Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 9ο- ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ

ΜΑΘΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ



ΜΑΘΗΜΑ  9ο


Kανόνες   ερμηνείας   του  ωροσκοπίου 


1. Οταν σένα  ωροσκόπιο  οι πλανήτες  είναι  συγκεντρωμένοι  στο ανατολικό  μέρος του , σημαίνει  ότι το πεπρωμένο  του ατόμου  θα καθοριστεί από αυτό το ίδιο το άτομο.
Αυτό είναι  πολύ εύκολο  να το  καταλάβετε  αρκεί να σκεφτείτε  ότι η ανατολή  είναι το σημείο  που ανατέλλει ο Ήλιος ( αρχίζει το ξεκίνημά του ) επομένως για το άτομο  θάναι  το σημείο από το οποίο  θα ξεκινήσει  να παίρνει  τις εμπειρίες  της ζωής  μόνο του.
 2.Όταν σε ένα ωροσκόπιο  οι πλανήτες  βρίσκονται  συγκεντρωμένοι στην αντίθετη πλευρά  από εκείνη της πρώτης  περίπτωσης δηλαδή   στη δύση, τότε φανερώνει  ακριβώς  την αντίθετη κατάσταση  από την προηγούμενη .Το  πεπρωμένο  του ατόμου  θα εξαρτηθεί  από το  είδος  των  συνεργασιών του , διότι  η δυνατότητα  της προσωπικής  του  εκλογής  είναι  πολύ  μικρή .Είναι  η θέση  όπου δύει  ο ήλιος .
3 . ‘Όταν  οι πλανήτες  είναι συγκεντρωμένοι  στο Νότιο  ημισφαίριο .Η ζωή του ατόμου  τείνει  να γίνει πιο εσωτερική , πιο υποκειμενική  και θα λέγει  και πιο  αόρατη , αφού  τις περισσότερες  φορές  το μεγαλύτερο  βάρος της ζωής του  θα πέσει  σε πνευματικά  ενδιαφέροντα. Τέλος , πολλοί πλανήτες  στο βόρειο  ημισφαίριο θα  δημιουργήσουν  την ανάγκη  στο άτομο  ν ασχοληθεί  περισσότερο  με τα εξωτερικά  ενδιαφέροντα  της ζωής του .
       Ας  δούμε όμως  ποιοι  είναι  οι ανατολικοί , δυτικοί , νότιοι  και βόρειοι  οίκοι.

        Ο πρώτος  ανατολικός οίκος , είναι γνωστός  ως «πρώτος  οίκος» στον οποίον υπάρχει όπως ξέρουμε  και ο  ωροσκόπος .Οι  δύο διπλανοί  του δωδέκατος  και δεύτερος  δε μπορεί  παρά να είναι  και αυτοί  ανατολικοί .
         Οι ακριβώς  απέναντι  των ανατολικών  οίκων  είναι οι δυτικοί .Ο έβδομος  και εκατέρωθεν  του ο  έκτος  και όγδοος .Κατά  τον ίδιο  τρόπο  χωρίζονται  οι βόρειοι και οι νότιοι.

                                                                       



  Ανατολικοί  οίκοι

Ας πάρουμε  τον κεντρικό  οίκο  του ανατολικού  τμήματος  για το οποίο  σας έχω ήδη αναφέρει  ότι  σηματοδοτεί  την αφετηρία  της προσωπικότητας  του ατόμου .Ο δωδέκατος  οίκος παίζει  τον ρόλο του τροφοδότη .Τροφοδοτεί  τον πρώτο  με όλα τα  βιώματα  καλά ‘η άσχημα  που έχουν  καταγραφεί  στο υποσυνείδητο  του ατόμου  και τα οποία  θα διαμορφώσουν  την προσωπικότητα  του .Ο δωδέκατος  οίκος  είναι σαν την «σκιά» που ακολουθεί τον άνθρωπο .Μέσα σε αυτόν τον  χώρο  είναι κρυμμένες  πηγές δύναμης ,  με τις οποίες  το άτομο μπορεί  να δημιουργήσει  ή να καταστρέψει.
Στην εσωτερική  Αστρολογία  αποκαλείται  σαν οίκος του κάρμα.
     ‘Έτσι , με το δωδέκατο  και πρώτο οίκο  συγκεντρώσαμε  τα στοιχεία  που χρειαζόμαστε  για την προσωπικότητα  του ατόμου  για να πάμε στη συνέχεια  στο δεύτερο οίκο  να δούμε  το πρώτο αίτημα  του ανθρώπου, το υπαρξιακό του .Έτσι ανάλογα  με την ποιότητα  του 12ος-1ος  θα δούμε  με ποιο τρόπο  θα μπορέσει  το άτομο  να εξασφαλίσει  τα εισοδήματά του.         


(θα συνεχιστεί….)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    (                                                                                                                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου