Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 18ο ΜΕΡΟΣ 3ο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ                                   

ΜΑΘΗΜΑ  18o
ΜΕΡΟΣ  3ο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ



ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ( Δίδυμοι, Ζυγός ,Υδροχόος)





Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων  είναι η επικοινωνιακή τους διάθεση  με όλα τα μέσα. Έχουν χιούμορ ,  είναι ετοιμόλογοι και  ορθολογιστές .Θεωρούνται ως τα επιστημονικά και τεχνοκρατικά μυαλά. Ως αέρινοι όμως πηγαίνουν σύμφωνα με τη ροή του αέρα  που σημαίνει   ότι και  η γνώση τους είναι πολύπλευρη είναι  πάντως το κύριο συστατικό της ζωής τους. Και ότι   αλλάζουν εύκολα δεν είναι και τόσο μειονέκτημα, καθώς  μπορούν και εξελίσσονται    μέσα από  καινούριες κα αναμορφωτικές ιδέες. Πολλές φορές μάλιστα, θυμίζουν τη λαϊκή ρήση ‘ όποια πέτρα  κα αν  σηκώσεις θα τους βρεις από κάτω. Ωστόσο  συχνά εγκλωβίζονται  στα προσωπικά τους ιδεώδη και γίνονται απόμακροι  από τις κοινωνικές, ενίοτε και οικογενειακές τους υποχρεώσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι   καταστρέφουν  και  περιθωριοποιούν  πράγματα , έτσι απλά με μία  μονοκοντυλιά. Αντίθετα  αναπροσαρμόζονται στο κλίμα της κάθε εποχής αφού  συχνά πηγαίνουν κατά τη φορά του ανέμου.
Γενικά τα άτομα του αέρα συνθέτουν  τον κρίκο της λογικής προσέγγισης των πραγμάτων ενώ αναζωογονούνται όταν βρίσκονται στον καθαρό αέρα  γι αυτό επιδίωξη τους είναι η απόκτηση αν όχι κύριας κατοικίας εκτός πόλεως η σε προάστιο , τουλάχιστον εξοχικής.
Όταν στο γενέθλιο ωροσκόπιο  υπάρχει πολύς αέρας προϋποθέτει  τη δυνατότητα εκτέλεσης  αξιόλογων έργων. Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η   πειθώ τους, αλλά εδώ εμπεριέχεται και  το μειονέκτημα της  υπερφλυαρίας και του  παπατζή.
 Όταν δεν υπάρχει καθόλου αέρας δείχνει  ότι στερεί  από τον άνθρωπο  τη δυνατότητα  της λογικής συσχέτισης των πραγμάτων και της κοινωνικότητας.
Ας δούμε και το κάθε ζώδιο χωριστά.

ΔΙΔΥΜΟΙ     Είναι οι άνθρωποι που έχουν το μυαλό τους να δουλεύει και όταν  ακόμα  κοιμούνται .Είναι γνωστοί για την πνευματικότητα τους, τον αυθορμητισμό τους, την κινητικότητα τους, αλλά και την νευρικότητα τους. Κατάλληλοι για δημόσιες σχέσεις εμπορικές αντιπροσωπείες , διπλωματικές αποστολές κ.λπ. Η απόδοσή τους  εξαρτάται   πάντα από τους όρους εργασίας , χρειάζεται  να ασχολούνται σε χώρους τέτοιους  που να τους δίνεται  η δυνατότητα να έχουν μία πολύπλευρη επικοινωνία, καθώς θέλουν  να μιλούν, να ακούνε, να βλέπουν  και αν  έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται,
ακόμα καλύτερα.
Ο  αέρας των Διδύμων παρομοιάζεται   με το δροσερό αεράκι της αυγής που σου χαϊδεύει ευχάριστα το πρόσωπο.

ΖΥΓΟΣ       Είναι οι άνθρωποι  που επικοινωνούν και σκέπτονται με αντικειμενικότητα. Δηλαδή ζυγίζοντας  και ισορροπώντας τα όποια ζητήματα  μέσα από αρμονικές δίκαιες θέσεις. Ακόμα και στις ανταγωνιστικές περιπτώσεις  δείχνουν πνεύμα καλής θέλησης. Γενικά, είναι οι άνθρωποι  που όλα τα δούναι και λαβείν  στη ζωή τους γίνονται  σε ισότιμη  βάση. Ο υψηλός ιδεαλισμός τους όμως  τους αφαιρεί την αίσθηση  της πρακτικότητας. Εν ολίγοις, δεν κάνουν γενικά  για σκληρές έως βάρβαρες εργασίες και σχέσεις .
Ο αέρας του Ζυγού  παρομοιάζεται   με το μαϊστράλι , το αεράκι των ρομαντικών.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ     Είναι  επικοινωνιακοί  άνθρωποι αλλά διαφορετικοί από τις άλλες δύο ομάδες Με τις εκπληκτικές  ιδέες τους  βρίσκουν τρόπους  να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους τους .Είναι ακρως φιλελεύθεροι και δεν έχουν  κανένα ενδοιασμό  να  εκφράζουν  ελεύθερα τα συναισθήματα τους , όποια και αν είναι αυτά Όμως, συχνά παρεξηγούνται ως αδιάφοροι χωρίς αυτό συχνά να ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα.
Οι περισσότεροι ανοίγουν δρόμους προς το μέλλον, ανεξάρτητα του χώρου που υπηρετούν αρκεί να έχουν κίνητρα  που τους εμπνέουν  Και επειδή πολλές φορές  οι ιδέες τους εκπλήσσουν έως και τρομάζουν,
Ο αέρας  του Υδροχόου  μοιάζει με αυτόν με τα πολλά μποφόρ έως και το τυφώνα.



ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ(Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες

Το κύριο  γνώρισμα των ανθρώπων  αυτών των ζωδίων είναι   η εσωστρέφεια και ο έντονος ψυχισμός .Το στοιχείο του νερού  συνδέεται με  τα ανομολόγητα βιώματα  του καθενός. Το ίδιο το νερό καθώς  φανερώνει και τη ρευστότητα, από το γεγονός ότι παίρνει διάφορες μορφές ανάλογα που βρίσκεται και που τρέχει  από τα   ρυάκια,  τα ποτάμια, μέχρι , τους χείμαρρους, η βρίσκεται να λιμνάζει  κ.ο.κ. Έτσι, όταν  συχνά αποδίδεται σε αυτό το στοιχείο ο ρομαντισμός και η ευαισθησία  δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ορμητικότητα του  νερού   στους ωκεανούς, στις καταιγίδες, στα τσουνάμι. Τη σημαντικότητα του στοιχείου του νερού  καλό είναι να τη δούμε  ως αξία  ζωής. Ως δύναμη κατάσβεσης της φωτιάς, ως δύναμη της γήινης παραγωγής   ως διαβρωτική δύναμη  ενάντια  στις ανεμοθύελλες. Παρόμοια  λειτουργούν  και τα άτομα του νερού. Έχουν  τη δυνατότητα όταν αντιμετωπίζουν  τον κίνδυνο  να μην επιτίθενται κατά πρόσωπο  αλλά με κάποιο τρόπο   να επιβάλλονται, καθώς  η επιφανειακή τους ηρεμία συχνά  κρύβει  εσωτερικές αναταράξεις. Η αλήθεια πάντως είναι , ότι προσφέρουν στοργή , ακριβώς επειδή την έχουν ανάγκη και οι ίδιοι. Όμως,  πολλές φορές υποβάλλονται  σε συναισθηματικές μεταπτώσεις, κάτι που σε αυτές τις εποχές κάνουν    λάθη έως και επικίνδυνα.

Ας δούμε το κάθε ζώδιο χωριστά
ΚΑΡΚΙΝΟΣ      αυτό το ζώδιο επηρεάζεται  αρκετά εύκολα από   εξωτερικές αντιδράσεις ,αλλά ξέρει να καλύπτεται ,φορώντας την πανοπλία του όπως συμβαίνει  και  με το κέλυφος του κάβουρα,   που συμβολίζει το ζώδιο του. Σχετίζεται με κάθε τι που αφορά το σπίτι, την οικογένεια ,και γενικά τις ρίζες του. Έτσι, η οικογενειακή εστία παίζει  πάντα  ένα θετικό η αρνητικό ρόλο στη ζωή του. Το στοιχειό του νερού , στα άτομα Καρκίνος  προσδίδει μια  συντηρητική  συμπεριφορά παρόμοια με το νερό μιας ήσυχης λιμνούλας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ       Η προσωπικότητα των Σκορπιών  είναι απόλυτα  εξαρτημένη  από την ψυχική τους κατάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι  σχεδόν παλεύουν με τον ίδιο τον εαυτόν τους, αφού συχνά υποβάλλονται σε δυνατές συγκινήσεις καθώς ο προορισμός τους στη γη είναι από τους δυσκολότερους .Πολλές φορές κοντράρεται το συναίσθημα τους με τις υλικές απολαβές  κυρίως όσον αφορά το χρήμα  και τη σεξουαλική ζωή τους Είναι αναγκαίο σε αυτούς  να μπορούν να ελέγχουν τις ενστικτώδεις παρορμήσεις τους για να κρατούνται σε ένα υψηλό επίπεδο συνείδησης, ώστε  να μη καταβάλλονται από συναισθήματα πάθους , ζήλιας, εκδίκησης απληστίας. Έτσι το νερό του Σκορπιού  μπορεί να παρομοιαστεί με το νερό ενός έλους  που δε είναι εύκολο να το εξερευνήσεις.


 ΙΧΘΥΕΣ       Αν ληφθεί υπόψη ότι το ζώδιο των Ιχθύων  είναι το τελευταίο στο ζωδιακό  και το οποίο   συμβολίζει το τελευταίο στάδιο της ψυχής  είναι δύσκολο να καταλαβαίνεις  συγκινησιακά έναν Ιχθύ σε ποιο στάδιο βρίσκεται, καθώς ως δυαδικό και νερό συχνά λειτουργεί  μέσα από τον φανταστικό του κόσμο κρατώντας μακριά κάθε τι που μπορεί να τον πληγώσει. Παρόλα αυτά έχοντας  τη δυνατότητα οι Ιχθύες  να αντιλαμβάνονται  και τα πιο ευαίσθητα κοσμικά ρεύματα μπορούν και αναπτύσσονται πνευματικά. Ωστόσο,  το νερό τους  μπορεί να παρομοιαστεί  με τον απέραντο  ωκεανό που κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου