Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΑΡΗΣ - ΔΙΑΣ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΖΩΔΙΑ.(ΜΑΘΗΜΑ 5ο)

MAΘΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ 15ο

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΖΩΔΙΑ
                    ( Μέρος  2ο)

                        
                                             ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Στον  Κριό = αδυναμία

Η Αφροδίτη  ως κυβερνήτης  του Ζυγού  συνδέεται με  όλες τις  μορφές  συνεργασίας και γάμου . Εδώ λοιπόν,  στο ζώδιο  του Κριού με τις συνεχείς εναλλαγές  της διάθεσης από τον ενθουσιασμό  στην απογοήτευση είναι που προκαλείται  το άτομο να συμπεριφέρεται  εγωιστικά και συχνά ανεύθυνα έως και ανταγωνιστικά  στις αισθηματικές του σχέσεις .Ωστόσο , επειδή πολλές φορές αυτή η θέση της  δίνει στον  κάτοχο του συγκεκριμένου ωροσκοπίου- λόγω των πολλών και διαφορετικών   γνωριμιών -  δημοτικότητα πολλές φορές  ξεπερνάει  τα όριά του .Η γιατρειά  γι’ αυτό είναι να προσπαθεί το άτομο  να λαμβάνει υπόψη του  τις επιθυμίες και τα θέλω των άλλων .

Στον  Σκορπιό = ( αδυναμία)
Η  Αφροδίτη του Ταύρου  δίνει μεγάλη αυτοσυντήρηση  στο άτομο  γι’ αυτό και βρίσκει  πάντα τρόπους να χαίρεται τη ζωή του .Όμως ,όταν βρίσκεται   στο απέναντί του ζώδιο  τον Σκορπιό, το άτομο καταβάλλει  πολύ σκληρές  προσπάθειες  σε σχέση με τη συντροφικότητα  και τις συνεργασίες. Ετούτη η θέση της Αφροδίτης μοιάζει να καίει ανάμεσα σε δύο φωτιές .Εκείνη  που καίει με τον  αισθησιασμό  και το πάθος  και εκείνη  που καίει  με το πέπλο  της υπεράσπισης  των ατομικών  συμφερόντων του ατόμου.
Στην ερωτική του ζωή  όλα θα πήγαιναν καλύτερα αν  δεν έπαιρνε  τόσο πολύ επι πόνου  το αίσθημα της αγάπης ή καλύτερα του έρωτα .Και βέβαια  αν μπορούσε να κοντρολάρει -ώστε να είναι ισότιμα -  τα δούναι και λαβείν  στις σχέσεις του .Αυτό επιτυγχάνεται με το  να μπει φρένο  στον υποκειμενισμό, την κτητικότητα και τη ζήλια.

Στην  Παρθένο = ( πτώση)
Με την Αφροδίτη  στην Παρθένο ,το άτομο πιστεύει  ότι γίνεται αγαπητό και χρήσιμο όταν με τον ένα  ή άλλον τρόπο προσφέρει τις υπηρεσίες του  στους άλλους ,Και επόμενο είναι  να ζητάει κάποια ανταπόκριση .Όμως   αυτό  που   καταφέρνει  είναι ως να  μεταφέρει τα αισθήματά του σε μικροβιολογικό εργαστήριο για ανάλυση  αφαιρώντας τους όμως έτσι  όλη τη μαγεία  της ομορφιάς.
Επίσης , η κριτική που ασκείται  στα αισθήματα  τόσο τα δικά σας όσο και των άλλων  είναι ένα κακό ελάττωμά , διότι  η ευτυχία δε μπαίνει σε καλούπια .Για αυτό , η πραγματική ευτυχία βρίσκεται αναγνωρίζοντας  τα προτερήματα και ελαττώματα  του /της συντρόφου σας όπως είναι .Το  τέλειο είναι δύσκολο να το  βρει κανείς σε τούτο τον κόσμο .Γι’ αυτό υπάρχουν και οι υποχωρήσεις.

                                        ΑΡΗΣ
Στον  Ζυγό =  (αδυναμία)

Ο Άρης στο Ζυγό , δηλαδή ο πλανήτης που από τη φύση του  είναι μία ασυγκράτητη  δύναμης   σωστά  εδώ βρίσκεται σε αδυναμία  διότι  βρίσκεται σε ζώδιο  που του περιορίζει  την παρορμητικότητά του για δράση.  Εδώ σε τούτο το ζώδιο  υποχρεώνεται να λειτουργήσει  με την πραότητα και την  ευγένεια της Αφροδίτης, αφού είναι  ως ένα σημείο η οικοδέσποινα του Ζυγού Αυτό σημαίνει  ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ανέχεται  την οχλαγωγία ,τους παλικαρισμούς ,  και βέβαια τις αντιπαλότητες , παρόλο ότι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις  να είναι ο βασικός για τέτοιου είδους συμπεριφορές .Αυτό δε σημαίνει ότι  του λείπει η δυναμικότητα  αλλά κρύβεται  πίσω από μία  εσωτερική ευγένεια ψυχής. Για αυτό  μπορεί να μην δίνει τη « τη γροθιά στο μαχαίρι» όμως προκειμένου να  πείσει το στόχο του  συχνά χρησιμοποιεί  πλάγιους τρόπους .

Στον  Καρκίνο =( πτώση)
Ο Άρης στον Καρκίνο ,  καταρχήν δημιουργεί εξαρτήσεις καθώς η θέση του σε τούτο το ζώδιο που εκπροσωπεί  την οικογένεια   κάνει το άτομο να μοιάζει ως απροσάρμοστο  όταν βρίσκεται  σε ξένο προς αυτό περιβάλλον .Η δειλία του  να  εξωτερικεύσει το δυναμισμό του  συχνά γίνεται η αιτία  ψυχικών τραυμάτων  και αυτή είναι  η αιτία που  εκδηλώνεται  με κρυψίνους και  άθλιους τρόπους .Τα ψυχολογικά του συμπλέγματα πολλές φορές δείχνουν τόσο  εμφανή όσο και   επικίνδυνα. Όχι τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο  για τους άλλους, καθώς προκειμένου να  καλύψει τα   συναισθήματα κατωτερότητας που συχνά τον ακολουθούν – μπορεί να δείχνει  προς τα έξω τον αήττητο και στην πραγματικότητα   να λειτουργεί μέσα από  μηχανορραφίες  και  παρασκηνιακά.

Στον   Ταύρο =(αδυναμία)

Εδώ, η δύναμη του ανθρώπου μέσω του   Άρη  εκδηλώνεται  αφενός μέσω των υλικών του κατακτήσεων  και αφετέρου  μέσω του  έρωτα .Πρόκειται λοιπόν, για άτομο  προσκολλημένο στα επίγεια αγαθά. Εν ολίγοις, ενδιαφέρεται  περισσότερο  για τη δόξα του σήμερα  και βέβαια πάντα για το προσωπικό του συμφέρον. Για αυτό δεν είναι παράξενο    να  δείχνει ως ένας άνθρωπος τσιγκούνης. Αλλά και αν  λόγω κάποιου  γεγονότος  χρειαστεί να φανεί γενναιόδωρος  πάλι κάτι  θα έχει να κερδίσει…..Αν όμως τούτος ο Άρης  εδώ  σχηματίζει αρνητικές όψεις  μπορεί να ωθείται το άτομο σε υπερβολικά  έξοδα, όπως και υπερβολική ερωτική ζωή  που να τον οδηγήσουν σε ακραίες  καταστάσεις σε  υλικό ξεπεσμό γενικότερα.

                                                               ΔΙΑΣ

Στους Διδύμους (αδυναμία)

Αυτή η επεκτατική φύση του πλανήτη  στο ζώδιο της επικοινωνίας   σαν πρώτη ένδειξη  είναι  η ευστροφία και βέβαια η γρήγορη αντίληψη του ανθρώπου. Αυτό όμως δε σημαίνει  βαθιά γνώση . Και παρόλο ότι πιάνει πουλιά στον αέρα  είναι  υπέρ των εύκολων λύσεων .Αν  στο ωροσκόπιο αυτού του ανθρώπου δεν υπάρχει ένας ισχυρός Κρόνος να τον συγκρατεί  και παρασύρεται από τη πολυπραγμοσύνη του  και φυσικό είναι και  την   ασυνέπεια να πέφτει σε παγίδες.

Στον Αιγόκερω ( πτώση)  

Με τον Δία στον Αιγόκερω δηλαδή σε ένα γήινο συντηρητικό ζώδιο   οι επεκτατικές ιδιότητες του Δία  είναι περιορισμένες .Εδώ, ο άνθρωπος  έχει ως  σύνθημά του  να καταφέρει να γίνει ένας καλός επιχειρηματίας και   ένας κοινωνικά αναγνωρίσιμος.  Όμως ο συντηρητισμός και παράλληλα ο  συμφεροντολογισμός   μπορεί να μετριάζουν τη  λαμπερή ακτινοβολία του. Συχνά  και αυτό είναι άδικο γιατί του δίδονται ευκαιρίες .Η τυπικότητά του λοιπόν  αντικρούεται  με την επιθυμία του  για επέκταση. Αν  καταφέρει να ξεφύγει από το κατεστημένο ώστε   να είναι λιγότερο υλιστής  και περισσότερο  κοινωνικός  μπορεί να  πετύχει πιο γρήγορα την επιτυχία.

Στην  Παρθένο ( εξορία )

 Ο άνθρωπος με τον Δία στην Παρθένο   μοιάζει με αυτόν που  κρατά ένα ζευγάρι κιάλια στα  χέρια του αλλά δεν ξέρει από  ποια μεριά να κοιτάξει.  Δηλαδή  να κοιτάξει  μέσα από τον μικρό φακό , δηλαδή  με τον τρόπο της Παρθένου συντηρητικά η  από  τον  μεγάλο φακό  ,με τον τρόπο του Δία δηλαδή   επεκτατικά. Η μία πλευρά του Δία   βοηθά  να γίνει ο άνθρωπος  παραγωγικός  και να επεκταθεί  , η άλλη πλευρά της Παρθένου   να γίνει  επίσης  παραγωγικός  αλλά συγχρόνως  πρακτικός και οργανωτικός .Εύκολα λοιπόν συνάγεται το  συμπέρασμα ότι ετούτο το άτομο  δεν ενθουσιάζεται εύκολα  και δεν είναι ιδιαίτερα απλόχερο  ,απλά   το άτομο θα εξελιχθεί ανάλογα  της προσωπικής του εργασίας .Άλλωστε  είναι χαρακτηριστική η μετριοφροσύνη του  καθότι προτιμά  την αξία του  να μην την επιδεικνύει , αλλά να την αφήνει  να φαίνεται  από τα έργα του.     

( θα συνεχιστεί με τους υπόλοιπους τέσσερις πλανήτες )
    

                 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου