Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

                ΔΙΔΑΧΕΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ
                ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΕΡΜΗ   


Κατά τον Ερμή τον Τρισμέγιστο  μόνο ένα τμήμα  του πνεύματός  μας λειτουργεί  στο γήινο  χρόνο .το υπόλοιπο  παραμένει  σε μία άχρονη  κατάσταση .Η ζωή τελικά  αποτελεί  το ταξίδι  ενός ανώτερου  νου.

Το πλέον  ενδιαφέρον  και από τα τρία  βιβλία  του τρισμέγιστου  Ερμή  είναι το τελευταίο  που περιλαμβάνει  την « Παρθένο  του Κόσμου «, το  Λόγο  της Ίσιδος  στον Ώρο, καθώς και  διάφορα  αποσπάσματα  από παλιούς  σοφούς  και σχολιαστές.
 Ομιλίες  ή διδασκαλίες
1 . Η πλήρης  ισότητα  των  φύλων  που απορρέει  από τη διδασκαλία  ότι το πνεύμα  μπορεί  να επιλέξει ένα  σώμα  ασχέτως  φύλου  σύμφωνα  με τις  αναπτυξιακές  του ανάγκες.
2 . Αναφορές  σε  ορισμένους  κλάδους  του ζωικού  βασιλείου  με υψηλότερη  αναπτυξιακή  βαθμίδα  από άλλους , κυρίως  τους λέοντες και τα δελφίνια.
3 . Η μόλυνση  του πλανήτη  από τον  άνθρωπο  που καταλήγει  σε μία επανάσταση  μέσω των  τεσσάρων  στοιχείων.
4 .Οι «παλαιοί « που δεν κατάγονται  από αυτόν  τον κόσμο και  από τους  οποίους  προέρχεται  σύμφωνα  με την μητέρα  του την Ίσιδα , ο Ωρος  και η θειική  του γενιά .
5 .Πως τα αγαθά πνεύματα  ήταν ανέκαθεν  διατεταγμένα  να κατέχουν  υπεύθυνες  και υψηλές  θέσεις , αλλά η εξουσία  τους αρπάχτηκε  από νεαρότερες  και πιο ανώριμες  ψυχές  οι οποίες  κατέλαβαν  τη θέση τους  με τη χρήση βίας  ( το  δίπολο  Όσιρις /Σηθ αντιπροσωπεύεται  και μέσα  στο ανθρώπινο  είδος.)
6 . Σχετικά με τη φύση του αρσενικού  και του θηλυκού  τα στοιχεία που  κυριαρχούν  σε κάθε φύλο  και πως αυτά  μπορούν  να εκδηλωθούν  σύμφωνα με τον  κοσμικό νόμο
7 . Οι  τσάκρας του πλανήτη  Γη.
8 . Ο πλανήτης μας  αντιμετωπίζεται  σαν ένα σώμα , υποκείμενο  σε ανισορροπίες  και νοσήματα  που όμως θεραπεύονται.
 9 . Η σύνδεση  της αρρώστιας  με τα  τέσσερα  στοιχεία  και της θεραπείας  με την  εξισορρόπηση  αυτών  μέσα στον άνθρωπο.
10 .Ο αιθερικός  κόσμος  προηγείται  του φυσικού : εκείνος  επάνω, ο άλλος  κάτω .
11 . Οι  ¨θεοί» κατέβηκαν  από τον ουρανό  για να διδάξουν   μέσω του Ερμή  τους ανθρώπους  και μετά  επέστρεψαν  στο σημείο προέλευσης  τους .
12 . Τα βιβλία  μεταφράστηκαν  από κάποια  ιερή διάλεκτο  στη μετέπειτα  σύγχρονη  γλώσσα( προγενέστερη της πρώτης  δυναστείας)
13 .Chemistry  ( χημεία )= μαύρη τέχνη.
Η λέξη  « Κεμ» ( Αίγυπτος σημαίνει  μαύρη χώρα ή χώρα των μαύρων  ανθρώπων  και «κεμού» , χώρα των Μου , δηλαδή  εκεί όπου  ήταν  μαύροι  άνθρωποι , είναι επίσης  η ρίζα  της λέξης
14 . H  πλήρης  κατανόηση  του  προφανούς  γεγονότος  της μαθηματικής φύσης  του  σύμπαντος .
15 .Ο τροχός του « κάρμα»
16 . Η ανοησία  της δια νοητικής  έρευνας .
17. Η φύση του  κοσμικού νόμου
18 . Ο ζωδιακός
19 . Η οικογένεια  των  θεϊκών  πνευμάτων  ή  αρχαγγέλων  που  προέρχονται  από  κάποιο  άλλο  ηλιακό  σύστημα.
20 . Η φύση  της  νόσου
Αυτές  είναι  μόνο  μερικές  από τις  εντυπωσιακές   διδαχές  που  βρίσκουμε  σε  αυτό το  παράξενο  έργο. Φαίνεται  λογικό  να υποθέσουμε , ότι σύμφωνα  με τα Αιγυπτιακά  αποκρυφιστικά δεδομένα ή  διδασκάλισσα ( Ισις ) καταλαμβάνει  το ρόλο  της θεάς  που  στέλνει  το γιό της  τον Ώρο (  το μαθητή ).Έτσι δεν έχουμε  να κάνουμε  με εκστατικές  ομιλίες ή διδασκαλίες  οι οποίες  βασίζονται  σε εμπνευσμένους λόγους , αλλά με τα  ρηματικά γνωρίσματα  ενός  ήχου  και με την  πανάρχαια  μαγική  παράδοση.
Οι τελικές  αναφορές  του Τρισμέγιστου  Ερμή , στον 3ο τόμο  περιέχουν  και άλλα ενδιαφέροντα  θέματα. Ο Ιουστίνος  ( 100-165 μ.Χ.) θεωρεί τους  θεούς  ως γιους  των θεών  και βεβαιώνει  ότι η Ίσις , ο Όσιρις , ο Ερμής  και η οικογένειά τους  ήταν  γιοί  των θεών  που είχαν να παίξουν  έναν  ειδικό ρόλο  στο παγκόσμιο αναπτυξιακό  σχήμα , καθώς  και ένα  ξεχωριστό  σκοπό σε σχέση με τον άνθρωπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου