Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 18ο ( Μέρος 2ο) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ

                ΜΑΘΑΙΝΩ  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
                        ΜΑΘΗΜΑ  18ο
                                        Μέρος 2ο


            ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΚΑΙ  ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ
                        

ΤΡΙΓΩΝΟ ΓΗΣ Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
Το κύριο χαρακτηριστικό των 3 γήινων ζωδίων  είναι η αγάπη της Ύλης. Αυτό δε σημαίνει  ότι
οι γήινοι άνθρωποι  είναι απαραίτητα υλιστές, αλλά ότι εξελίσσονται και επικοινωνούν  μέσα από την πρακτική πλευρά της ιδιοσυγκρασία τους. Αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για κάθε τι που συντηρεί τον άνθρωπο από τη στιγμή που γεννιέται, γι αυτό  όπως η γη συντηρεί κάθε ζώντα οργανισμό , έτσι κα αυτοί ενδιαφέρονται  για          όλους εκείνους που τους θεωρούν ως δική τους υποχρέωση.
Όταν εγκατασταθούν κάπου κοινωνικά, επαγγελματικά, οικογενειακά γίνονται οι θεμέλιοι λίθοι προκειμένου να εξασφαλιστεί μία γερή σταθερή βάση .Γι αυτό φροντίζουν   να υπάρχει εποικοδομητική ανάπτυξη μέσα από την εργατικότητα και την υπομονή τους .Συνήθως δε  δείχνουν τα συναισθήματα τους κραυγάζοντας, και δεν σπεύδουν με την πρώτη  να ακολουθήσουν τη φωνή των διαισθήσεων τους , παρά  βαδίζουν, με σταθερά προσεχτικά  βήματα.
Συχνά πετυχαίνουν τους στόχους τους έστω και αν χρειάζεται να καταβάλουν προσπάθειες χωρίς τη συμπαράσταση άλλων, καθώς  χαρακτηρίζονται  για την υπομονή, την επιμονή και την αντοχή τους.
Ως γήινοι άνθρωποι  αισθάνονται αγάπη για τη φύση  και την επιχειρηματικότητα σε σχέση με αυτήν.
¨Όταν υπάρχει πολλή γη σε ένα ωροσκόπιο κάνει τον άνθρωπο στεγνό   στην εμφάνιση  και στο χαρακτήρα. Αν δεν υπάρχει καθόλου γη  τότε  είναι φανερή  η ανικανότητα να διαχειρίζεται πρακτικά τα ζητήματα της ζωής και επιπλέον παρατηρείται και έλλειψη υπομονής.

                       Ας δούμε το κάθε ζώδιο χωριστά:
ΤΑΥΡΟΣ Οι Ταύροι  ως παιδιά της Αφροδίτης μπορεί να αγαπούν την πολυτέλεια , τις ανέσεις  και την πλούσια διαβίωση όμως και ως γήινοι  είναι παράλληλα εργατικοί  κι πρακτικοί. Το στοιχείο της γης τους έχει εφοδιάσει  με καταπληκτικά φυσικά αποθέματα ενέργειας δίνοντας τους καταρχήν  μακροζωία. Από την άλλη  τους βοηθά να εξασφαλίζουν  την υλική και συναισθηματική τους ασφάλεια,( ακίνητα , σύντροφο ζωής ) .Ξέρουν  όμως , ότι για να πάρουν  πρέπει και να δώσουν .Η ζωή λοιπόν γίνεται μαζί τους αρκετά γενναιόδωρη όταν και αυτοί ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους .Μπορούμε  λοιπόν  να το παρομοιάσουμε τη γη του Ταύρου με την εύφορη γη  την οποία καθώς  σπέρνουμε  φιλοδοξούμε να έχουμε μία πλούσια συγκομιδή. Η γη εδώ ,μπορεί να παρομοιαστεί ακόμα και με φυτώριο που εξασφαλίζει τη σιγουριά της συγκομιδής κάτι που  προεκτείνεται  και σε σχέσεις αγάπης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ      Η υλική , πρακτική, γήινη  πλευρά του ζωδίου φαίνεται  μέσα από τις  υπηρεσίες που προσφέρει. Οι Παρθένοι  την προσφορά τους την αποδεικνύουν μέσα από τα έργα τους , όμως  πάντα αμειβόμενοι και γιατί όχι, αφού δίκαια  αποκαλούνται  οι δάσκαλοι του ζωδιακού. Αυτοί οι άνθρωποι  έχουν τη δυνατότητα  να πληροφορούνται, να αναλύουν, και να μεταδίδουν γνώσεις και εμπειρίες  με  μια μοναδική ικανότητα. Ακόμα και αν δεν έχουν επαρκείς  γραμματικές γνώσεις  μορφώνουν όμως  σωστές  αντιλήψεις. Το ζώδιο της Παρθένου  λειτουργεί όπως οι καρποί που παίρνονται από τη γη  μετά από τη κοπιαστική καλλιέργεια  τους.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ     Ως ζώδιο της γης  δημιουργεί τις προϋποθέσεις  για πρακτικής φύσης φιλοδοξίες, Όπως  η  καλλιέργεια της γης γίνεται με αρκετό κόπο, αφού μπορεί   να γίνεται ακόμα και σε δυσβάσταχτες βουνοπλαγιές , σε άνυνδρες περιοχές  οπουδήποτε, αρκεί να   δικαιώσει το υλικό αποτέλεσμα .Έτσι γίνεται και με τη ζωή αυτών των  ανθρώπων,  με τη σοβαρότητα  και τις εμπειρίες  της Ζωής τους  καταφέρνουν να γίνονται οι ορειβάτες  στην κορυφή του βουνού της επιτυχίας. Από το οποίο  αποσκοπούν περισσότερο  στον υλικό τους πλούτο παρά  στον πνευματικό. Γι αυτό οι Αιγόκεροι σέβονται την ύλη λόγω των εμπειριών που αποκτούν  από αυτήν.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου