Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Oι ψυχικές δυνάμεις των ζώων Μίσσυ το σκυλί – θαύμα


 Oι ψυχικές δυνάμεις των ζώων

Μίσσυ  το σκυλί – θαύμα

Η ιστορία  της  Μίσσυ , αγγίζει τα όρια  του θαύματος . Μπορούσε να βρίσκει άγνωστους αριθμούς τηλεφώνου , διευθύνσεις  ή κρυφά τραπουλόχαρτα.
Η νίκη του Τζόνσον  στις εκλογές  του 1964 , το ταξίδι  του ανθρώπου στο  φεγγάρι , δεν είναι  παρά μόνο  λίγες  από τις προβλέψεις  της Μίσσυ που προαισθάνθηκε  ακόμα και το θάνατό της.


Μία μέρα του 1955 ήρθε με αρκετά  παράδοξο τρόπο στον κόσμο μία σκυλίτσα .Γεννήθηκε με  καισαρική  τομή  μερικές ώρες αργότερα από τα αδέλφια της, αφού σε  όλο το διάστημα  της γέννας , παρέμεινε  αφανής  και σφηνωμένη στα πλευρά  της μάνας της Αυτή η σκυλίτσα έμελλε να ανοίξει  ένα νέο κεφάλαιο  στην ιστορία των ζώων .
Η Μίσσυ ποτέ δε γνώρισε  τη μάνα και τα αδέλφια της .Ανατράφηκε εξ ολοκλήρου  από ανθρώπους  και ίσως να είναι αυτό  το κλειδί  για την εξήγηση  της κατοπινής συμπεριφοράς της .
Ως χαρακτήρας ήταν αρκετά ενοχλητική μα καΙ χαριτωμένη .Ήθελε  να είναι πάντα  το κέντρο  της προσοχής , κι όταν της έπαιρναν  αυτό που  ζητούσε έκλαιγε και κλωτσούσε την κυρία της .Αν όλα αυτά δεν έπιαναν  κατέφευγε στην κλεψιά.  Στο φαγητό της ήταν αρκετά ιδιότροπη  για σκυλί , αφού  αρνιόταν επίμονα να  τρώει σε πιατάκι  και προτιμούσε  ή να την ταΐζουν  με κουτάλι  ή να κρατά το φαγητό με τα μπροστινά  της πόδια. Λάτρευε  τα παιχνίδια της , ιδιαίτερα ένα μικρό πάνινο σκυλάκι  που το  ντάντευε  και το προστάτευε  από άλλους σκύλους . Τέλος, είχε  μία εμφανή  προτίμηση  στο ροζ χρώμα και απεχθανόταν  τις αλλαγές  στη διαρρύθμιση του  δωματίου της  όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο  γαύγιζε μέχρι να επανέλθουν τα πράγματα στη  θέση τους.
Μέχρι εδώ  δεν πρόκειται για τίποτα  άλλο  από ένα έξυπνο , ιδιόρρυθμο  και  πολύ  κακομαθημένο  σκυλάκι .Όμως, καθώς πλησίαζε  στα πέντε της  χρόνια  άρχισε να φαίνεται η σοφία της.
Η επίδειξη  των ικανοτήτων  ξεκίνησε από την αριθμητική  και έφτασε  πολύ μακριά. Καταλάβαινε αμέσως  τις τυχόν ερωτήσεις  και απαντούσε με γαυγίσματα  που υποδήλωναν  μία λέξη  έναν αριθμό .Για παράδειγμα  γαύγιζε  τρεις φορές  για το « ναι « και δύο  για το «όχι» ενώ οκτώ γαυγίσματα  σήμαιναν τον αριθμό  8.χωρίς να την έχει εκπαιδεύσει κανείς. Όμως εκτός  από το να κάνει  προσθέσεις και αφαιρέσεις  η Μίσσυ  είχε και πολλές επιδόσεις  στην προφητεία  και την μαντική .Μπορούσε  να βρίσκει  άγνωστους αριθμούς  τηλεφώνων , διευθύνσεις , κρυφά τραπουλόχαρτα , τον αριθμό των
κερμάτων  σ’ ένα  πορτοφόλι .Όσο για  τις προβλέψεις  της , που ήταν όλες σωστές  αυτές  άγγιζαν  ένα ευρύ  φάσμα  των ανθρωπίνων  δραστηριοτήτων .Η νίκη του Τζόνσον ,η μελλοντική  προεδρία του Νίξον , το ταξίδι  του ανθρώπου  στο φεγγάρι  και κάποιες εμφανίσεις  ιπταμένων  δίσκων  ήταν λίγες  μόνο από τις προβλέψεις  της Μισσυ. Για ένα σεισμό  στο Ντένβερ είχε «αποφανθεί « πως δεν οφείλεται  σε  φυσικά  αίτια  και η  πραγματική  αιτία  του θα  γίνει  γνωστή το  ερχόμενο Ιούνη» Έτσι και έγινε .Ο σεισμός οφειλόταν  σε στρατιωτικές δραστηριότητες  πράγμα που  ανακοινώθηκε τον Ιούνη  Πρόβλεψε ακόμη  το τέλος μιας απεργίας , αποτελέσματα  αθλητικών αγώνων , την εφαρμογή  νέων ιατρικών μεθόδων  κ.λπ.
Το ερώτημα όμως είναι  για το πώς  εξηγούνται τα παραπάνω. Η πρώτη εκδοχή  ξεκινά  από το γεγονός  ότι τη μεγάλωναν  άνθρωποι και όχι ζώα .Μήπως λοιπόν ,  υιοθέτησε  τον ανθρώπινο  ψυχισμό  ελλείψει άλλου προτύπου; σε αυτήν την περίπτωση  θα ήταν πολύ  συνδεδεμένη  με την κυρία της , γεγονός που σημαίνει ότι  η κυρία της ασυνείδητα  περνούσε τα μηνύματά της  στη Μίσσυ. Υπάρχουν   αρκετά παραδείγματα  ζώων  που έκαναν  κάτι το «ανθρώπινο» γιατί έτσι τα  υπέβαλλαν  οι ιδιοκτήτες τους  ή οι επιστήμονες  που τα παρακολουθούσαν.
Μία άλλη εκδοχή  θεωρεί τη Μίσσυ  ένα είδος μυημένου  ζώου  που ήρθε στον κόσμο  για να αποδείξει  τη στενή σύνδεση  του ανθρώπου  με το περιβάλλον του   και να υπενθυμίσει  τη χριστιανική ρήση» οι τελευταίοι έσονται πρώτοι». Η θεωρεία της «Αποστολής» στηρίζεται  και στο ότι  η Μίσσυ ήταν επιληπτική .Γνωρίζουμε  πως στην αρχαιότητα , μα και σήμερα , η επιληψία θεωρείται  από πολλές πρωτόγονες  φυλές ως μία  ιερή ασθένεια η οποία  υποδηλώνει  την επαφή  του πάσχοντος  με το θείο .Αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να γίνει δεκτό χωρίς συζήτηση, όμως  οι παλαιότεροι έχουν αποδείξει πολλές φορές  ότι κατέχουν  αλήθειες, αν όχι άγνωστες , τουλάχιστον  απλησίαστες για μας τους «πολιτισμένους» .Η επιληψία  συνδέεται  άμεσα  με τη Σελήνη .Οι επιληπτικοί έχουν  μία ιδιαίτερη  ευαισθησία  στους σεληνιακούς κραδασμούς. Ή σελήνη  όμως, είναι συνδεδεμένη  και με τη ζωή  στη Γη  είτε αστρολογικά ή καθαρά βιολογικά .Έτσι  , κατά τους ειδικούς  η ευαισθησία  μπορεί να μην  εκφράζεται  μόνο σαν ασθένεια  αλλά και ως μία  ικανότητα επικοινωνίας  με τις μυστικές  δυνάμεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Για να ξαναγυρίσουμε  όμως στη Μίσσυ  υπάρχει  ένα ακόμα  γεγονός  που συνηγορεί  στη θεωρία  της «Αποστολής .» Μία  μαγιάτικη  μέρα  γαύγιζε  επίμονα το «8». Η κυρία της  την ρωτούσε συνέχεια  τι θέλει να της πει,  διότι δε μπορούσε να καταλάβει την επιμονή της. Ακριβώς ,στις 8 το βράδυ  η Μίσσυ  πνίγηκε  από ένα κομμάτι  που έφαγε. Η έκπληξη  έγινε μεγαλύτερη  όταν αργότερα  βρήκαν ένα ψεύτικο ρολόι  που της το είχαν χαρίσει  για να παίζει Οι δείκτες  του έδειχναν  8.Ήταν άλλη μία προσπάθεια  ειδοποίησης .Από εδώ αρχίζει το θαύμα ! Η Μίσσυ  έπαθε  νεκρική ακαμψία 36 ώρες  μετά το  θάνατό της . Όταν την έθαψαν ,  φύτεψαν  στον τάφο της  ροζ πετούνιες που τόσο αγαπούσε .Αν και οι πετούνιες  είναι αρκετά ευαίσθητα  λουλούδια , δεν έπαψαν να ανθίζουν  ακόμη  κι όταν  η θερμοκρασία έπεφτε  στους 17 βαθμούς υπό το μηδέν.  Ο τάφος  της παραμένει  καταπράσινος  όλο το χρόνο , κάτι που φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες.
Τελειώνοντας  θα πρέπει να αναφερθούμε  και στην άποψη  που θεωρεί τη Μίσσυ  μετεμψύχωση  ενός ανθρώπου , ο οποίος  δεν έπαψε  ούτε στιγμή  να τονίζει  την ανθρώπινη  καταγωγή του. Οπωσδήποτε  είναι μία  αρκετά  μηχανιστική  άποψη , η οποία επιδέχεται  και κάποιες αντιρρήσεις για το αν τα ζώα έχουν  ψυχή .Οι χριστιανοί πατέρες απαντούν σε αυτό «όχι « ενώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι  « ναι». Οι σύγχρονες απόψεις για τα ζώα  φαίνεται  να δίνουν δίκιο στους Αιγύπτιους , όμως ακόμα  δε μπορεί  να υπάρξει  μία  τελική άποψη .Είναι ένα ερώτημα  που δεν τέθηκε  ποτέ στη Μίσσυ. Ένα μυστικό  που, προς το παρόν , φυλάγεται  καλά, κάτω  από τις ανθισμένες  ροζ  πετούνιες
Υ.Γ. τα στοιχεία του αναφερομένου κειμένου πάρθηκαν από το βιβλίο  του Bill Schull
      
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου