Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Στο μήνα των Ιχθύων


Στο  μήνα των Ιχθύων



(Για όλους )

Κάθε χρόνο σε ετούτη τη χρονική περίοδο ανεξάρτητα σε ποιο ζώδιο είναι γεννημένος ο καθένας ανάλογα του οίκου και του ζωδίου που εξουσιάζεται από τους Ιχθείς  μπορεί να  ταυτιστεί  με τη Θεϊκή Πηγή  από την οποία κατάγεται.

Ο άνθρωπος , από τη στιγμή  της δημιουργίας του  προσπαθεί  να προσεγγίσει  τις Ουράνιες Θεϊκές Δυνάμεις με την προσευχή του. Κι όπως αναφέρει  ένας μεγάλος  μύστης η προσευχή  είναι «το κλάμα  της ψυχής  που αναγνωρίζει  δυνάμεις  σπουδαιότερες  από τις δικές της»
Ωστόσο, όλες   οι μορφές  αυτοσυγκέντρωσης  και  όλες οι προσπάθειες  για αναζήτηση επαφής με τον άυλο  πνευματικό κόσμο , ακολουθούν  τους νόμους της  αυτοσυγκέντρωσης και της ικεσίας. Κα εδώ μπορούμε να πούμε  ότι στην εποχή  που μεσουρανεί το ζώδιο των Ιχθύων , και μάλιστα ως το τελευταίο  ζώδιο στο ζωδιακό  δείχνοντας μας  το τέλος μιας πορείας  που αρχίζει από τον Κριό , εδώ αρχίζει η αντίστροφη πορεία  αυτή  της επιστροφής  πίσω  στην  πραγματική πατρίδα , εκεί στη θεϊκή στέγη.
Γι αυτό  σε τούτη την εποχή  αποκτάμε  την ευχέρεια  να απαλλαγούμε  από όλα όσα  μας προκαλούν ανησυχία. Όμως, το βασικότερο  πράγμα που συνειδητοποιούμε  είναι ότι  δεν υπάρχει ασφάλεια στον  υλικό κόσμο  και ότι όλα βρίσκονται  σε μία συνεχή ρευστότητα.
Έτσι λοιπόν , σε τούτο τον μήνα , βρισκόμαστε στη  φάση που κλείνουμε  έναν κύκλο  εμπειριών  και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο , καθώς τώρα  μπορεί και μπαίνει αυτόματα ο ενορατικός μηχανισμός  μας  ο οποίος  δραστηριοποιείται  μέσω της ικεσίας μας .Εδώ το αίτημά μας  βρίσκει  άμεση ανταπόκριση  με το «προχώρα  και θα σε συναντήσω  στα μισά του δρόμου»  και μάλιστα  τώρα σε μία τόσο ταραγμένη εποχή .
( ένας αρκετά βοηθητικός  τρόπος  για το διαλογισμό γίνεται   με την προφορά  του ύμνου του ζωδίου ).
      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου