Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 8ο Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

ΜΑΘΗΜΑ  8ο

                 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ
Γωνιακούς :1ος=το άτομο, 4ος= σπίτι,
 οικογένεια 
,7ος=  ο/η σύντροφος ,συνεργασίες , φανεροί εχθροί 
,10ος=καριέρα , κοινωνική ζωή .

Ενδιάμεσους: 2ος = αποκτήματα , 5ος=παιδιά, δημιουργήματα , 8ος=σεξ, αποκτήματα με άλλους ,11ος=φιλίες,  σχέδια ζωής 
.
Τελικούς :3ος= καθημερινότητα  συγγενείς εξ αίματος , 6ος= υγεία , εργασία,
 9ος =ανώτερη μόρφωση , ταξίδια, 12ος =υποσυνείδητο , κρυφοί εχθροί
.
Οι γωνιακοί  είναι στην τάξη οι πλέον ισχυροί  καθόσον  δείχνουν τη  δύναμη με την  οποίαν ο άνθρωπος βιώνει τα όποια γεγονότα  .Οι πλανήτες σε αυτούς τους οίκους ασκούν τη μεγαλύτερή τους επιρροή για καλό ή κακό
.    
Οι ενδιάμεσοι ( ανιόντες),δείχνουν  το αποτέλεσμα  των προσπαθειών που καταβάλλει ο άνθρωπος ελπίζοντας να διατηρήσει όσα πετυχαίνει .Οι πλανήτες εδώ είναι  λιγότερο δυνατοί σε σχέση με τους προηγούμενους .
 
Οι τελικοί( κατιόντες)δείχνουν  τη διασπορά των ιδεών και ενεργειών του ανθρώπου. Οι  πλανήτες εδώ είναι πιο χαλαροί  σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους.
Κάθε οίκος έχει  κάτι κοινό με τον απέναντί του
.
Από τον  1ο οίκο μέχρι  και τον 6ο  αφορούν το άτομο ,
Από τον 7ο  οίκο μέχρι και τον 12ο  αφορούν την πλατύτερη έκφραση  του ατόμου μέσω  των  άλλων  .

                                
                                          Άξονες   του Ωροσκοπίου

Ολόκληρο το ωροσκόπιο  το συνθέτουν  δύο βασικοί  άξονες.
Ο  πρώτος είναι  η διάμετρος  που αρχίζει  από τον πρώτο  οίκο, τον ωροσκόπο(ASC)  και καταλήγει στον έβδομο οίκο( DSC). Αυτός ο άξονας  συνδέει τις προσωπικές  επιδιώξεις του ανθρώπου  έτσι όπως τις κατευθύνει  σε σχέση με τους άλλους.
Είναι ο άξονας που  έχει σχέση με  τις  προσπάθειες και το δυναμισμο του
.
Ο δεύτερος κύριος άξονας  είναι αυτός που συνδέει τον 10ο οίκο( ζενίθ)MC  με τον 4o nadir ( I C )είναι ο μοιραίος άξονας . δείχνει  τη μάνα και τον πατέρα .δείχνει  τις καταβολές  και τις δυνατότητες  που έχει ο άνθρωπος  από τη γέννησής του  . Δηλαδή είναι ο άξονας της  Μοίρας του 
.
Ωστόσο  βλέπουμε  ότι το ωροσκόπιο  χωρίζεται  σε 4 τεταρτημόρια. Το πρώτο  βρίσκεται  ανάμεσα στο ASC( 1Οοίκο) και στο  ναδίρ ( 4ο οίκο).Το δεύτερο  βρίσκεται ανάμεσα   στο ναδίρ  και στο 7ο οίκο. Το τρίτο  βρίσκεται  ανάμεσα  στο 7ο και στο   Μεσουράνημα(10 οίκο) .Το τέταρτο βρίσκεται ανάμεσα στο 10ο και στον Ωροσκόπο. Αυτά τα τεταρτημόρια συχνά βοηθούν  στην επαλήθευση της σύνταξης  οπουδήποτε ωροσκοπίου .Αρκεί  να συγκριθεί  η τοπική  ώρα γέννησης  με τη θέση  του ήλιου  στα τεταρτημόρια.
 Για παράδειγμα
‘Αν μία γέννηση  συνέβη  ανάμεσα στο μεσημέρι  κα τη δύση του Ηλίου , ο ήλιος  στο ωροσκόπιο του ατόμου  θα βρίσκεται  στο 3ο τεταρτημόριο  .Αν συνέβη  ανάμεσα στη δύση και τα μεσάνυχτα  θα βρίσκεται στο 2ο τεταρτημόριο .Ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στην ανατολή του Ηλίου  θα βρίσκεται στο1ο  και από την   ανατολή  μέχρι το μεσημέρι  στο 4ο τεταρτημόριο.    
 ( Θα συνεχιστεί  με τους κανόνες ερμηνείας των Οίκων


)    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου