Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΖΩΔΙΑ (μαθημα 14ο)

  
ΜΑΘΕ  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
Μάθημα 14ο
   
            ΠΛΑΝΗΤΕΣ  ΣΕ  ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΖΩΔΙΑ

                                       


                                        ΗΛΙΟΣ

Στον Υδροχόο   = σε  αδυναμία
Ο Ήλιος  καθώς είναι ο κύριος εξουσιαστής του Λέοντα δείχνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με έντονη  προσωπική  ακτινοβολία καταφέρνοντας   να δημιουργεί πράγματα και μάλιστα με την αξία του  χωρίς να  αποζητά  οπωσδήποτε την έγκριση  των άλλων   προκειμένου  να οργανώσει τη ζωή του και να προοδεύσει
Όταν ο Ήλιος  βρίσκεται στο Υδροχόο  προκειμένου ο άνθρωπος  να οργανώσει τη ζωή του  θα χρειαστεί  την έγκριση και παραδοχή του κοινωνικού του περίγυρου. Στην αρχή αυτό τον κουράζει αλλά με την πάροδο του χρόνου  συνειδητοποιεί ότι το ενδιαφέρον και η γνώμη  των άλλων  του είναι απαραίτητη  μέχρι που να φτάσει στο σημείο  ότι δεν του είναι τόσο απαραίτητη, καθώς  με την πάροδο του χρόνου  διαπιστώνει  ότι  έχει και αυτός  ανεπτυγμένη τη  δική του προσωπικότητα .
Στον  Ζυγό  = σε  πτώση
Το ζώδιο του Ζυγού  παίζει το  ρόλο του εξισορροπιστή  στη ζωή αλλά καθώς   βρίσκεται σε αντίθεση  με το ζώδιο του Κριού  όπου ο Ήλιος σε αυτό  απελευθερώνει σε υπέρτατο βαθμό την ενέργειά του ως προς το πνεύμα της πρωτοβουλίας  και της ανεξαρτησίας,  εδώ στο Ζυγό   ο άνθρωπος  σχεδόν αφήνει τους άλλους να τον κατευθύνουν.  Όχι γιατί ο Ζυγός είναι αδύναμο ζώδιο  αλλά γιατί  θεωρεί ότι έτσι αποφεύγει  ταλαιπωρίες προκειμένου  να δείξει την αξία του ως προσωπικότητα και  ότι  ίσως γι αυτό,  να πρέπει να κοντραριστεί με άλλους κάτι που δεν το θέλει.
Όμως ,με την πάροδο των χρόνων   βλέπει   για να γίνει  άνθρωπος που να τον σέβονται και να τον υπολογίζουν , σταδιακά και ανάλογα με της συνθήκες  στις οποίες ζει  γίνεται αντίστοιχα  μαχητικός και απαιτητικός  χωρίς βέβαια, να χάνει την ευγενή συμπεριφορά του Ζυγού.

                                      ΣΕΛΗΝΗ
Στον   Αιγόκερω  = αδυναμία  
 Η Σελήνη , ως εξουσιαστής του Καρκίνου,  ένα  μητρικό  και προστατευτικό ζώδιο , εδώ  στο απέναντι  ζώδιο του  τον Αιγόκερω  εκδηλώνεται  με ψυχρή και υλιστική συμπεριφορά . Η προσαρμογή αυτού  του του ανθρώπου  στα πατροπαράδοτα  ήθη και έθιμα,  η προσκόλλησή του σε πράγματα  που  αισθάνεται ότι  του  ανεβάζουν  το κύρος  του  αλλά και που του προκαλούν   και το φόβο  μήπως χάσει την υπόληψή του θα λέγαμε ότι   πρόκειται εν ολίγοις  , για μία φθοροποιό  θέση της Σελήνης .Άλλωστε, στο πρόσωπο αυτών των ανθρώπων  παρατηρείται ένα στέγνωμα , μία ψυχρότητα  και φειδωλό ήτα .                           
 Για να είναι λοιπόν αυτός ο άνθρωπος  πιο  ήρεμος και αγαπητός με τους άλλους   θα πρέπει να γίνει  πιο συναισθηματικός. Αυτό θα το πετύχει κάνοντας μία στροφή  προς τον εσωτερικό του κόσμο με σκοπό να εξασφαλίσει την  συναισθηματική του  ισορροπία αναπτύσσοντας έτσι,  και πολύ καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις.
Στον  Σκορπιό= πτώση
Η Σελήνη καθώς  σχετίζεται με τον ψυχισμό του ανθρώπου  είναι  δύσκολο να λειτουργεί ήρεμα μέσα   στα ελώδη νερά του Σκορπιού ως υδάτινο ζώδιο που είναι. Έτσι , το άτομο  στην προσπάθειά του να  επιβιώσει  συναισθηματικά  κινδυνεύει  να γίνει  λεία των  ανεξέλεγκτων  ενστίκτων  του ,Συχνά αναγκάζεται  με σκληρό  τρόπο να  επιβληθεί  σε ανθρώπους και καταστάσεις. Πολλές φορές μάλιστα   έρχεται αντιμέτωπος  όχι μόνο  με τους άλλους, αλλά   και με το ίδιο τον εαυτό του Όσο καλοκάγαθος είναι ο άνθρωπος  όταν η Σελήνη του  βρίσκεται στο  ζώδιο της τον Καρκίνο  τόσο  σκληρός και εκδικητικός είναι εδώ με τη Σελήνη στη πτώση της .
Ο μόνος τρόπος για   να βρει ένας τέτοιος άνθρωπος την  εσωτερική του γαλήνη  είναι να μην παίρνει κατάκαρδα  όλα όσα συμβαίνουν  γύρω του  και να δείχνει  κατανόηση  και σεβασμό και   στις επιθυμίες  των άλλων .                                                                  

                                       ΕΡΜΗΣ
Στον  Τοξότη  = αδυναμία
Mε τον Ερμή  στον Τοξότη , δηλαδή  στο απέναντι  από το δικό του  ζώδιο των Διδύμων , το άτομο εξωθείται  σε ένα γρήγορο  χειρισμό  των αισθήσεών του .Μία τάση  που συχνά αποδεικνύεται καταστροφική  διότι η υπερβολική ταχύτητα  στη σκέψη  και στην κίνηση   ρίχνει τον άνθρωπο σε παγίδες , μόνο και μόνο  επειδή δεν προφταίνει  να ερευνήσει  τις πηγές των πληροφοριών του , πριν τις αξιοποιήσει .
Για να αποφευχθούν όλα αυτά  θα πρέπει να ελέγχονται οι αντιδράσεις του .Όταν αποφασίζει για κάτι  θα πρέπει  να μην ψάχνει  ποτέ  πιο μακριά  από αυτό  που βρίσκεται  κάτω από τα πόδια του. Είναι ο μόνος τρόπος  για να κερδίζεται  χρόνος  , ώστε να αποκτάται  μία σωστότερη αντίληψη των όσων επιδιώκονται. Και τούτο  διότι πρέπει να ξέρει κανείς  τη διαφορά που υπάρχει  ανάμεσα στο ζώδιο της κυριαρχίας  του πλανήτη  και της αδυναμίας του. Εδώ στον Τοξότη   βρίσκεται  στο ζώδιο των φιλοσοφικών  αναζητήσεων εν αντιθέσει  με τους Διδύμους που  σχετίζεται με την καθημερινή  επικοινωνία.  
Στους  Ιχθείς  = πτώση
Με τον  Ερμή στους Ιχθείς συμβαίνουν περίεργα πράγματα  στις σκέψεις , στις ιδέες  και γενικά  σε ότι αφορά τη λογική συμπεριφορά του ανθρώπου , αφού  πολλές φορές μπερδεύεται η ουτοπία  με την πραγματικότητα .Ένα συνηθισμένο  χαρακτηριστικό του  είναι η αφηρημάδα του  καθώς συχνά ζει και σκέπτεται  μέσα από τον ονειρικό του κόσμο.  Γεγονός  που τον εμποδίζει να  δει την απτή πραγματικότητα  και να βρίσκει ορθές λύσεις  στα προβλήματά του .
Αυτός ο άνθρωπος   θα πρέπει  να σκέπτεται  με ρεαλισμό  και να  διώχνει  σκέψεις  που  να του θυμίζουν   περασμένες  αποτυχίες του . Κάθε αποτυχία  είναι μία σελίδα  περασμένη  που πρέπει να  διαγράφεται  από τη ζωή του .Έτσι το μυαλό του  θα αποδεσμεύεται  από συγκινήσεις  και αναζητήσεις  του παρελθόντος .Και μέσα από την πλούσια φαντασία του  μπορεί να   γίνει  ο εμπνευστής  σημαντικών πραγμάτων,  τόσο  που μπορεί να φτάσει  και μέχρι τα μυστικά της θεότητας
                
(
ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ)     



                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου