Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

   11ος  ΟΙΚΟΣ   ΚΑΙ   ΚΑΡΜΑ



«Όπου  συναθροίζονται  δύο ή τρείς  στ’ όνομά μου , εκεί  βρίσκομαι  ανάμεσά τους  κι εγώ»
                                                                                               ( Ματθαίος   ιη-20)


ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ
Ο ενδέκατος  οίκος, είναι το προτελευταίο  σκαλοπάτι  ανέλιξης της γήινης ζωής  του ανθρώπου. Γι αυτό  πριν από οποιαδήποτε  ερμηνεία  του θεωρώ ότι  χρειάζεται  να ερευνηθούν  και όλοι οι υπόλοιποι  οίκοι.
Πολλοί αστρολόγοι , έχω παρατηρήσει  ότι δε δίδουν  ιδιαίτερη προσοχή  στο συγκεκριμένο  οίκο. Και όμως μαζί με τον  δέκατο  δείχνουν  την προς τα  έξω εικόνα  των ανθρώπων μέσα από  διαφορετική σκοπιά   βέβαια, αλλά πάντως  μέσα από ένα παρόμοιο  πρίσμα  κοινωνικό-επαγγελματικό. Το οποίο  μετά τα οικογενειακά  βιώματα και τους στόχους τους  είναι τα επόμενα μεγάλα « χαρτιά» των ανθρώπων στη ζωή.
Αν λοιπόν , στο δέκατο  οίκο ο άνθρωπος  αναλαμβάνει  υποχρεώσεις  για τις οποίες  παίζει  « κορώνα- γράμματα»
 το όνομα του  προκειμένου να εδραιώσει  την επαγγελματική  σταδιοδρομία του  και παράλληλα  την κοινωνική  αποδοχή του, καθώς αυτά είναι  αλληλένδετα , στον  ενδέκατο οίκο δε του φτάνουν  μόνο αυτά. Εδώ ο άνθρωπος οραματίζεται  και βλέπει  ακόμα  μακρύτερα .Βάζει στόχους  τους οποίους  θέλει να πετύχει ,Αυτό σημαίνει  κοινωνική αποδοχή , μόνο που αυτή η  αποδοχή  διαφέρει  από αυτήν  του δεκάτου  και του εβδόμου  οίκου.
Από τον έβδομο , το άτομο,  βρίσκει συνεργάτες , ανθρώπους  που συμπληρώνουν το Εγώ του , βρίσκει ανθρώπους  που τον εκφράζουν . Εδώ στον ενδέκατο , οι όποιοι άλλοι  συνήθως έχουν  παρόμοιους στόχους  με του ατόμου  ή αν δεν έχουν  τουλάχιστον τους επικροτούν Έτσι τους κάνει φίλους  και μαζί τους  μοιράζεται  τα ιδεολογικά  και κοινωνικά  ενδιαφέροντά του.
Βέβαια , λειτουργώντας κάποιος μόνο του τον ενδέκατο  οίκο, είναι  δύσκολο να πετύχει  μία τέτοια  ανέλιξη .Διότι θα πρέπει  να δούμε  επίσης ,τι έχει  πετύχει μέσω του δεκάτου  του οίκου ( = αναγνωρισιμότητα),  μέσω του εβδόμου ( = Συνεργατικότητα ) και οπωσδήποτε  μέσω του πέμπτου , καθότι  είναι ο πολικός του οίκος   και από τον οποίον  ξεκινά  η διάθεση  του ατόμου  να δημιουργεί , να ερωτεύεται , να κάνει παιδιά , να ρισκάρει  και γενικά να κάνει παιχνίδι με τη ζωή ………………….

ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ
……………..Εν  ολίγοις , μέσω του ενδεκάτου  ο άνθρωπος  μπορεί να επιδιώξει να γίνει  μέρος κάποιου συστήματος  του οποίου όμως  οι προσωπικοί στόχοι  του  θα πρέπει  να βρίσκονται  σε αρμονία  με τις επιδιώξεις και τα οράματα  των άλλων. Διότι είναι  διαφορετικοί  οι στόχοι  του ανθρώπου  μέσω του πέμπτου , από τον οποίον  ικανοποιούνται  οι προσωπικές  επιθυμίες  και ανάγκες  του,  χωρίς να υπολογίζεται  απαραίτητα  τι αποδοχή  θα έχει  από άλλους ,δηλαδή  από αυτούς   του ενδεκάτου  οίκου , καθώς μέσω  του συγκεκριμένου  δεν έχει  την αυτάρκεια  του πέμπτου .Εδώ  γίνεται  μέρος του συστήματος .
Η άλλη λειτουργικότητα  του ενδεκάτου , είναι αυτή που  ο άνθρωπος  ναι μεν αποδέχεται  τους νόμους και τις αρχές  του συστήματος  αλλά λειτουργεί  και  με τον  Κρόνιο  συντηρητισμό. Δηλαδή με το  να είναι κάποιος  μέλος μιας  συγκεκριμένης  ομάδας  δε σημαίνει  ότι γίνεται  επαναστάτης ανατρέποντας  από τη μία στιγμή  στην άλλη  πράγματα που έχουν  καθιερωθεί από χρόνια πριν ……………
ΦΙΛΟΙ  -  ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ
…………….Επανερχόμενοι  στον  πέμπτο  οίκο  και βλέποντάς τον  από την πλευρά της  αισθηματικής ( ερωτικής) ζωής που είναι μία καθαρά  προσωπική  υπόθεση , διότι από αυτόν αναζητείται  το άτομο  που αντικατοπτρίζει  μέρη των επιθυμιών  μας , από εδώ τον ενδέκατο  μας  δίδονται οι πληροφορίες  τι μπορούμε να  μοιραστούμε  με άλλα άτομα ή ακόμα και με τον αισθηματικό δεσμό μας  και ακόμα , ακόμα  με τα παιδιά μας .Διότι  αν υπάρχει ιδεολογική ταύτιση  και στα πρακτικής φύσης  ζητήματα θα υπάρχουν ισορροπίες. Ένας ευνοϊκός ενδέκατος  μπορεί να βοηθήσει και έναν μπλοκαρισμένο πέμπτο  οίκο…..
Εδώ  στον ενδέκατο  κάνουμε  πιο αυστηρές  επιλογές ,  καθότι το βασικό  αίτημα  του είναι  να υπάρχει κοινωνική συνείδηση ( 10ος ), να ακολουθούνται οι νόμοι του  κοινωνικού συστήματος ( 9ος) και να υπάρχει διάθεση συνεργασίας  (7ος) ……….

ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ- ΣΤΟΧΟΙ -  ΕΛΠΙΔΕΣ- ΕΥΧΕΣ-ΠΙΣΤΗ

Ένας ενισχυμένος  ενδέκατος  δείχνει τη διάθεση  του ατόμου  να κοινωνικοποιηθεί  μέσω των  διαφόρων ομάδων , όπως (Σύλλογοι,  αδελφότητες, συνδικαλισμό,  πολιτική, όμιλοι,  πολιτιστικές  δραστηριότητες, ευαγή ιδρύματα κ.λπ)…….
……Η καλύτερη  τακτική αντιμετώπισης  του ενδεκάτου  είναι η αναμονή , άλλωστε τα γεγονότα ειδικά στις ημέρες μας  τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αν τρέχουμε και εμείς  ξοπίσω τους  ίσως να μην  καταφέρνουμε   να τα προφταίνουμε .Αυτά όμως τα γεγονότα  κάποια στιγμή  κάνοντας τον κύκλο τους  θα έλθουν  αυτά τα ίδια  πάλι σ΄ εμάς. Κατά συνέπεια η ελπίδα  πάντα επιζεί  ακόμα και στις χειρότερες κακουχίες….
Μήπως και η αθανασία της ψυχής   δεν είναι η υπέρτατη  ελπίδα; Καθώς  αποτελεί  μία από τις μεγαλύτερες σταθεροποιητικές  αντιλήψεις για όλην την ανθρωπότητα. Η ελπίδα  λοιπόν ,  μαζί με την ευχή  και την πίστη  αποτελούν  την κινητήρια  δύναμή  όλων των προσπαθειών. Και μόνο γι αυτό , καθώς  έχουν  το  θρόνο τους  στον ενδέκατο , θεωρώ το συγκεκριμένο  οίκο αρκετά σημαντικό ……..

(  Σημείωση: η ανωτέρω αναφορά αποτελεί αποσπάσματα  από το καρμικό βιβλίο μου «διάδοχοι οίκοι» )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου