .Το νερό απορροφά την ακτινοβολία  από τον ήλιο  και φιλτράρεται  μέσω της κόκκινης οθόνης .Επιδρά θετικά  επί του αδυνάτου  σημείου   και των  τυχόν αρνητικών  αποτελεσμάτων ( κατάθλιψη , απογοήτευση,  αδράνεια),  περαιτέρω  ενθαρρύνει  και προσδίδει  ισχυρή  θέληση  και ματαιότητα .
Η κόκκινη ακτινοβολία  χρησιμοποιείται  επίσης  κατά της αναιμίας , παράλυσης , κακής  κυκλοφορίας του αίματος , σε εγκεφαλικό  επίπεδο  ως ίαμα καταθλίψεων και  ανησυχιών .   
                                      

       Η ΚΟΣΜΙΚΗ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ  ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
 
Αντιστοιχεί  στο δεύτερο  τσάκρα –σπληνικό  κέντρο – που επιδρά  θετικά  στις αφομοιωτικές  και  κυκλοφορικές  διαδικασίες  κατανομής  του σώματος  μας. Αποδεσμεύει  τις σωματικές  και εγκεφαλικές  λειτουργίες , χαρίζει  φυσική ευεξία και πνευματική  τόνωση .Συχνά  την ονομάζουν  «ακτινοβολία της σοφίας». Κάπου ανάμεσα  στην κόκκινη  και κίτρινη  ακτινοβολία , το πορτοκαλί  δρα εξίσου  δυναμικά  σε διανοητικό  και σωματικό  επίπεδο. Η δίαιτα που εξυπηρετεί  τους σκοπούς της  πρέπει να περιέχει :πορτοκάλια, μανταρίνια,  μπάγκο, πεπόνια , καρότα,  βερίκοκα, ροδάκινα , καθώς  κι ένα η δύο  ποτήρια  νερό  φορτισμένο  με πορτοκαλί  ακτινοβολία.
Η θεραπεία  μέσω της κόκκινης  και πορτοκαλί  ακτινοβολίας  δε,  συνιστάται  ανεπιφύλακτα  στον καθένα  μας .Αφενός γιατί  και οι δύο τύποι  ακτινοβολιών  είναι ισχυροί και αφετέρου,  διότι ο κάθε ασθενής  πρέπει να αντιμετωπίζεται ως  μεμονωμένη  περίπτωση  με ειδικές  ανάγκες.
Σε ψυχολογικό επίπεδο,  η δράση της  πορτοκαλί  ακτινοβολίας  είναι άξιο- θαύμαστη .Βοηθά  στην  εξάλειψη των   απογοητεύσεων  και καταθλίψεων .Διευρύνει  τον ορίζοντα  σκέψης , καθιστά  τον άνθρωπο  υπομονετικό ,  ανεκτικό  και με μεγαλύτερη κατανόηση .Προσφέρει  το κουράγιο  και τη δύναμη  που χρειάζεται  για να αντεπεξέλθει  στις δυσκολίες  της ζωής .
Η πορτοκαλί ακτινοβολία  θεραπεύει επίσης,  ανωμαλίες  σε σπλήνα  και νεφρά , βρογχικά  άσθματα , πέτρες  στη χολή , παράλυση  και αναπνευστικές  ανωμαλίες.

              ΚΟΣΜΙΚΗ  ΚΙΤΡΙΝΗ  ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Η λαμπρότητά της  είναι η αμέσως μετα  τη λευκή ακτινοβολία  απορροφάται  από το τρίτο  Τσάκρα –κεντρικό  νευρικό  δίκτυο- το οποίο ελέγχει  τη λειτουργία  του νευρικού  πεπτικού συστήματος .Καθαρίζει το  συκώτι  από τις ακαθαρσίες  και απαλύνει  δερματικά προβλήματα.
Ως «¨εγκεφαλική ακτινοβολία» συντελεί  στην πνευματική  εγρήγορση .Η δίαιτα της  αποτελείται  από:  λεμόνια ,  μπανάνες,  ανανάδες,  καλαμπόκι,  όπως επίσης  και από  νερό φορτισμένο  με φιλτραρισμένο  ηλιακό φως.
Ετούτη η ακτινοβολία  διεγείρει  τη λογική , εμπνέει  υψηλά  ιδανικά  και συντελεί  στον αυτοέλεγχο.
Το κίτρινο  και πορτοκαλί  χρώμα  είναι πηγές χαλάρωσης , ηλιαχτίδες  δημιουργίας  και αρμονίας.

Το κίτρινο  δίνει τη συνάντηση  με τον ήλιο , τη ζωή , την αισιοδοξία.
Χρησιμοποιείται  σε περιπτώσεις  όπως : νευρική εξάντληση ,  δυσπεψία ,ζάχαρο,  διαβήτη, ηπατικές  ανωμαλίες ,δερματίτιδες.

                ΚΟΣΜΙΚΗ  ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Το πράσινο χρώμα συμβολίζει τη φύση , την ισορροπία, την ειρήνη .Κάποια  στιγμή ,  όλοι εμείς οι άνθρωποι  της πόλης  αναζητούμε  μία διέξοδο  στη φύση  και στον καθαρό αέρα .Η πράσινη  ακτινοβολία  απορροφάται  από το τσάκρα  της καρδιάς .Ως  συνδυασμός  μπλε και κίτρινου , το πράσινο  ελέγχει  την καρδιά και την πίεση του αίματος.
Η χλωροφύλλη , η οποία  μπορεί να παραχθεί  και με χημικές  μεθόδους , διατίθεται  στην αγορά ως  καρδιοτονωτικό .
Αναμφισβήτητα . το πράσινο  κατευνάζει  τα νεύρα. Λόγω λοιπόν της  έλλειψής του , η εγκληματικότητα  και βιαιότητα  αυξάνονται συνεχώς .Βοήθημα στην πράσινη ακτινοβολία είναι η παρακάτω δίαιτα: Πράσινα λαχανικά  και φρούτα  που δεν περιέχουν  οξέα και βάσεις .Η πράσινη ακτινοβολία  μας γεμίζει  φρεσκάδα  και όρεξη για ζωή .Απαλύνει συναισθηματικά  προβλήματα που δρουν  με κατασταλτικό  τρόπο μέσα μας .Οι υπέρταση  και οι καρδιακές προσβολές  οφείλονται  στο φόβο  των ανθρώπων  να έρθουν  σε στενή  επαφή με άλλους ανθρώπους , να πληγωθούν  να αγαπήσουν και να αγαπηθούν .
Το πράσινο  συμβάλει  στην ομαλή  καρδιακή λειτουργία,  τη φυσιολογική πίεση  και απαλύνει  τη στομαχική  οδύνη το έλκος .Θεραπεύει  τους πονοκεφάλους , τις ιώσεις  την κυτταρική  δυσαρμονία  που συχνά οδηγεί στον καρκίνο  και εξισορροπεί  το νευρικό σύστημα.
                                       
              Η ΚΟΣΜΙΚΗ  ΜΠΛΕ  ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Το μπλε αντίθετα από το κόκκινο  είναι το χρώμα  της σταθεροποίησης  και της επιβράδυνσης  Έχει  αντισηπτικές  ιδιότητες , μειώνει  την υψηλή θερμοκρασία  του σώματος  και δρα  ως στυπτικό. Ελέγχει  το κέντρο  του λαιμού και χαρίζει  στον άνθρωπο μεγάλη  ευχέρεια λόγου .
Η διατροφή  που αρμόζει   στην μπλε  ακτινοβολία  περιλαμβάνει : σταφύλια, βατόμουρα,  μπλε  δαμάσκηνα , ένα ή  περισσότερα  ποτήρια νερό  την ημέρα , φορτισμένο  όμως με την κοσμική  μπλε  ακτινοβολία.
Το μπλε  ξεκουράζει  το πνεύμα  ιδιαίτερα σε περιόδους  υπερέντασης , νευρικότητας , ακόμα και  υστερίας .Βοηθά στη χαλάρωση αλλά μπορεί να οδηγήσει   στην αδράνεια. Σε προβλήματα  που εντοπίζονται στο λαιμό  χρειάζεται  μία σχετική επιφύλαξη Ίσως   να χρειάζεται  και μία δόση  του κόκκινο και πορτοκαλί .
Χρησιμοποιείται  επίσης κατά της ιλαράς , παρωτίτιδας , πυρετού,  των ερεθισμών , σπασμών , τσιμπημάτων ,  φαγούρας , σε πόνους των «δύσκολων»  ημερών και  της αυπνίας.

               Η ΚΟΣΜΙΚΗ  ΛΟΥΛΑΚΙ ΑΚΤΙΝΟΒΛΙΑ
Απορροφάται από το τσάκρα που βρίσκεται  πίσω ακριβώς από το μέτωπο. Γνωστό ως , «τρίτο μάτι» .Ελέγχει τον οφθαλμολογικό αδένα φιλτράροντας  το αίμα που  κυκλοφορεί  σ' αυτόν .Ο οφθαλμολογικός αδένας  είναι υπεύθυνος για τη νευρική, ψυχική και διανοητική κατάσταση του ανθρώπου   Διευρύνει  τον ορίζοντα  της σκέψης  και την απαλλάσσει  από τους φόβους  και τα εμπόδια  που τυχόν συναντά.
Το λουλακί  είναι συνδυασμός  του  βαθύ  μπλε με λίγο κόκκινο. Έτσι,   βοηθά  την όραση την όσφρηση  και την ακοή.  Για την ενίσχυσή τους  μπορούν να προστεθούν στη διατροφή  τρόφιμα χρώματος μπλε  και ιώδους .Επίσης ,η κοσμική λουλακί  ακτινοβολία  προλαμβάνει  και εξομαλύνει  τα ψυχολογικά  προβλήματα , παθήσεις πνευμόνων , του  άσθματος,   τις κρίσεις  υστερίας .

   ΚΟΣΜΙΚΗ  ΙΩΔΗΣ  ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Απορροφάται  από το τσάκρα  του εγκεφαλικού  κέντρου  και ελέγχει  τον εγκεφαλικό αδένα – κλειδί  της πνευματικής  και διαισθητικής  ικανότητας του ανθρώπου. Καλμάρει τα νεύρα , ειδικά σε περιπτώσεις  ευ ερεθισμού  και οξυθυμίας .Προσφέρει  ψυχική ηρεμία  σε καλλιτέχνες( ηθοποιούς , μουσικούς , ζωγράφους)  και γενικά  σε άτομα  φορτισμένα  συναισθηματικά  και ψυχολογικά , καθώς συντελεί  κατά των νευρώσεων  και υποβοηθά την πνευματική  ανάπτυξη  και διαισθητική  ικανότητά .Έχει αποδειχθεί  ότι το ιώδες  θεραπεύει  νευρολογικές παθήσεις , διασείσεις , μηνιγγίτιδες ,νεφρίτιδες,  κυστίτιδες.
Είναι  αποδεδειγμένο δε,  ότι η αυτοσυγκέντρωση  σε ιώδες ύφασμα  διεγείρει  ψυχικά και πνευματικά .
Τροφές που ενδείκνυνται  είναι: βατόμουρα , μπρόκολα , σταφύλια ροζακί και μαύρα , καθώς και νερό  φορτισμένο  με ιώδη  ακτινοβολία.

  ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ  ΚΕΝΤΡΑ  ΓΕΝΙΚΑ

Γενικά , η ονομασία  και ο αριθμός  κάθε  τσάκρα  και ακτινοβολίας συμβολίζουν όλες  τις δυνάμεις  που πηγάζουν  από την υπέρτατη  Δύναμη – ρυθμιστή  των πάντων .Κάθε  ακτινοβολία  αντιστοιχεί  και σε μία  ανθρώπινη  περίοδο .Κάθε τι  που υπάρχει  όχι μόνο  πάνω στη γη,  μα και σε όλα  τα επίπεδα  ύπαρξης ( αιθερικό, αστρικό, διανοητικό, πνευματικό),  εξαρτάται από  την κοσμική  δύναμη  του φωτός.
Οι τρεις πρώτες ακτινοβολίες –κόκκινη , πορτοκαλί ,  κίτρινη-αντιστοιχούν  σε παρελθοντικά  επίπεδα .Η πράσινη  ακτινοβολία αντιπροσωπεύει το παρόν η μπλε  αντιπροσωπεύει  το μέλλον .
Η λουλακί  και ιώδης  ακτινοβολία  αποτελούν  τα ιδανικότερα  και τελειότερα  επίπεδα  ανθρώπινης  ανάπτυξης .
Ο Δρ.Edwin  Babbit στο βιβλίο του «οι κανόνες  του φωτός  και του χρώματος» περιγράφει  το πώς κατάφερε  ν αντικρίσει  τις χρωματικές  ακτινοβολίες  μέσω της ενόρασης .Σύμφωνα με τα γραφόμενά του , το μεγαλείο που ένιωσε  ήταν απερίγραπτο . Τα πάντα  αποτελούσαν  μία μάζα φωτός .Οι ακτινοβολίες  εισχωρούσαν στη μάζα  κινούμενες  από μέσα προς τα έξω .Ο συγγραφέας δε , υποστηρίζει  ότι η χρωματοθεραπεία βασίζεται  σε μια  υπέρτατη  θεμελιώδη δύναμη .
Σε κάθε  όργανο που νοσεί  αντιστοιχεί  κι ένας διαφορετικός  τρόπος θεραπείας.    
    
     


.     


   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου