Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ





ΣΤΟ  ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ
   21  Μαρτίου – 20  Απριλίου
                   ( αφορά   όλους)


Εδώ λοιπόν, στο μήνα του Κριού  η φύση  βρίσκεται σε μία μόνιμη  κατάσταση έντασης- χαλάρωσης ,ενώ αυτό θα πρέπει να γίνεται σταδιακά .Έτσι εξηγείται  όταν η παρορμητικότητα του Κριού ξεφεύγει από τα όριά της έρχεται σε σύγκρουση με τις αρετές , της ευπρέπειας ,  και της διαλλακτικότητας .

Γι αυτό σε τούτον το μήνα η ίδια η φύση μας καλεί  να χρησιμοποιούμε  την παρόρμησή μας  σε ζητήματα  που απαιτούν τόλμη και αυθορμητισμό .Διότι τώρα , ψυχολογικά νιώθουμε  έτοιμοι να αποβάλουμε  τον  παλαιό εαυτό μας  και να δημιουργήσουμε έναν άλλον από την αρχή .Αυτό όμως απαιτεί  τόλμη  και αυθορμητισμό καθώς  μόνο τότε  μπορούμε να τον προβάλουμε  με σιγουριά 
.Αλλά και γιατί να  θέλουμε τη διαμόρφωση του Εγώ ;Απλά, διότι έτσι απελευθερώνουμε  τον εαυτόν μας  από τις όποιες εξαρτήσεις ,αναγνωρίζοντάς τον πλέον  όπως πραγματικά είναι. Και αφού τότε, μπορούμε να λέμε. «Αυτός είμαι , έτσι  σκέφτομαι και έτσι πράττω .Δεν εξαρτιέμαι  από την γνώμη  άλλων .Είμαι αυτάρκης.»


Στα κείμενα του  εσωτερισμού , ο Κριός  ονομάζεται  «το σημείο  γέννησης των  θεϊκών  σκέψεων .Καθώς ο εσωτερικός εξουσιαστής πλανήτης του Κριού  είναι ο Ερμής .Δεν είναι  μόνο οι κατευθύνσεις του ανθρώπου που παίρνονται  από την   ορμή του Άρη . αλλά και εκείνες  που κατευθύνονται από τον Ερμή και καθοδηγούνται  από θεϊκές σκέψεις .
Σε τούτο το μήνα  λοιπόν,  μπορούμε να δοκιμάσουμε  να δουλεύουμε δημιουργικά σε   νοητικό επίπεδο .Γιατί  μόνο μέσα  από τη σκέψη  μπορούμε να  ξεχωρίσουμε  το καλό από το κακό  και να συμβάλουμε  στη βελτίωσή μας  και βέβαια  της ανθρώπινης πραγματικότητας. .Άλλωστε  η ανώτερη σκέψη  είναι το όργανο της διαίσθησης. .Επίσης,  διεισδύουμε  σε νοητικές  περιοχές  που δε θα μπορούσαμε  να κατανοήσουμε άλλοτε .Δημιουργούμε  καινούριες  νεογενείς  ιδέες  και τις μεταφέρουμε  από την αφηρημένη σκέψη σε  εφαρμοσμένη .

 Ως εκ τούτου, στον αναφερόμενο  μήνα μέσω των δύο πλανητών του Κριού, Άρη και Ερμή  μπορούμε  να αποκτήσουμε  το πνεύμα του  πρωτοπόρου , του πολεμιστή και του διανοητή.                  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου