Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ)

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ;
     
Αποτέλεσμα εικόνας για επιτυχια

 Σίγουρα  μπορείτε  και εσείς

Μήπως  εiστε  από τους ανθρώπους  που καλοτυχίζουν  τους πετυχημένους και  μέμφονται  την δική τους;
Μήπως  θέλετε  να φτάσετε  στην κορυφή  αλλά παραμένετε  μεμψιμοιρώντας  στους πρόποδες;
Αν λοιπόν, θέλετε  να φτάσετε  στο ζενίθ της επιτυχίας –αλλά διστάζετε  να ξεκινήσετε- διαβάστε  τις ακόλουθες  οδηγίες κάποιων ειδικών  και μάθετε να δημιουργείτε  μόνοι σας  τις προϋποθέσεις , δραστηριοποιηθείτε , πάρτε  τις αποφάσεις  σας  και «πιάστε τη ζωή από τα μαλλιά!»

Ø Μη χρονοτριβείτε  .Επιστρατεύστε  την  αποφασιστικότητα και το δυναμισμό σας  και ότι είναι να κάνετε  κάντε το  τώρα(!).Η βασικότερη  διαφορά  ανάμεσα  στους πετυχημένους  και τους «άλλους», είναι  η έμμεση  εφαρμογή  των σχεδίων των πρώτων.

Ø Ιεραρχήστε κατά σειρά  σπουδαιότητας  τις καθημερινές  σας ενέργειες  και μην αφήνετε  τίποτα  για αύριο .Μεθοδεύστε  τις κινήσεις  σας και  κάνετε το  πρόγραμμα  σας στην πράξη .

Ø Φροντίστε  να προσχεδιάζετε  τις κινήσεις σας .Οι επιπολαιότητες  και ο απερίσκεπτος  αυθορμητισμός  δε χαρακτηρίζουν  τους «μεγάλους».

Ø Προετοιμαστείτε  ψυχολογικά  για τις αντιξοότητες .Αυξήστε  την προνοητικότητά σας σχεδιάζοντας  νοητά  το τι θα συμβεί .Θα είναι πιο εύκολο  έτσι,  να χειριστείτε  το πραγματικό γεγονός .

Ø Καθορίστε  τους στόχους σας  και δουλέψτε  με σύνεση  για την επιτυχία σας .Το θα δούμε …και το δε βαριέσαι …δε βρίσκονται  στο  λεξιλόγιο των  επιτυχημένων.

Ø Μη στεναχωριέστε  για πράματα  που δεν εξαρτώνται  από σας, όπως είναι   ο καιρός ή ο στρατιωτικός  εξοπλισμός .Δε μπορείτε άλλωστε  να κάνετε  τίποτα. Το μόνο που θα καταφέρετε  με τα κλαψουρίσματα  είναι να αυξήσετε  το άγχος σας .

Ø Βάλτε στη ζωή σας  την περιπέτεια. Μη διστάζετε ! Αγωνιστείτε  για καινούρια πράματα  και μην αμφιβάλετε  για τις ικανότητές σας .Πως  άραγε , θα  μάθετε  τι μπορείτε  να πετύχετε  αν δεν προσπαθήσετε .

Ø  Μην ανησυχείτε  για το τι σκέπτονται  οι άλλοι .Δε θα  καταφέρετε τίποτα  αν τρέμετε  με τη σκέψη  ότι θα κάνετε λάθη ή ότι   μπορεί να σας θεωρήσουν ανόητο.

Ø Προσπαθήστε  αρχικά  να παίρνετε και να εφαρμόζετε  μικρές αποφάσεις  αυξάνοντας σταδιακά  τις επιδιώξεις σας .Η αιφνίδια  δράση  δεν εξασφαλίζει  και την επιτυχία

Ø Να είστε ευέλικτοι ! Αν κάτι δεν πάει καλά , δεν αλλάζουμε  αμέσως πορεία , ούτε  καταθέτουμε  τα όπλα, απλά αλλάζουμε  μέθοδο.

Ø Μάθετε  να διδάσκεστε  από τα λάθη σας  και μην απογοητεύστε  από αυτά.

Ø Προσπαθήστε  να είστε  ειλικρινείς  με τον εαυτόν σας  και μη κατηγορείτε  τρίτους  για τις αποτυχίες σας .
Ø Αν παρόλα  αυτά αποτύχετε  και εγκαταλείψετε  τον αγώνα  πιστεύοντας  πως είστε  αδύναμοι  να συνεχίσετε  και να ξανά προσπαθήσετε ,μην ισχυρίζεστε  ότι  θέλετε  αλλά δε μπορείτε . Αφήστε τους στρουθοκαμηλισμούς  και  πάψτε να κρύβεστε  πίσω από το  μικρό σας  δακτυλάκι .Ή θέλετε ή δε θέλετε !

Ø «Δε μπορώ» δεν υπάρχει , εκτός και αν  εννοείτε δεν μπορώ  να θέλω»!


Ø Σηκωθείτε , δραστηριοποιηθείτε  και αφήστε  τις αναβολές …Γιατί πώς να το κάνουμε – υπάρχει μία διάκριση  ανάμεσα  στη σκέψη  και στην πράξη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου