Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΜΑΝΤΕΙΑΣ

        ΠΥΡΟΜΑΝΤΕΙΑ


Η Πυρομαντεία – τεχνική προφητείας  μέσω της φωτιάς – έπαιζε σημαίνοντα ρόλο  σε κοινωνίες  που  γίνονται  στους θεούς  καιόμενες προσφορές  ή που η φωτιά  από μόνη της  αποτελούσε  ξεχωριστή θεότητα.
Οι προφήτες  μελετούσαν  τις φλόγες  κατά τη  διάρκεια  των θυσιών: καθαρή φλόγα, καιόμενη  χωρίς  καπνό  και θόρυβο  εκλαμβανόταν  ως καλός  οιωνός.
Επίσης , προσφορές  λαχανικών  στους θεούς , όπως  μπιζέλια , αρακάς  και μη αλεσμένο  σιτάρι ,  θεωρούνταν  καλοί οιωνοί  αν καίγονταν  αμέσως  μόλις ρίχνονταν  στη φωτιά.
Η καπνομαντεία – τεχνική προφητείας μέσω του καπνού – ήταν άρρηκτα δεμένη με την πυρομαντεία .Μέσω των καπνών , οι ειδικοί  προφήτευαν  τις θελήσεις  και τις  απαιτήσεις  των θεών . Η εμφάνιση  και η   οσμή  του καπνού  ήταν τα πιο  σημαντικά  στοιχεία .
                    ΕΙΔΗ  ΠΥΡΟΜΑΝΤΕΙΑΣ
Βοτανομαντεία :Τεχνική  προφητείας  μέσω καιόμενων  φύλλων και κλάδων .
Κοζινομαντεία : Τεχνική  προφητείας  μέσω αντικειμένων  ριγμένων  στη φωτιά
Δαφνομαντεία: Τεχνική  προφητείας  μέσω των καιόμενων  φύλλων δάφνης .
Oσο μεγαλύτερος είναι ο θόρυβος κατά την καύση  τόσο αισιότερος ο οιωνός .
Αλατομαντεία :Τεχνική  προφητείας  μέσω αλατιού  ριγμένου στη φωτιά.
Πυροσκοπία : Τεχνική  προφητείας  μέσω  χαρτιού  καιόμενου  πάνω σε λευκή επιφάνεια. Οι  εναπομείνασες κηλίδες  είναι αυτές που  ερμηνεύονται.
Σιδηρομαντεία:Χτυπήστε ( μονός αριθμός χτυπημάτων) ένα κοκκινισμένο  από τη φωτιά  σίδερο  και διαβάστε  τους οιωνούς .Ανάλογα με τα σχήματα  που έχουν δημιουργηθεί  από τα χτυπήματα .
Eπίσης , τις μεταλλάξεις  της καθώς  καίγονται  και το σχήμα  των φλογών  και του καπνού.

                                                         ΠΕΤΡΕΣ  ΣΤΗ   ΦΩΤΙΑ
Την  ημέρα των Απόκρεω  κάθε άτομο  πρέπει να σημαδέψει  με ένα ιδιαίτερο σημάδι  μία λευκή  η πέτρα  και κατόπιν  να την πετάξει  στην αναζωπυρωμένη  φωτιά. Την επόμενη  μέρα, κάθε άτομο  θα πρέπει να ψάξει  για την πέτρα  του ανάμεσα  στην κρύα  στάχτη .Αν η πέτρα είναι εκεί  και δεν έχει καταστραφεί      θεωρείται  καλός οιωνός  για τους επόμενους  12  μήνες .Αν  όμως , λείπει, έχει  σπάσει  ή είναι  με  τον α ΄η β ΄τρόπο  κατεστραμμένη , αυτό θεωρείται κακός οιωνός .

                                                        ΕΙΚΟΝΕΣ  ΣΤΗ  ΦΩΤΙΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΙΑΚαθίστε  ήσυχα  μπροστά  σε φωτιά  που δεν είναι  ιδιαίτερα  ζωηρή  και ρίξτε  μία χούφτα  αλάτι  πάνω από τις φλόγες .Όταν οι αναζωπυρωμένες  φλόγες  κατακαθίσουν , κοιτάξτε  τις εικόνες που  έχουν  δημιουργηθεί . Όσο πιο  φωτεινά καίει  η φωτιά, τόσο καλύτερος ο οιωνός. Συνεχίστε  με αυτοσυγκέντρωση  και προσοχή  να παρακολουθείτε τη  φωτιά  για 10-15 λεπτά .Αν δεν παρατηρήσετε  τίποτα  το αξιόλογο , αυτό  σημαίνει  ότι οι φλόγες  δεν έχουν μήνυμα  για σας. μην προσπαθήσετε ξανά  αν δεν περάσουν  24 ώρες .
Στη συνέχεια  παραθέτουμε  τις ερμηνείες  των εικόνων  που πιθανό να δείτε:
Οίκημα: Ευτυχία
Οίκημα που καταρρέει: Αλλαγή κατοικίας ή εργασίας
Κάστρο: κάποιος σας σκέπτεται
Γάτα : Επιτυχία στη δουλειά
Τριφύλλι : Μεγάλη ευμάρεια
Αγελάδα , Κάποιος σας σκέπτεται
Σκύλος ,  Φιλία
Γλάρος , προειδοποίηση
Πρόσωπο Αν είναι φωτεινό  σημαίνει ότι το πρόσωπο  που βλέπετε  θα σας χαρίσει  ευτυχία, αν είναι σκοτεινό , τότε θα σας προσφέρει δυστυχία.
Λουλούδια, Απογοήτευση
Θεμέλια .Ευτυχία
Φρούτα . Αν τα φρούτα  είναι κομμένα , σημαίνει  αποτυχημένη  ερωτική σχέση , αν είναι πάνω στο δέντρο , θα πάρετε  κάποια στενοχώρια , η οποία  όμως  θα περάσει  και θα αντικατασταθεί  από ευτυχία.
Παλάμη . Αν είναι  ανοιχτή , σημαίνει  ότι κάποιος  σας χρειάζεται , αν είναι  κλειστή  ( μπουνιά), σημαίνει  έκπληξη .
Τσεκούρι. Καταστροφή.
Άλογο Ταξίδι
Λιοντάρι ,Τίγρης, ή άλλο άγριο ζώο . Νέα από μακριά.
Βουνό. Επιτυχία
Κολόνες .Ερωτική σχέση .Φωτεινές κολόνες  δηλώνουν  την επάνοδο  εραστή –ερωμένης .
Δακτυλίδι .Μεγάλο  σημαίνει γάμος , δύο δακτυλίδια  σημαίνει  βιαστικός (και γι αυτό  ενδεχομένως αποτυχημένος.
Θάλασσα .Αν είναι ήρεμη  σημαίνει ότι θα έχετε  ήρεμη ζωή .Αν είναι  κυματώδης  δηλώνει  άσκημη ζωή .
Πρόβατο.  Καλοτυχία
Πλοίο. Ταξίδι
Υποδήματα . Καλά νέα
Σκαλιά  . Αν είναι φωτεινά μία ευχή σας θα πραγματοποιηθεί  γρήγορα ,α ν είναι φωτεινός , υποδηλώνει  αλλαγή  προς το καλύτερο , ενώ αν είναι  σκοτεινός , αλλαγή  προς το χειρότερο.
Φτερά. Ταξίδι
                                                            Η ΘΡΑΚΑ
 Το σχήμα  της θράκας  ή της στάχτης  που αναπηδά από τη φωτιά είναι  ένα από τα σημαντικότερα  στοιχεία  της μαντικής  τέχνης .Αν διάφορα  άτομα  συμβουλεύονται ταυτόχρονα  τις φλόγες , η προφητεία (οιωνός) αφορά  το άτομο  που βρίσκεται  κοντύτερα  στη θράκα.
Κούνια .Θα αποκτήσετε παιδί ή θα σας γίνει  πρόταση γάμου.
Πορτοφόλι .Θα πάρετε χρήματα
Πουλί .Θα λάβετε γράμμα
Σουγιάς .ΘΑ καυγαδίσετε
Καρδιά. Κάποιος σας σκέπτεται
Φέρετρο. Άσκημα νέα.

                                                      ΕΥΧΕΣ  ΣΤΗ  ΦΩΤΙΑ

Γράψτε  την ευχή σας  σε ένα κομμάτι χαρτί  και πετάξτε το  πάνω στις φλόγες .Αν το χαρτί  αναπηδήσει , η ευχή σας θα πραγματοποιηθεί , αν όμως  καεί αμέσως , η ευχή  σας  δε θα πραγματοποιηθεί .
Επειδή όμως, με τα σημερινά δεδομένα  το τζάκι  θεωρείται  πολυτέλεια  και το να ανάψετε  φωτιά  δεν είναι και τόσο εύκολο , μπορείτε ωστόσο  να ανάψετε  ένα χαρτί  με σπίρτο και να παρατηρήσετε  την καύση του . Αν λοιπόν , καεί τελείως , η ευχή  σας θα πραγματοποιηθεί , αν όμως  καεί  μερικώς  η ευχή  σας  θα μείνει  απραγματοποίητη.
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου