Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Μέρος 2ο


OI ANAZHTHΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΕΙΡΝΤ
Τ ΣΠΑΛΤΙΝΓΚ

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ  ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
                                   ( Μέρος  2 ο)


Ο Αιμίλιος  συνεχίζει  την αφήγησή του :
Εκείνη την εποχή  είχα κάθε  μέρα  μαθήματα  με τον Αιμίλιο και  παρόλο ,  αν είχα φροντίσει  να κλειδώνω  την πόρτα  πριν ξαπλώσω τον έβλεπα μέσα στο δωμάτιο. Στην αρχή  με ενοχλούσε  να εμφανίζεται ξαφνικά στο δωμάτιό μου, όποτε του έκανε κέφι, αλλά σύντομα κατάλαβα ότι  είχα συνηθίσει την    παρουσία του, και  έτσι  του άφηνα πλέον την  πόρτα μου ανοιχτή. Ωστόσο, δεν καταλάβαινα όλα τα μαθήματά του  και δε μπορούσα να τα  αποδεχτώ τελείως .Χρειάστηκαν χρόνια  διαλογισμού  για να αναγνωρίσω  το βαθύ πνευματικό  νόημα  της ζωής  αυτών των ανθρώπων

Το κάθε τι γινόταν  χωρίς καμία επιδεικτικότατα   και με τέλεια  παιδική απλότητα. Ξέρουν  ότι η δύναμη  της αγάπης είναι που   τους προστατεύει  και την καλλιεργούν .Χιλιάδες  κοινοί άνθρωποι  κατασπαράζονται από   φίδια και άγρια ζώα , αυτοί όμως οι Δάσκαλοι  έχουν αναπτύξει  τόσο πολύ τη δύναμη της αγάπης  που δεν παθαίνουν τίποτα από αυτά. Όταν χρειάζεται μπορούν και περπατούν  πάνω στο νερό , περπατούν  μέσα στη φωτιά,  ταξιδεύουν αόρατοι , κάνουν θαύματα.

Για  τον απλό  άνθρωπο   φαινόταν αδύνατον  να παίρνει  τις καθημερινές παροχές  κατ’ ευθείαν  από το Σύμπαν , να ξεπεράσει το θάνατο  και να εκτελέσει τα διάφορα  θαύματα  όπως ο Ιησούς .Οι δάσκαλοι απέδειξαν ότι όλα αυτά ήταν η  καθημερινή ζωή τους . Έχουν ξεπεράσει  τόσο πολύ το θάνατο  που πολλοί από αυτούς  που ζουν τώρα  είναι περισσότερο  από πεντακοσίων ετών. Βέβαια αυτοί είναι πολύ λίγοι και μόνο  πολύ λίγοι  μαθητές μπορούν  να έρθουν κοντά τους.

     Η  διδασκαλία  του Αιμίλιου  έθεσε τη βάση  για το έργο που θα  επιχειρούσαμε χρόνια  αργότερα στην Τρίτη  αποστολή μας .
Για να ξεκινήσουμε  την Τρίτη αποστολή  στην οποία κάναμε την  πνευματική μας έρευνα  εγκατασταθήκαμε σε ένα μικρό χωριό στο Ποταλ  στο βάθος της Ινδίας. Όταν φτάσαμε στο Ποταλ  είδαμε ότι θα ξεκινούσαμε το επόμενο  πρωί των Χριστουγέννων. Εκεί ο Αιμίλιος  σε τέλεια Αγγλικά  και χωρίς να έχει αγγλική εκπαίδευση  άρχισε  να λέει :

« Είναι Χριστούγεννα  και για εσάς υποθέτω είναι η μέρα που γεννήθηκε ο Ιησούς ο Ναζωραίος  ο Χριστός , σε σας  έρχεται  η σκέψη  ότι ήρθε  για  να  συγχωρεθούν  οι αμαρτίες. Για  σας πρέπει Εκείνος  να συμβολίζει  τον Μεγάλο  Μεσολαβητή  ανάμεσα σε σας  και στο θεό σας. Φαίνεται ότι καταφεύγετε  στον Ιησού  ως μεσάζοντα ανάμεσα σε σας  και στο Θεό σας , ο οποίος φαίνεται  ότι είναι  ένας αυστηρός και καμιά φορά οργισμένος θεός , που βρίσκεται στο μέρος που λέγεται παράδεισος , ο οποίος δεν ξέρω που βρίσκεται , εκτός αν βρίσκεται στη συνείδηση του ανθρώπου,  φαίνεται  ότι μπορείτε να πλησιάσετε  τον Θεό  μέσα από το λιγότερο  αυστηρό  και περισσότερο  στοργικό Υιό του .Τον  ανώτερο και ευγενικό  Εκείνο  που όλοι ονομάζουμε ευλογημένο  και που αυτή η μέρα  τιμά τον ερχομό του  στον κόσμο .

Για εμάς Τούτη η μέρα( των Χριστουγέννων) σημαίνει  περισσότερα ,δε  σημαίνει  μόνο τον ερχομό  του Ιησού Χριστού σε αυτόν τον κόσμο  αλλά συμβολίζει επίσης  τη γέννηση του Χριστού  σε κάθε ανθρώπινη συνείδηση.  Για εμάς αυτή η μεγάλη ψυχή  ήρθε στη γη  για να δείξει  καλύτερα το δρόμο  προς τον  αληθινό Θεό , τον Παντοδύναμο  Τον Πανταχού Παρόντα. Αυτός ο Μεγάλος Δάσκαλος  στάλθηκε  για να δείξει  καλύτερα ότι ο Θεός  όχι μόνο  κατοικεί έξω από εμάς αλλά και μέσα σε  μας αφού αποτελούμε δημιουργήματά  του .Είναι ένας δίκαιος και στοργικός Θεός .Αυτός είναι  όλα τα πράγματα , γνωρίζει τα πάντα και είναι ολόκληρη η αλήθεια .
Ακόμα  και αν είχα  την αντίληψη  όλων των ανθρώπων  είναι πέρα από τις δυνάμεις μου  να σας  εξηγήσω , ακόμα και με  απλό τρόπο  τι σημαίνει  για εμάς  αυτή η Αγία Γέννηση». 
και συνεχίζει

Ελπίζουμε  ότι θα δείτε και εσείς  ότι αυτός ο Μεγάλος Δάσκαλος  ήρθε  για να καταλάβουμε  καλύτερα τη ζωή  πάνω στη γη , ότι όλοι οι θνητοί περιορισμοί  δεν είναι παρά  δημιουργήματα  του ανθρώπου  και έτσι πρέπει να ερμηνεύονται .

Ίσως να έχετε ακούσει ότι ο Ιησούς  δέχτηκε τα πρώτα του μαθήματα  ανάμεσά μας. Δεν έχει σημασία τι πιστεύετε .Σημασία έχει  αν η εκπαίδευσή του ήρθε  από εμάς    ή με  άμεση αποκάλυψη από το θεό τη μοναδική  πηγή ύπαρξης  όλων των πραγμάτων; Γιατί , όταν μία ιδέα  από τη θεϊκή διάνοια  έχει γίνει αισθητή  από έναν άνθρωπο και έχει  δοθεί προς τα έξω  με κάποια ομιλία δε μπορεί   άλλος ένας ή όλοι  να έρθουν πάλι  σε επαφή  με αυτή τη Συμπαντική  σκέψη  ; Επειδή  ήρθε ένας σε επαφή  με τη Διάνοια   και την αποκάλυψε  δε σημαίνει  ότι είναι μόνο δικό του  απόκτημα .Αν  την κρατούσε  για τον εαυτό του  δε θα υπήρχε χώρος  για να δεχτεί το κάτι άλλο .

Για να δεχθούμε λοιπόν   περισσότερα  πρέπει να δώσουμε  αυτά που ήδη έχουμε δεχθεί, αν τα  κρατάμε μόνο για εμάς ,αυτά που ήδη  έχουμε και εκείνα που δεχόμαστε    θα προκληθεί η στασιμότητα  και θα  είμαστε σαν τον τροχό  που παράγει ενέργεια  από το νερό  και ξαφνικά  από κάτι δικό του....  δεν αφήνει το νερό να φύγει και  έτσι   κρατώντας το νερό   που χρησιμοποιεί  κάποια στιγμή θα βουλιάξει  στο νερό  . Μόνο όταν το νερό  κυλήσει ελεύθερα  χρησιμεύει στον τροχό να παράγει  ενέργεια .Το ίδιο συμβαίνει  και με τον άνθρωπο .Όταν  λαμβάνει θεϊκές ιδέες  για να  ωφεληθεί  από αυτές πρέπει να τις μοιράζεται  και να επιτρέψει  και στους άλλους να το κάνουν   για να μπορούν και εκείνοι  να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν μαζί του .

Έχω τη γνώμη  ότι αυτά που δίδαξε ο Ιησούς  Του αποκαλύφτηκαν  κατευθείαν  από το θεό. Μοναδική  απαραίτητη προϋπόθεση  γι αυτό, είναι  να αφήσει ο καθένας  τον Θεό  να μπει μέσα του .Πιστεύουμε ειλικρινά  ότι όλοι είναι ίσοι , ότι  όλοι οι άνθρωποι  είναι ένα,  ότι τα μεγάλα έργα  που έκανε ο Ιησούς  μπορούν να γίνουν από όλους .Θα δείτε ότι δεν υπάρχει  κανένα μυστήριο  σε αυτά τα έργα .Το μυστήριο  βρίσκεται μόνο  στη θνητή αντίληψη  του ανθρώπου  γι’ αυτά.    
         ( θα συνεχιστεί)

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου