Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΜΟΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ-7ος ΟΙΚΟΣ

7ος    οίκος  και   Κάρμα
( ο τομέας του γάμου και των συνεργασιών)




Αν στον πρώτο οίκο  βρίσκεται  το σημείο
  της αυτογνωσίας  δηλαδή ποιος είσαι εσύ,  στον έβδομο  οίκο  βρίσκεται  το σημείο  της επίγνωσης , ποιος είσαι εσύ  σε  σχέση με τους άλλους , δηλαδή πως σε βλέπουν εκείνοι.

    
Εν ολίγοις , αν ο πρώτος οίκος  περιγράφει τον εαυτό , το εγώ είμαι,  ο έβδομος  περιγράφει το αντί - εαυτό , δηλαδή  περιγράφει το εμείς είμαστε .Γι αυτό  και ο γάμος  συνδέεται  με ετούτον τον οίκο .Αν ο γάμος  λοιπόν , αποτελεί  μία συνεχή συμφωνία τότε δικαίως  και όλες  οι υπόλοιπες  συμφωνίες , προφορικές  και ενυπόγραφες  υπάγονται  στον έβδομο.
.
Όμως ,επειδή  και οι συμφωνίες  ακυρώνονται  και οι γάμοι  διαλύονται , κατ΄επέκταση  εδώ φαίνονται και τα διαζύγια και γενικότερα οι δικαστικές υποθέσεις ….
….Έτσι  δημιουργείται  η επιθυμία του ωροσκόπου , δηλαδή  του Εγώ  να βρει το συμπλήρωμά του  στο απέναντι  του οίκο  τον έβδομο , για να γίνει το Εμείς , καθότι  μέσω αυτού του οίκου  βρίσκουμε  τους συντρόφους, τους συνεργάτες , τους ανταγωνιστές  μας προκειμένου να μοιραστούμε πράγματα , να παράγουμε  έργο. .Αν με αυτούς τους άλλους υπάρχει ταύτιση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα .Αν όμως ,  η επιλογή δεν είναι σωστή , τότε  δημιουργείται  ο ανταγωνισμός  που εξελίσσεται  σε χωρισμό  ή ακόμα χειρότερα σε εχθρότητα
.
     Εν ολίγοις , ο καθένας  μέσω του  εβδόμου  οίκου  του  υποχρεώνεται  να κάνει τις  βαθιές ενδοσκοπήσεις του αναφορικά  με τις ανθρώπινες  σχέσεις του .Αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι απαραίτητη , καθότι  μόνο έτσι  μπορεί να εναρμονιστεί  με τα θεμέλια  της ατομικότητας του .Μόνο έτσι  μπορεί να είναι αντικειμενικός  και να βάζει  τον εαυτόν του  στη θέση  των άλλων .Γεγονός  που είναι απαραίτητο  να γίνεται  στη σχέση του γάμου . Οι εσωτεριστές  λέγουν  ότι ο γήινος  γάμος  δεν είναι τίποτε άλλο  παρά μία επανάληψη , μία αντανάκλαση  της ένωσης  στον Ουρανό  μεταξύ του Θεού  και της θείας Μητέρας  ( τη Γη).Αν ο γάμος  λοιπόν  δεν είχε  την καταγωγή του  στον Ουρανό  δε θα είχε  κανένα  βαθύ θείο νόημα…………

.Όμως υπάρχουν  πολλά άγνωστα  πράγματα που ενώνουν ή χωρίζουν  ένα ζευγάρι. Προσωπικά  έχω μελετήσει  πολλά βιβλία καιέχω  παρακολουθήσει  αρκετές ομιλίες  σε σχέση με το γάμο , καθότι λόγω της δουλειάς μου  θα έπρεπε να είμαι  ιδιαίτερα προσεχτική  στις όποιες  καθοδηγητικές  μου συμβουλές .Και επειδή η αστρολογία στο δικό μου  μυαλό  έχει μπει  κυρίως  με την εσωτεριστική  της πλευρά άρχισα  να ερευνώ  από χρόνια πριν  την εξέλιξη  των σχέσεων πολλών ζευγαριών……Ο μεν γάμος  αποτελεί  μία  νόμιμη  σύμβαση άλλοτε  αμετάκλητη , άλλοτε  αορίστου χρόνου ή  με  ημερομηνία  λήξης  κ.λπ. Επίσης, ακολουθείται από το τελετουργικό  το οποίο από χώρα σε χώρα  διαφέρει.
     Το ερωτικό» ζευγάρωμα  όμως  αν και είναι  ένα απτό γεγονός , ελάχιστοι  είναι αυτοί  που γνωρίζουν  το μηχανισμό  της σεξουαλικής  δραστηριότητας , πόσο μάλλον  από εσωτερικής  πλευράς. 
.
Στον εσωτερισμό  η σεξουαλική δραστηριότητα  χτυπάει το «καμπανάκι»  της  στα Επτά  Επίπεδα της εκδήλωσης ( της συνειδητότητας ) οι οποίες θεωρείται  ότι έχουν άμεσες  αιτιατές σχέσεις  μεταξύ τους  με πρώτο επίπεδο το Ανεκδήλωτο  και τελευταίο της  ύλης .Στη σεξουαλική δραστηριότητα  βέβαια  οι εκδηλώσεις ξεκινούν  από το τελευταίο  επίπεδο, το οποίο αντιστοιχεί  στον υλικό κόσμο.
Στην πράξη  λοιπόν  το ζευγάρωμα  σε φυσικό επίπεδο  ξεκινά  από το πρώτο  κατώτερο  σημείο  με τη επαφή  των γεννητικών οργάνων …………..Έτσι λοιπόν , το κάθε  ανθρώπινο σώμα  από τη φύση του  έχει επτά  διαφορετικές  όψεις. Τα τέσσερα  κατώτερα  σώματα  ( φυσικό , ενστικτώδες ,  συγκινησιακό, και κατώτερο νοητικό() που συνθέτουν την προσωπικότητα  και τα τρία  ανώτερα  σώματα  που συνθέτουν  την ατομικότητα .Λέγεται  πως η προσωπικότητα  αποτελεί  την πλευρά  της ένσαρκης  ζωής  και η ατομικότητα  την πλευρά  της πνευματικής  εξέλιξης
.
 ………Ως εκ τούτου , ένα έγγαμο ζευγάρι  μπορεί να  είναι ευτυχισμένο  αν έχει  μία παράλληλη ψυχό-συναισθηματικό –σωματική  εξέλιξη .Διότι  έτσι αναπτύσσεται μεταξύ  των δύο συντρόφων  αγάπη , πίστη και πνευματικότητα , πραγματοποιώντας  και στη ουσία το εις σάρκαν μία»………

Απόσπασμα  από το βιβλίο μου: «Τα μυστικά των γωνιακών  οίκων"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου