Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Mάθε Αστρολογία «και άστη…. Κι όταν πεινάσεις…….»




 Mάθε  Αστρολογία  «και άστη….
Κι όταν πεινάσεις…….»
  
Η Αστρολογία  δεν είναι  παιχνιδάκι , καθώς έτσι νομίζουν  πολλοί. Ίσως γιατί όταν ξεκίνησαν να ενδιαφέρονται  γι αυτήν  μπορεί να ήταν  η εποχή που είχαν   μπει τα αστρολογικά προγράμματα στα κομπιούτερ. Είναι όμως απαράδεκτο να  εμφανίζεσαι ως αστρολόγος  και να μη γνωρίζεις  ποια είναι «τα εργαλεία» για τη κατάστρωση ενός ωροσκοπίου χωρίς βέβαια τον τυφλοσούρτη  κομπιούτερ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε  τι χρειάζεται  για την κατάστρωση  και ερμηνεία ενός γενεθλίου ωροσκοπίου.
( σημείωση : πολλά από τα πιο κάτω αναφερόμενα  δε χρησιμοποιούνται πλέον  για την κατάστρωση ενός ωροσκοπίου, διότι  έχουν ενσωματωθεί στα αστρολογικά προγράμματα  και το ωροσκόπιο βγαίνει αυτόματα .Όμως ,ξεκινώ από αυτήν την ενημέρωση για να σταματήσουν οι κακοήθεις να ονομάζουν την αστρολογία τσαρλατανισμό.

                                                       Μέρος 1ο                                                           
                                                  
                               ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο  ΖΩΔΙΑΚΟΣ

Από τα πολύ παλιά χρόνια  είχε παρατηρηθεί  ότι ο Ήλιος  κινούμενος  σε μία κυκλική  τροχιά  περνούσε  μέσα  από τους (12) δώδεκα  γνωστούς  αστερισμούς , κατά τη διάρκεια  των δώδεκα μηνών  του χρόνου , και ότι  διάφορα  κλιματολογικά  και άλλα  φαινόμενα εξ δηλώνονταν .
‘Έτσι οι αστρονόμοι  της εποχής εκείνης  σκέφτηκαν  να δώσουν  και μία άλλη  μορφή  σε αυτούς  τους αστερισμούς , που  θα τις  χρησιμοποιούσαν  και γι άλλου  είδους  υπολογισμούς ( τις προβλέψεις).Κατέγραψαν  λοιπόν  στον ουρανό μία  φανταστική  ζώνη  την οποίαν  διαίρεσαν  σε δώδεκα  ίσα τμήματα , αντίστοιχα  των αστερισμών  και τα ονόμασαν Ζώδια.
Στη συνέχεια  σκέφτηκαν  να χαράξουν  μία γραμμή  που να διασχίζει  αυτή  τη ζώνη , δηλαδή, σαν ένα δρόμο  μέσα στο ζωδιακό , για να παρακολουθούν  την πορεία  του Ήλιου , των πλανητών  και την  μεταξύ τους απόσταση


.


Αυτήν τη γραμμή την ονόμασαν εκλειπτική .Στην αρχή  της εκλειπτικής  ορίσθηκε  η (0ο)  μηδέν μοίρα  του Κριού , γιατί σε αυτό το σημείο  κατά την διέλευση του ο Ήλιος  συναντά τη γραμμή  του Ισημερινού  και την  γραμμή της εκλειπτικής , μπαίνοντας  συγχρόνως  στο  βόρειο  ημισφαίριο( σε αυτό που είμαστε  εμείς).Αυτό το σημείο ονομάστηκε  σημείο της εαρινής Ισημερίας.( όταν δηλαδή η μέρα  είναι ίση  με τη νύχτα ).Κάθε χρόνο  η εαρινή Ισημερία  συμπίπτει  με την 21 Μαρτίου ,εκτός και αν ο χρόνος  είναι  δίσεκτος  που συμπίπτει  με τη 20η Μαρτίου.
Συνοπτικά λοιπόν,  βλέπουμε  ότι  ο ζωδιακός  είναι μία  φανταστική  ζώνη , που  είναι  μία φανταστική ζώνη , που δεν έχει  καμία σχέση  με τους δώδεκα  αστερισμούς  και διαπερνάει  την εκλειπτική .
Εν ολίγοις, η Αστρονομία  παρατηρεί  ανακαλύπτει  και καταγράφει  χρήσιμες πληροφορίες  χωρίς να ασχολείται  με τις επιρροές  πράγμα που κάνει  η Αστρολογία  η οποία όλο και περισσότερο κερδίζει  έδαφος παγκοσμίως   Για να μη γίνει  καμία  παρεξήγηση , όσον αφορά  το ζωδιακό  πρέπει  να σας πω  ότι ναι μεν  είναι ιδεατός , αλλά η κάθε  διαίρεσή του  έχει γίνει  με βάση  Αστρονομικούς  και μαθηματικούς  υπολογισμούς 

.
                         ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΜΑΣ  ΣΥΣΤΗΜΑ

Η εστία του πλανητικού μας συστήματος είναι ο Ήλιος, ο οποίος  περιβάλλεται  από τη σελήνη , την Γη και τους οκτώ  βασικούς πλανήτες , οι οποίοι περιστρέφονται  γύρω από τον Ήλιο  σε κανονικές τροχιές , αλλά με  διαφορετικές  ταχύτητες. Οι πιο γρήγορα κινούμενοι  πλανήτες  είναι αυτοί που βρίσκονται  πιο κοντά στον Ήλιο.

Χρονική διάρκεια κίνησης πλανητών γύρω από τον Ήλιο

Ερμής      88 ημέρες /  Αφροδίτη     224 2/3 ημέρες       /Γη      365 ¼ ημέρες
Άρης        687 ημέρες / Δίας              12  χρόνια    /  Κρόνος   29 ½ χρόνια
Ουρανός  84  χρόνια /  Ποσειδώνας  14  χρόνια   /Πλούτωνας  21 χρόνια.    
Σημείωση: Ο Δίας σε κάθε ζώδιο  μένει περίπου  1 χρόνο.
                    Ο Κρόνος…………………………………………2 1/2 χρόνια
                     Ο   Ουρανός………………………………………7  χρόνια
                     Ο   Ποσειδώνας…………………………………14 χρόνια
                     Ο Πλούτωνας ………………………………….21 χρόνια
                                   
                                       Τι  είναι το Ωροσκόπιο
Το ωροσκόπιο  είναι μία  γραφική  αναπαράσταση  του πλανητικού  συστήματος  για μια συγκεκριμένη  ώρα  και τοποθεσία  της κάθε γέννησης .Αναπαριστά  τη θέση  των πλανητών  τη στιγμή εκείνη , τη μεταξύ  τους απόσταση  καθώς και  την  απόσταση  τους απο τη Γη.   
.

                Βασικά στοιχεία για τη χάραξη  του Ωροσκοπίου    

                   Για να χαραχθεί ένα ωροσκόπιο , χρειάζεται εκτός από την ημερομηνία  γέννησης και άλλα τρία βασικά στοιχεία .Την ακριβή ώρα της γέννησης ,  το γεωγραφικό  μήκος και το γεωγραφικό  πλάτος του τόπου  που πραγματοποιήθηκε η γέννηση  
                                   
                                                    Γεωγραφικό Μήκος

Επάνω στην Υδρόγειο σφαίρα  εκτείνονται  νοητοί κύκλοι , που έχουν βόρειο και νότιο  πόλο  Για κάθε τόπο της Γης  ορίζουμε  ένα  τέτοιο κύκλο , ο οποίος ονομάζεται  μεσημβρινός .
Ως πρώτος  μεσημβρινός , αλλά και ως αφετηρία  των υπολοίπων  κύκλων θεωρείται  ο μεσημβρινός  της  πόλης Γκρίνουϊτς.Με τους μεσημβρινούς αυτούς  καθορίζουμε  το γεωγραφικό μήκος.Δηλαδή την ώρα .
Πάρτε ένα χάρτη  και κοιτάξτε  την Ευρώπη , θα δείτε κατακόρυφες γραμμές  που ξεκινούν από την κορυφή του χάρτη  και καταλήγουν στο κάτω μέρος .Η μία από αυτές στην κορυφή  είναι αριθμημένη με μηδέν μοίρες.Επάνω σε αυτήν τη γραμμή  βρίσκεται το Λονδίνο  και λίγο πιο πέρα είναι η πόλις Γ κρίνουιτς , στην οποία είναι εγκατεστημένο  ένα από τα μεγαλύτερο  αστεροσκοπείου του κόσμου 
Από εκεί ξεκινάμε πάντα  για να προσδιορίσουμε  την απόσταση  δηλαδή την ώρα  ενός άλλου τόπου  που μας ενδιαφέρει . Για να μπορούμε να βρίσκουμε την ώρα  της κάθε χώρας  και γενικά της κάθε πόλης  , η Γη έχει διαιρεθεί  σε ζώνες ωρών .Για κάθε 15 μοίρες με βάση πάντα  το Γκρίνουϊτς αντιστοιχεί μία ώρα  και για κάθε μία μοίρα  αντιστοιχούν  4 λεπτά.Για χώρες που είναι ανατολικά  του Γκρίνουϊτς  προσθέτουμε ώρες, ενώ  για χώρες που είναι  δυτικά αφαιρούμε ,  


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://yiotakalogera.gr/
ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK: https://www.facebook.com/GiotaKalogeraEllada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου