Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Oι 7 μορφές του Ωροσκοπίου


Oι 7 μορφές του
Ωροσκοπίου
 (Το μυστικό κλειδί  για την πιο  εύκολη  ανάγνωση  του ωροσκοπίου )

Υπάρχουν  πολλοί  άνθρωποι που θα ήθελαν  να ασχοληθούν σοβαρά  με την μελέτη  της αστρολογίας , αλλά το  γεγονός  ότι θα πρέπει  να εξοικειωθούν  με μαθηματικές  εξισώσεις ,  και μυστηριώδη  σύμβολα  τους  κάνει  να αποφεύγουν  τη σπουδή  της και να περιορίζονται  μόνο στην επιφανειακή  της πλευρά  σε επίπεδο  ηλιακού  ζωδίου.
Δεν υπάρχει  άραγε  κάποιος  πιο απλός τρόπος  για να μπορέσει κανείς  να μελετήσει ένα  ατομικό  ωροσκόπιο; Υπάρχει μία αρχή. .Μπορούμε  εκτός  από τη θέση  του Ήλιου  να σημειώσουμε  και τη θέση  της Σελήνης  και να προσπαθήσουμε  να εμβαθύνουμε  στο θέμα  μας συνδυάζοντας  αυτά τα δύο  σώματα. Όμως , παρακινούμενοι  από την τάση μας  για περισσότερες  πληροφορίες  μπορεί να φτάσουμε  να μπερδευτούμε  μέσα στις πλανητικές θέσεις  και τις πολλές  ανάμεσά τους  σχέσεις.
Βέβαια  στις  μέρες μας υπάρχουν  πολλά αστρολογικά βιβλία που μπορούν  να βοηθήσουν  τον ενδιαφερόμενο  σπουδαστή. Να  τους κατατοπίσουν  σχετικά  με τη φύση  των πλανητών , τα σύμβολά τους ,   τα ζώδια του ωροσκοπίου  κ.λ.π. Η δυσκολία είναι ότι ο αυτοδίδακτος  πάντα χρειάζεται  περισσότερο χρόνο στις μελέτες του. Όμως υπάρχουν  μερικά πράγματα  που μπορεί κανείς  να τα κατανοήσει  πολύ εύκολα  χωρίς τα ειδικά  αστρολογικά εγχειρίδια.
Αυτό είναι  η εικόνα  που  παρουσιάζει  το κάθε  ωροσκόπιο  στο σύνολο  του. Σε αυτήν την περίπτωση  δε χρειάζεται  να έχει  κανείς  ειδικές  γνώσεις  να γνωρίζει  τα πλανητικά  και ζωδιακά   σύμβολα  και να υπολογίζει  τις γωνιώδεις  αποστάσεις .Το  μόνο που χρειάζεται είναι  να κοιτάζει  προσεκτικά  το ωροσκόπιο  και να δει  την διάταξη  των 10 ουρανίων  σωμάτων  μέσα στους 12  οίκους  του ωροσκοπίου .Αν μάθει κανείς  να ξεχωρίζει  τους επτά βασικούς  τύπους  θα μπορεί στη συνέχεια  πιο εύκολα  να προχωρήσει  και στη μελέτη , ολοκλήρου του ωροσκοπίου,  αν επιθυμεί          Ωροσκόπιο  σχήμα  Μπολ ή κούπα
Σε αυτό το σχήμα , οι πλανήτες είναι συγκεντρωμένοι  στο ένα ήμισυ του ωροσκοπίου .Δηλαδή  καλύπτουν  μία ακτίνα  180μοιρών ( αν υπάρχουν δύο τομείς άδειοι  δεν πειράζει  αρκεί  να μην είναι  συνεχόμενοι.)
Εδώ  η εκ δηλούμενη  δραστηριότητα  περιορίζεται  στους τομείς  που καταλαμβάνονται  από τους πλανήτες Συνήθως το άτομο  μ’ έναν τέτοιο  τύπο ωροσκοπίου   είναι εκδηλωτικό .Κρατάει μέσα του  κρυφά  κάποιες κρυφές αξίες γι’ αυτόν .Για τους τομείς( οίκους)  που βρίσκονται στο άλλο ήμισυ του ωροσκοπίου  ( του άδειου)  αισθάνεται έναν αποκλεισμό , μία αδυναμία  να τους λειτουργήσει.
Αυτό συμβαίνει , γιατί το άτομο  θα ειδικευτεί  και θα αποκτήσει  εμπειρίες σε όλα τα θέματα των τομέων  που θα βρίσκονται  κάτω  από την  εξουσία  των πλανητών  ενώ θα διατηρεί  τις επιφυλάξεις  του για τους απέναντι(οίκους )  από το γεγονός  ότι  θα του λείπει  η σχετική εμπειρία.
Έτσι ,  βλέπουμε  ότι το  τμήμα   του ωροσκοπίου  που καταλαμβάνεται  από τους πλανήτες  μας δείχνει  τα ιδεώδη  και τους σκοπούς  του ατόμου  ενώ το άδειο μας δείχνει  ένα γενικότερο  φάσμα  εμπειριών  που θα  πρέπει  να πάρει  το άτομο. Συνεπώς  έχουμε  ένα δυαδικής μορφής  ωροσκόπιο .
            Με τις εμπειρίες  που θα αποκτηθούν  από τους οίκους  πρέπει  να  αναπληρωθούν  οι άλλοι μισοί. Δηλαδή το ένα κομμάτι  του ωροσκοπίου  θα λειτουργεί  σα κινητήριος δύναμις  του άλλου.
Αυτό επιτυγχάνεται  με την ασυνείδητη  ή συνειδητή  μετάθεση  που κάνει το άτομο των πλανητών  από την  μία πλευρά στην άλλη .Μόνο που οι πλανήτες  θα πρέπει  να μετατίθενται  όλοι μαζί ταυτόχρονα .
            Κάτι πολύ σημαντικό  που δεν πρέπει να σας  διαφεύγει  όταν παρατηρούμε  έναν τέτοιο  τύπο ωροσκοπίου  είναι  το σημείο του Μεσουρανήματος,  καθώς αποτελεί το σημείο  της εκκίνησης. Από εδώ, θα δούμε  τους σκοπούς  του ατόμου , τους δομικούς  παράγοντες  και τα όρια  των δυνατοτήτων  του.
Ένα τέτοιο άτομο  μπορεί να γεννήθηκε  με ένα μεγάλο  προορισμό. Συνήθως αποκτά μία ευρύτερη  κοινωνική φήμη  εξαιτίας  κάποιου σημαντικού επιτεύγματος  χωρίς να αποκλεισθεί  και η περίπτωση  το έργο του  να μείνει σαν κληροδότημα  στις επόμενες γενιές.
Δύο αξιοσημείωτα  παραδείγματα αποτελούν  τα ωροσκόπια  του Τόμας Έντισον και του  Σίγμουντ Φρόιντ ( Δες σχήμα 1 α).Οι περισσότεροι  πλανήτες του Φρόιντ βρίσκονται  στη δυτική  πλευρά  και στο χαμηλότερο  μέρος του ωροσκοπίου δηλαδή στο κομμάτι του  ασυνείδητο του .Η ζωή του  λοιπόν, κυλά  μέσα  από μία συνεχή αντίδραση  ,αφού η  αριστερή  ανατολική  πλευρά του ωροσκοπίου του  που  είναι η   δράση εκδηλώνεται  μέσω των προσωπικών πρωτοβουλιών του.
            Οι δύο ακραίοι  πλανήτες του Φρόιντ ( Άρης και Ποσειδώνας ) βρίσκονται  σε όψη  αντίθεσης .Οι ακραίοι πλανήτες  και ειδικά όταν  βρίσκονται  σε μεταξύ τους όψη  γίνονται  οι ρυθμιστές  της ζωής του ατόμου  .Έτσι λοιπόν  στην προκειμένη  περίπτωση  του Φρόιντ   παίζουν  έναν καθοδηγητικό ρόλο στη ζωή του .Ξεκίνησε  από τα υποσυνείδητα  σεξουαλικά  του συμπλέγματα ….για να αφήσει  τελικά  πίσω του  ένα μεγάλο  έργο.
( Σημείωση: σε τακτά διαστήματα θα δημοσιεύονται και τα υπόλοιπα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου