Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ


KΑΠΟΙA ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ (μέρος πρώτο)
Η αστρολογία θεωρείται  πολύ  παλιά  τέχνη .Δεν ξέρουμε  ακριβώς  ποιοι ήταν  οι πρώτοι αστρολόγοι .Eκείνοι όμως,  που πρώτοι  κατέγραψαν  ότι προφορικά  τους κληροδότησαν  οι πρόγονοί τους , ήταν οι Χαλδαίοι .Σχεδόν  όλοι  οι αρχαίοι πολιτισμοί  έχουν αφήσει  τα ίχνη  του ενδιαφέροντος τους  για την αστρολογία .Βαβυλώνιοι , Αιγύπτιοι, Ινδοί , Κινέζοι , Έλληνες και Άραβες.
     Η Αστρολογία  ερευνά ολόκληρο το ηλιακό  σύστημα σαν ένα  τεράστιο  οργανωμένο  σύνολο , που  με τις επιδράσεις του  μας δίνει  τη δυνατότητα  να εξελιχθούμε  και να τελειοποιηθούμε .Επίσης μας  πληροφορεί , ότι όλοι μας εδώ που ζούμε  έχουμε κάποιο προορισμό , που είναι προκαθορισμένος , γι΄αυτό  και η κάθε γέννηση  χαρακτηρίζεται , από αυτήν την προκαθορισμένη  στιγμή.
Από αυτό  το σημείο της γέννησης , ο αστρολόγος  θα ξεκινήσει  να διαβάσει  το χαρακτήρα και να ερευνήσει  τις προκλήσεις  που θα συναντήσει  ο άνθρωπος  στα διάφορα  στάδια της ζωής του .Ο κάθε άνθρωπος  έχει το δικό του  ωροσκόπιο, τη δική του ιστορία.
     Όπως  ακριβώς  η φύση  επηρεάζεται  από τις Κοσμικές Ακτινοβολίες, έτσι  και ο κάθε  άνθρωπος (αλλά  και ολόκληρη  η ανθρωπότητα )βρίσκεται  κάτω  από αυτήν την επίδραση ,Υπάρχει βέβαια η απορία σε πολλούς , πως είναι δυνατόν  τα  άστρα  να γίνονται οι ρυθμιστές  της ζωής και  του πεπρωμένου γενικά. Αυτός ο ισχυρισμός  θα ήταν παράλογος , γιατί υπάρχουν  και οι δύο άλλοι σημαντικοί  παράγοντες : η κληρονομικότητα  και το οικογενειακό περιβάλλον .Όμως , χωρίς  να θεωρηθεί  υπερβολή  και αυτά  ακόμη ένας έμπειρος  αστρολόγος  μπορεί να τα εντοπίσει μέσα  σένα ωροσκόπιο .
                                           ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΣΤΗΝ  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
Για να μπορέσει  κάποιος  να μπει στο χώρο της αστρολογίας  είναι απαραίτητο  να κατανοήσει αρχικά  την έννοια του κάθε πλανήτη  χωριστά , καθώς επίσης  και την επιρροή  που ασκούν  σε κάθε ζώντα οργανισμό .Πρέπει όμως , να κατανοήσει  και πολλούς άλλους παράγοντες .Μόνο έτσι , μπορεί  να συγκριθεί  κα να αναλυθεί  στο σύνολό του  ένα ωροσκόπιο και κατά συνέπεια  να γίνει πρόβλεψη .
Ο μαθητευόμενος  Αστρολόγος  έχε υποχρέωση  να διαβάζει  και να μαθαίνει με υπομονή .Στην αρχή  τα μαθήματα ίσως του φαίνονται ανιαρά , γιατί συνήθως  επιθυμεί  να κάνει  αμέσως  πρόβλεψη .Όμως , για να μπορέσει  να κάνει την ανάλυση και στη συνέχεια την πρόβλεψη θα πρέπει να κουραστεί.
     Όσοι  έχετε λοιπόν  την επιθυμία  και τη διάθεση  να αποκτήσετε  γνώση των αστρολογικών πραγμάτων  θα πρέπει  να γνωρίζετε  τουλάχιστον  τις βασικότερες  έννοιες  των ορολογιών  αυτής  της « γλώσσας» τις οποίες και παραθέτω.
ΖΩΔΙΑ : τα ζώδια  είναι  δώδεκα  αστερισμοί (Κριός,  Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος,  Λέων, Παρθένος, Ζυγός , Σκορπιός ,Τοξότης ,Αιγόκερως , Υδροχόος, Ιχθύες) και καλύπτουν  ένα «φανταστικό»  ουράνιο κύκλο που περικλείει  τη γη . Σήμερα  αυτά τα  ζώδια  δε συμπίπτουν  με τους αντίστοιχους  δώδεκα  αστερισμούς , όπως συνέβαινε  πριν 2000 χρόνια).Αυτός ο ουράνιος κύκλος περιέχει επίσης  τον Ήλιο, το φεγγάρι,  και τους πλανήτες , τα οποία  κινούνται ή φαίνονται  να κινούνται , όταν τα  κοιτάζουμε  από τη γη στον ουράνιο θόλο.
Κάθε  ζώδιο  μπορεί να θωρηθεί  σα μία ανεξάρτητη  πηγή  ενέργειας , το οποίο  ανάλογα  χρωματίζει , δηλαδή  διαμορφώνει  την επίδραση  του κάθε πλανήτη  που διέρχεται  από αυτό.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Είναι  ουράνια  σώματα  και αντιπροσωπεύουν  ορισμένες  λειτουργίες .Αυτούς  που  εξετάζουμε  μέχρι  τώρα, είναι ο Ερμής , η Αφροδίτη , ο Άρης , ο Δίας . ο Κρόνος . ο Ουρανός , ο Ποσειδώνας , ο Πλούτωνας .Επίσης , τον Ήλιο, και τη  σελήνη  που τα ονομάζουμε  φώτα.
     


                                        ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ
Ο ήλιος, αντιπροσωπεύει την ταυτότητα και τη θέληση του ανθρώπου.
Η Σελήνη, το συναίσθημα και τις συγκινήσεις.

Η Αφροδίτη, την αγάπη και την ομορφιά.

Ο Ερμής, τις λειτουργίες του μυαλού.

Ο Άρης, τη φυσική ενέργεια.

Ο Δίας, την επέκταση.

Ο Κρόνος, τον περιορισμό και την υπευθυνότητα.

Ο Ουρανός, την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό, την επανάσταση.

Ο Ποσειδώνας, τη φαντασία.

Ο Πλούτωνας, τη μεταμόρφωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου