Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΘΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ(ΜΑΘΗΜΑ 13 ο-ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ



ΜΑΘΕ  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ  13ο

ΒΑΣΙΚΕΣ  ΑΡΧΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ


 


Πολλοί ερευνητές της  Αστρολογίας  στην αρχή έχουν την τάση  να ερμηνεύουν  κατά γράμμα τις ιδιότητες  του κάθε πλανήτη  και να βγάζουν  τα συμπεράσματά τους μόνο από αυτό ,γεγονός  που συχνά τους οδηγεί   σε λανθασμένα συμπεράσματα .





 Η μελέτη του κάθε ωροσκοπίου  χρειάζεται να γίνεται  στο σύνολό του .Οι επιρροές  των ζωδίων, των πλανητών ,των οίκων  των όψεων όταν βλέπονται μεμονωμένα χωριστά  μας δίνουν  μόνο κάποιες πληροφορίες , τις οποίες όμως θα πρέπει   να αλληλοσυγκρίνουμε με τα υπόλοιπα   για να  φτιάξουμε το θέμα μας  ή όπως  συστήνω μέσα από αυτές τις συγκρίσεις να διαβάσουμε το σενάριο της ζωής  του ερευνoύμενου προσώπου. 
.
Κάθε πλανήτης  βρισκόμενος  μέσα σε κάποιο ζώδιο , εκτός ότι επηρεάζεται από τις ιδιότητες του ζωδίου δέχεται και άλλους επηρεασμούς.  Γι αυτό  η δράση του από  ζώδιο σε ζώδιο  είναι τελείως διαφορετική.
 Αν ένας πλανήτης  βρίσκεται σε ζώδιο που δεν  ταιριάζει με τη φύση του  μπορεί ακόμα να αλλοιωθούν και τα χαρακτηριστικά του  αν η δύναμη του ζωδίου είναι  ισχυρότερη .
Κάθε πλανήτης  έχει τις βασικές του αρχές , οργανικά, ψυχολογικά, βιολογικά και κοινωνικά .Γι αυτό πρέπει να γνωρίζουμε  πολύ καλά τις ιδιότητες  του καθώς εκτός  από τη θέση  του στα ζώδια , έχουμε και τη θέση του στους οίκους  και στη συνέχεια  τις όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες .Αυτές  μάλιστα εξουδετερώνουν , επαυξάνουν ή καταστρέφουν  πολλές από τις ιδιότητές του.
Κάθε πλανήτης που φέρεται ως εξουσιαστής του κάθε ζωδίου έχει πάντα κάτι  σχετικό με τη φύση  αυτού του  ζωδίου
.  .Γι αυτό λέμε  ότι ο πλανήτης τάδε έχει  κατοικία του  το τάδε  ζώδιο . π.χ. Ο Άρης  έχει κατοικία του  τον Κριό. Οι φύσεις αμφοτέρων  είναι αρκετά  συγγενικές .Όπως ο Κρόνος έχει κατοικία του τον Αιγόκερω κ.ο.κ.
Όταν οι πλανήτες  είναι τοποθετημένοι σε αρμονικά με τη φύση τους ζώδια , τότε η δύναμή τους αυξάνεται .
Όταν είναι τοποθετημένοι  σε ζώδια  διαφορετικά  με τη φύση τους  φυσικό είναι, να κοντράρονται  και οπωσδήποτε  το αποτέλεσμα  θα είναι  δυσαρμονικό .

Ας δούμε  όμως , πότε ένας πλανήτης  βρίσκεται σε έξαρση , στο σπίτι του , σε πτώση  και σε αδυναμία.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον 
Ήλιο .Όταν ο Ήλιος  την Άνοιξη  μπαίνει στο ζώδιο του Κριού, δηλαδή έχουμε μία φωτιά στη φωτιά , σημαίνει ότι έχουμε άνοδο της ακτινοβολίας του .Όσο ο Ήλιος  θα προχωρεί  μέσα στο ζώδιο  τόσο περισσότερο θα αυξάνει η ακτινοβολία του , οπότε λέμε  βρίσκεται σε ΕΞΑΡΣΗ.

Καθώς ο Ήλιος θα συνεχίζει την πορεία του θα φτάσει  στο επόμενο ζώδιο της φωτιάς , στον Λέοντα. Και θα φτάσει  στην πιο ζεστή εποχή  του καλοκαιριού, καθώς ο ΄Ήλιος  βρίσκεται  στην πιο ισχυρή του θέση  .Αυτή η θέση είναι που θεωρείται ως η ΚΑΤΟΙΚΙΑ  του.

Ωστόσο, καθώς η πορεία του συνεχίζεται φτάνει στην αρχή του Φθινοπώρου στο ζώδιο του Ζυγού,  όποτε εδώ η θερμοκρασία  είναι ελαττωμένη .Τότε  λέμε ότι ο Ήλιος βρίσκεται  σε ΠΤΩΣΗ.

Και έτσι φτάνει στην τελευταία εποχή  του χρόνου τον Χειμώνα , στο ζώδιο του Υδροχόου ο οποίος  βρίσκεται  ακριβώς απέναντι  από το ζώδιο του σπιτιού του , που σημαίνει από την άποψη της ακτινοβολίας του ότι  βρίσκεται σε ΑΔΥΝΑΜΊΑ
Με τον ίδιο τρόπο  βρίσκουμε  τη δύναμη επιρροής  του κάθε πλανήτη. 

Θα συνεχιστεί:  με ποιο τρόπο  μπορούν να ουδετεροποιηθούν οι   κακές θέσεις των πλανητών. Δηλαδή, όταν βρίσκονται σε αδυναμία και πτώση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου