Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ένα γράμμα στον Αλέξη



ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

H ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016

Ένα γράμμα  στον Αλέξη

Αχ  βρε Αλέξη

Εσύ βασανίζεσαι με όλα  αυτά τα όσα γνωστά συμβαίνουν αλλά και εγώ με το περιβάλλον μου,  για τα όσα θετικά  είχα διαγνώσει για εσένα .Και παρόλα αυτά τίποτα δεν παίρνω  πίσω .

Βέβαια , το ωροσκόπιο σου το οποίο υπερείχε στα του προκάτοχό σου  και μάλιστα  από πλευράς ανθρωπιάς,  θα μπορούσες να  κέρδιζες και το βραβείο Νόμπελ .

Όμως , βρε παιδάκι μου, σε αποκαλώ έτσι λόγω ηλικίας μου και ας είσαι πρωθυπουργός ,  αφού ξαφνικά  έπεσες  μέσα στη ζούγκλα  με τα άγρια θηρία  και ήσουν άπειρος και  απροετοίμαστος  τι θα μπορούσες να κάνεις;

Πάντως , μέχρι τώρα  πίστευα ότι κάποια στιγμή   θα κρατούσες  τον υπερήφανο  Ήλιο σου , τον υπερ χρωματισμένο με ομορφιά  και λεβεντιά να πορεύεσαι με το κεφάλι σου ψηλά και μάλιστα χωρίς  να χάσεις την ανθρωπιά σου ( Ήλιος 120 με Ποσειδώνα). 

Όμως,  κανείς  δε σε συμβούλεψε  ότι αυτός  ο ιδεαλιστής  Ποσειδώνας   ο οποίος  καθώς βρίσκεται σε σύγκρουση με τον πολέμαρχο  Άρη   κάποια στιγμή θα έμπαινες  σε μεγάλους  μπελάδες και μάλιστα  από τους ίδιους τους πατριώτες σου; Με αυτό το ακριβές εξάγωνο  μεταξύ Ήλιου και Πλούτωνα   δείγμα ότι  μετα από προσπάθειες-ίδιον άλλωστε του χαρακτήρος σου-  μπορείς  και  τα καταφέρνεις  σε έκανε και τώρα  από τη θέση του πρωθυπουργού  να πεισμώνεις ακόμα περισσότερο .

Το τελευταίο διάστημα  ακούω  ότι  θα συμπράξεις σε οικουμενική  ή θα  επιχειρήσεις πάλι εκλογές. Την πρώτη περίπτωση λόγω χαρακτήρος   και επειδή δε μπορείς να είσαι εξαρτώμενος σίγουρα  την απορρίπτεις .Με τις εκλογές μπαίνει το ερώτημα τι θα πετύχεις. Το βέβαιο είναι ότι θα πατώσεις,  γιατί κανείς  δε σε πιστεύει πλέον  εκτός από εμένα  και μάλιστα χωρίς να είμαι πολιτικοποιημένη πουθενά. Τουλάχιστον  θα κερδίσεις ξανά  τη χαμένη σου αξιοπρέπεια .Εσύ ξέρεις πόσο μάτωσες  μέχρι τώρα,  αλλά άξιζε τον κόπο;  Μου θυμίζεις  τον Κ Καραμανλή  που το θυμάμαι  καταϊδρωμένο  και με την ψυχή στο στόμα να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι …..Αλλά ο κόσμος  πίστεψε τον κύριο Λεφτά υπάρχουν .Και μέχρι πριν λίγες ημέρες ακόμα, τον αναζητούσαν  ως τον  εγγυητή της χώρας . 

Και τώρα πρόσεχε  αυτά που θα σου πω  μεταξύ 2018, 2019 , 1020  η Ελλάδα θα είναι  μία από τις χώρες που θα πονέσει …αλλά παρα πολύ. Το 2012  κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που αναφερόταν στο ημερολόγιο των Μάγια, σε αυτό  υπήρχε μία μεγάλη προφητεία για όλον τον κόσμο αλλά κανείς δεν κατάλαβε τη χρησιμότητά της .Αντίθετα μάλιστα   από πολλούς χλευάστηκε . Εγώ τότε  την ονόμασα ως «τη Μεγάλη Προφητεία» Και όμως , κανείς δεν ασχολήθηκε να δει τη έλεγε αυτή η προφητεία για τη χώρα  μας. Μας χτυπούσε όχι απλώς καμπανάκι αλλά σειρήνες μας σφύριζε για αυτά που ζούμε ήδη , για το ασφαλιστικό , το εργασιακό ,τα αγροτικά,   την υγεία ,για τους κλάδους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας και το χειρότερο  για τα δάνειά μας τα οποία  θα εξελίσσονται όλο και χειρότερα  κ.λπ
Πριν  λίγο καιρό , χωρίς καν να ντρέπονται  οι αντιπολιτευτικοί  είχαν γίνει περίγελοι  μέχρι να βρουν  το κατάλληλο πρόσωπο  να σε αντιμετωπίσει  και  το «βρήκαν»….. Εσύ τουλάχιστον από ότι καταλάβαμε  , βρήκες μία χώρα «σκορποχώρι»  και το μόνο που κάνεις είναι προσπάθειες, προσπάθειες.  Αν όμως  αποφασίσεις να τους αποχαιρετήσεις …..τότε θα έλθει πάλι  η ώρα  που θα καταλάβουν και θα σε αναζητήσουν ……αλλά επειδή ξέρεις- και αυτό το ξέρω και εγώ-   ποιο είναι το καλύτερο  για σένα και την Ελλάδα ,προχώρα  .

 Αλέξη , υπερήφανε, όμορφε   Πρωθυπουργέ μου ,επειδή στο  τέλος του μήνα θα βρεθείς επικίνδυνα εγκλωβισμένος  στα γνωστά σου προβλήματα  και θα έλθεις αντιμέτωπος με τον  βασικό ανταγωνιστή σου, ενδέχεται να  εκδηλώσεις  έντονο εκνευρισμό  με μεγάλες εκρήξεις θυμού και τελικά  να  γίνεις πρόξενος  της λεγόμενης κακιάς ώρας  σε σχέση με την υγεία σου. Είναι γεγονός ,ότι  μπορεί  να σου  γίνει  κάποια εκδούλευση  την οποία όμως  μπορείς να αποφύγεις  με το να το δεχθείς ως ένα  μεμονωμένο περιστασιακό  περιστατικό. Όμως και το ατύχημα  των τριών αεροπόρων σου λέω ότι θέλει πολύ ψάξιμο….,   και σε πολύ βάθος .

Και τελικά να θυμάσαι,  σε ότι  και αν σου προκύπτει , ότι υπάρχουν άνθρωποι  που στα περισσότερα σε δικαιολογούν, και παρόλα τα  αχ και βαχ που  ακούγονται πλέον  από τους περισσοτέρους   σε αποκαλούν  χαρισματικό , ευλογημένο, θεόσταλτο.  Είθε να είναι έτσι.

Αλλά και εσύ,  ξέρω ότι  μπορείς  να γίνεις το γρηγορότερο ξανά,  ο προηγούμενος Αλέξης ,όπως τότε που σε γνωρίσαμε , σε πιστέψαμε και σε αγαπήσαμε .
Τελικά πιστεύω ότι ΜΠΟΡΕΙΣ.   
             

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου