Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

AΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ



AΡΩΜΑΤΑ     

ΚΑΙ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ 





Μερικές φορές αναρωτιόμαστε  πως μία ντροπαλή , συνηθισμένου  τύπου γυναίκας  είναι ελκυστική  σεξουαλικά , ίσως ακόμη  περισσότερο και από τις  περισσότερο  όμορφες αδελφές της .Ποιο μπορεί να είναι το μυστικό της; Ίσως να  χρησιμοποιούσε   την ελκυστική δύναμη  ενός αρώματος. 
Η Βίβλος  είναι γεμάτη  από παρόμοια  παραδείγματα.

Η Ρουθ αλειφόταν  με ευώδη  έλαια  και δε συνάντησε κανένα πρόβλημα  στην προσέλκυση του Βοοζ ενός πλουσίου κτηματία. Η ίδια ήταν  μία φτωχή  που εργαζόταν στα κτήματά του.  Κατά συνέπεια  δεν είχε πλούσιο  ρουχισμό  και φυσικά δεν θα μπορούσε  να αγοράζει αρώματα και καλλυντικά. Έτσι χρησιμοποιούσε  φυσικά μέσα  όπως τα λουλούδια  για να γίνεται ελκυστική  .Ίσως  να έφτιαχνε μόνη της  τα έλαια των λουλουδιών .

Η Εσθήρ ,επίσης  ήταν πολύ πετυχημένη  στον ανταγωνισμό  με τις πιο όμορφες  και  υψηλά ιστάμενες  γυναίκες στην Περσία  και η οποία  έγινε  σύζυγος  του βασιλιά  Ασσούρη . Η Βίβλος  μας αποκαλύπτει  ότι προτού  τον συναντήσει  καθαρίστηκε  με λάδι  από μύρα  και γλυκές ευωδιές.
Η Ιουδίθ, η ηρωίδα  του ομώνυμου  βιβλίου , ήταν επίσης  πετυχημένη .Oταν  ο Ασσύριος  στρατηγός  Χολοφέρνης  επιτέθηκε στους  Εβραίους  και πολιόρκησε την πόλη  της Μπετούλι, η Ιουδίθ  ήταν αυτή που έσωσε τους ομοφύλους της . Άλειψε το σώμα της με  πολύτιμα λάδια  και επισκέφτηκε  τον Χολοφέρνη .Κέρδισε  την εύνοια του  και όπως αναφέρεται  «την τρίτη νύχτα που ήταν μαζί, του έκοψε το κεφάλι καθώς αυτός κοιμόταν .   «Ως αποτέλεσμα , οι Ασσύριοι  έφυγαν και  η Ιουδίθ  πέρασε στην ιστορία  σαν ένα παράδειγμα  ηρωισμού .Άρα, καθεμιά  από αυτές  τις κύριες  ήξεραν  ακριβώς  τι έκαναν!
Οι Ρωμαίοι  υποβοηθούσαν  τις ερωτικές  παρορμήσεις τους   με τη χρήση  εξωτικών  αρωμάτων  και αλοιφών .Τώρα  η κατασκευή  των αρωμάτων  έχει γίνει  περισσότερο  πολύπλοκη .Μία παχύρευστη  κιτρινωπή  ουσία  με δυνατή μυρουδιά (που την έπαιρναν  από ένα σημείο κοντά  στα σεξουαλικά  όργανα ενός είδους  γάτας) και η έκκριση  σπέρματος  μιας φάλαινας  που βρίσκεται στην επιφάνεια  των τροπικών  θαλασσών , ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής  ανάμεσα στην πλούσια  και σοφιστικέ κάστα. Τα αρωματικά  καρυκεύματα  χρησιμοποιούνταν  για να γλυκάνουν  την αναπνοή. Το φολάτιουμ , ένα από τα πιο δημοφιλή λάδια προετοιμαζόταν  από νάρδο , ένα αρωματικό  ινδικό φυτό  της οικογένειας της  βαλεριάνας.Ενα άλλο άρωμα , γνωστό  ως νικεριοτιάνα , ήταν  μία σύνθεση  σμύρνας , γαρίφαλου,  μαντζουράνας  και μυροβόλου φρούτου .Όμως και τα  λιγότερο βαριά  αρώματα των λουλουδιών    ήταν  επίσης  δημοφιλή.
Το  πως η ανθρώπινη φυλή  άρχισε  να παρατηρεί  ότι ορισμένα  αρώματα  ήταν ελκυστικά , χάθηκε  στα άγνωστα βάθη  της αρχαιότητας , αλλά χωρίς αμφιβολία  ο πρωτόγονος άνθρωπος  θα πρέπει να είχε  δει τα ζώα .Οι  Πάρκερ  και Μπρους  σε ένα άρθρο τους επισημαίνουν «η μυρωδιά  είναι ένας σημαντικός  παράγοντας  στην κοινωνική ζωή  των θηλαστικών  ζώων  και οι ουσίες  που προέρχονται  από το σώμα τους  χρησιμοποιούνται, όπως  φαίνεται από επιστημονικές  παρατηρήσεις,  όχι μόνο στην άμυνα , τον προσανατολισμό  και την αναγνώριση , αλλά επίσης  στη σεξουαλικότητα  και γενικότερα  στη σεξουαλική συμπεριφορά»  

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου