Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΘΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ


                                                 


                                            ΜΑΘΕ  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ  
                                                   
                                                       
                                                   2ο ΜΆΘΗΜΑ


διαβάζοντας τα 3 πρώτα μαθήματα μη σας πιάσει πανικός , απλά είναι ενημερωτικά.Τα ωροσκόπια πλέον  βγαίνουν  από  ηλεκτρονικούς υπολογιστές.   

                                            ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ  ΠΛΑΤΟΣ


Παρατηρήστε μία γεωγραφική  σφαίρα  ή ένα Άτλαντα  θα δείτε ότι υπάρχουν  κύκλοι παράλληλοι που τέμνουν  τους κάθετους  κύκλους που ήδη έχουμε αναφέρει  Αυτοί οι παράλληλοι κύκλοι  διατρέχουν τη Γη  από ανατολικά προς δυτικά .Σαν κεντρικό κύκλο , για τους υπολογισμούς μας  παίρνουμε  εκείνο τον κύκλο  που βρίσκεται στη μέση της υδρογείου  σφαίρας  και ο κύκλος αυτός  ονομάζεται ισημερινός,  o οποίος  μας χρησιμεύει  για να προσδιορίσουμε  την απόσταση  ενός τόπου  στο νότιο ή βόρειο  ημισφαίριο. Η Αθήνα για παράδειγμα  βρίσκεται στο 37ο  παράλληλο  του Ισημερινού .Στον ίδιο παράλληλο  μπορείτε να δείτε  τη Σεβίλλη( Ισπανία), τη Νεβάδα( ΗΠΑ), τη Νιγκάτα ( Ιαπωνία) κ.α. Στον 37ο  παράλληλο βρίσκεται  και η Μελβούρνη ( Αυστραλία) αλλά στο νότιο ημισφαίριο.
Βλέπουμε  λοιπόν,  ότι με το γεωγραφικό  μήκος προσδιορίζουμε  την ώρα  ενός τόπου , ανατολικά  ή δυτικά του Γκρήνουιτς  και με το  γεωγραφικό πλάτος , προσδιορίζουμε  τη θέση του , στο  βόρειο ή νότιο  ημισφαίριο,  δηλαδή  την  απόστασή του  σε μοίρες  από τον ισημερινό .Για παράδειγμα  η Ελλάδα  βρίσκεται στο Βόρειο  ημισφαίριο, ανατολικά  του Γκρήνουιτς  και τα σύνορά της  συμπίπτουν  με το 3ο μεσημβρινό .
Σύμφωνα  με αυτά που έχουν  αναφερθεί πιο πάνω   η διαφορά ώρας  για την Ελλάδα από το Γκρήνουιτς  είναι συν δύο ώρες.
Η Χίος για παράδειγμα  έχει ανατολικό  γεωγραφικό μήκος 26οκαι 10΄που ισοδυναμούν  με συν  1 ώρα , 44 πρ.λ και 44 δ,λ.
Της Αθήνας το Ανατολικό γεωγραφικό  μήκος είναι 23οκαι 4΄που μετατρεπόμενο σε ώρες  μας δίνει  συν 1 ώρα  και 34 πρ.λ. και 53 δλ.
Η Νέα Υόρκη  βρίσκεται  στο βόρειο  ημισφαίριο  και στον 74ο μεσημβρινό δυτικά  του Γκρήνουιτς  δηλαδή είναι μείον  4 ώρες  και 56  π.΄ από την ώρα του Γκρήνουιτς . Η Μελβούρνη  βρίσκεται στο Νότιο  ημισφαίριο  στον 145 μεσημβρινό  δηλαδή  συν 9 ώρες  και 40 πρ λ .διαφορά ώρας  από το Γκρήνουιτς
Σημείωση. Αυτά τα παραδείγματα  σας τα αναφέρω  για να σχηματίσετε  γνώση  πως ανευρίσκεται η ώρα  και το ημισφαίριο  του κάθε τόπου. Γιατί όλα αυτά μπορείτε  να τα βρίσκετε   έτοιμα  από τις αστρολογικές  εφημερίδες  και τους πίνακες οικοθεσίας  που εκδίδονται  κάθε χρόνο  και σχεδόν  πάνω  από ένα αιώνα, αν και στα σημερινά προγράμματα έχουν υπολογιστεί και μικρότερες λεπτομέρειες.    ΄      
                                                     

                                                    ΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

 Η ακριβής ώρα γέννησης  για τον αρχάριο μαθητή της αστρολογίας , είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα  γιατί όλοι συνήθως  αναφέρουν  μία κατά προσέγγιση  ώρα. Μόνο με την πάροδο του χρόνου  τη γνώση και την πείρα  θα μπορέσει να καταλάβει  τη σπουδαιότητα  της ακριβούς ώρας , αλλά και πως με  διάφορους υπολογισμούς  να την βρίσκει  όταν δεν έχει πλήρη στοιχεία.
Ξεκινάμε πάντα με την ώρα που μας δίνουν. Αμέσως μετα ρωτάμε  αν την εποχή εκείνη  υπήρχε θερινή ώρα  και αν αυτό το άτομο  είχε γεννηθεί στην εποχή του πολέμου , γιατί και τότε  κατά περιόδους  υπήρχε μετατροπή της ώρας .
Για  τη  χάραξη  του ωροσκοπίου  η ώρα της γέννησης είναι  απαραίτητη καθώς από αυτό το σημείο  θα ξεκινήσει ο αστρολόγος  να βρει τον Ωροσκόπο.
                                                  
  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ

Η Γη εκτός  από την περιφορά της  γύρω από τον Ήλιο  κάθε 24 ώρες  κάνει μία περιστροφή γύρω από τον άξονά της .Έτσι βλέπουμε το πρώτο ζώδιο να  ορίζει την αρχή  του προσωπικού ωροσκοπίου ,Δηλαδή ,ενώ σε ένα κοσμικό ωροσκόπιο  η αρχή του ζωδιακού  αρχίζει από την 0ο μηδέν  μοίρα του Κριού , σε  προσωπικό ωροσκόπιο  αρχίζει από  το σημείο εκείνο  που δείχνει το ξεκίνημα. Αυτό το ξεκίνημα ονομάζεται ανατολή  του ωροσκοπίου  ή όπως είναι ευρεία  γνωστό  ωροσκόπος .
Ο χάρτης που ακολουθεί  δείχνει τη  διαφορά ώρας  σε ολόκληρη  τη Γη  με άξονα το Γκρήνουιτς( η πιο έντονη κεντρική  γραμμή )     
       
           ΧΑΡΤΗΣ  ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ





  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://yiotakalogera.gr/
ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK: https://www.facebook.com/GiotaKalogeraEllada

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου