Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ( για όλους) 21 /4-20/5

ΣΤΟ  ΜΗΝΑ  ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ(  για όλους)
                  21 /4-20/5


Ακόμα  και  ο πλέον αδαής  προς τα σύμβολα  των ζωδίων  και μόνο  βλέποντας  το ιδεόγραμμά τους  μπορεί να  αντιληφθεί  πιο ζώδιο  απεικονίζουν.  Το σύμβουλο  του Ταύρου  απεικονίζει  το κεφάλι του ταύρου .Αυτό και μόνο παραπέμπει  σε συμπεριφορές  παρόμοιες  με αυτές των γεννημένων  σε αυτό το ζώδιο δηλαδή αργές  νωχελικές  κινήσεις , καλό φαγητό , χουζούρι ,επάρκεια αγαθών  κ.λπ. 

Αν  λάβουμε  υπόψη  μας όμως  το βαθύτερο συμβολισμό  η απεικόνιση με  ένα κύκλο και έναν  ημικύκλιο  πάνω σε αυτόν , θα το ερμηνεύαμε  ως ένα  συνδυασμό  της ύλης  και του πνεύματος.
Ο Ταύρος στον Εσωτερισμό λοιπόν,  συμβολίζει  την είσοδο της ψυχής  στον κόσμο της ύλης. 
Γι αυτό, τα άτομα Ταύρος   οφείλουν  να φωτίζονται   μέσα από αυτά που βλέπουν,   καθώς ο βασικός στόχος τους είναι  να  εκπαιδεύονται στον έλεγχο  της επιθυμίας, δηλαδή  να μάθουν  να τιθασεύουν   τις ακόρεστες  διαθέσεις  της σάρκας  και της  απληστίας.

Εδώ λοιπόν,  στον μήνα του Ταύρου όλοι μας  μπορούμε – εφόσον το επιθυμούμε – να αλλάξουμε  τον συνηθισμένο  τρόπο  ζωής  και να αφιερώσουμε  τον εαυτό μας πιο εκτεταμένα  σε πνευματικούς στόχους. Δηλαδή  να εναρμονίσουμε  τη ζωή μας με  το νόμο της εξέλιξης  ή με το θεϊκό  σχέδιο , όπως διατυπώνεται  στον αποκρυφισμό. Αυτό σημαίνει  ότι θα πρέπει να είμαστε  έτοιμοι για κάποιες θυσίες,  όπως με  το να απαρνηθούμε  κάτι που θα θέλαμε για τον εαυτό μας προσφέροντας    κάποια υπηρεσία στους άλλους.

Έτσι,  σε τούτην την εποχή –του Ταύρου-, το Σύμπαν συνηγορεί, αν βέβαια  το θέλουμε να μάθουμε να βλέπουμε .Δηλαδή η «τύφλωση» μας  να δώσει  τη θέση της  στην πνευματική όραση , μέσω της οποίας  θα αποκτήσουμε ζωή στις πράξεις μας, καθώς  θα εξαγνίζουμε  τα συναισθήματα μας και θα εξυψώνουμε το νου μας. Διότι τώρα ,αποκτάμε την επίγνωση  ότι η μόνη αξιόλογη  ιδιοκτησία μας  είναι ο πνευματικός μας πλούτος , μέσα από τον οποίον  προφυλασσόμαστε  από τον καταστροφικό υλισμό

Καταρχήν γινόμαστε  περισσότερο ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων  και δε θα βαδίζουμε  στα τυφλά,» διότι   θα ακολουθούμε το δρόμο  και με τη διορατικότητά μας .Στα αρχαία  γραπτά ο Ταύρος  αναφερόταν  ως «το μάτι  της διαφώτισης», «η μητέρα της θυσίας», «ο ερμηνευτής της θείας Φωνής», «Ο φωτισμένος Βούδας»,
« Ο λυτρωτικός Χριστός».Α 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου