Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 18o ( μέρος 1ο) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ

                             ΜΑΘΑΙΝΩ  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
                                     
                                  ΜΑΘΗΜΑ 18o
                                        
                                      μέρος 1ο
                     
             ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΚΑΙ  ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ               



Αυτές οι διαιρέσεις και ταξινομήσεις του ζωδιακού είναι αρκετά σημαντικές αν όχι για το πεπρωμένο σίγουρα όμως για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.
Ο ζωδιακός  κύκλος  απεικονίζει ένα σχέδιο ζωής και μέσα από αυτό  προβάλλει το κάθε τι, άρα κι εμάς.
Αυτά τα 4 στοιχεία τη συγκεκριμένη στιγμή της γέννησης μας είναι που μας μορφοποιούν η  ΓΗ μας δίνει  τη σάρκα, το  ΝΕΡΟ την ψυχή, η ΦΩΤΙΑ το πνεύμα, ο ΑΕΡΑΣ  τη νόηση.

Αυτά τα 4 στοιχεία  τα έχουμε όλοι μας λοιπόν, όμως κατά μία  ορισμένη νομοτέλεια, καθώς έχουμε διαφορετικούς σκοπούς  να εξυπηρετήσουμε  σε ετούτη τη ζωή μας. Ωστόσο, Κάθε άτομο υποκείμενο σε αυτές τις  θεμελιώδεις  αρχές έχει τη  ιδιαιτερότητα του η οποία είναι ανάλογη της συνειδησιακής  του κατάστασης, εκφραζόμενη σε παρορμητική, σταθερή, η μεταβλητή συμπεριφορά. Σα δυνάμεις  είναι και οι τρεις ενεργητικές, παθητικές ή εξουδετερωτικές ( ουδέτερες ).
Αν δε υπάρχει  ομαλή συνεργασία αυτών των τριών δυνάμεων προκαλούνται προβλήματα κυρίως συνειδησιακά. και είναι εύκολο να το καταλάβουμε  αρκεί να κατανοήσουμε την τρισυπόστατη μας φύση.  Γι’ αυτό και στο κάθε στοιχείο  εμπεριέχεται και η τριαδική σύσταση του . Kαι για να γίνει αυτό πιο εύκολα κατανοητό   ας το δούμε  μέσα από τη   χριστιανική τρισυπόστατη έννοια ,  του πατέρα ,του υιού και του αγίου πνεύματος, η την  ινδουιστική  του Βράχμα, Σίβα, Βισνού, ή του ελεύθερο- τεκτονισμού  ως τη δύναμη  της σοφίας, της ισχύος του κάλλους ή στην επιστήμη  τη σύσταση του ατόμου ( νετρόνιο, πρωτόνιο, ηλεκτρόνιο).κ .ο. κ.

Παρατηρείστε  σε ένα ωροσκόπιο  τα ζώδια  που είναι ποιοτικά όμοια, σχηματίζουν  ένα ισόπλευρο  τρίγωνο, το οποίο δεν είναι καθόλου τυχαίο  διότι  ανάμεσα σε αυτά τα 3  ζώδια δημιουργείται μία  εξελεγκτική αλληλουχία.

 ΟΜΟΙΕΣ ΖΩΔΙΑΚΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ

Ας ξεκινήσουμε  με το τρίγωνο της ΦΩΤΙΑΣ ( Κριός Λέων, Τοξότης )Το κύριο χαρακτηριστικό και των 3 ζωδίων είναι: εξωστρέφεια, έμπνευση, πνευματικότητα εγκαρδιότητα,
Τα άτομα της  φωτιάς αναζητούν την αλήθεια αλλά μέσα από εσωτερικές αναζητήσεις αυτό δε σημαίνει ότι είναι  οι εξουσιοδοτημένοι  του Θεού .Είναι όμως , οι άνθρωποι  με μια ιδιαίτερη  ζωντάνια ,και εγκαρδιότητα. .Είναι οι ξεχωριστοί σε μια παρέα .Ως παιδιά είναι  τα περισσότερο κουραστικά .Είναι οι καπετάν φασαρίες,
oι προπέτες, τα περίεργα.
Οι άνθρωποι  της Φωτιάς είναι αυτοί που μπορεί να πέσουν  στην αγκαλιά σου να σε φιλούν και να παίζουν  μαζί σου  τόσο που μπορεί από τον  ενθουσιασμό τους  να μην έχουν προσέξει καν ότι εσύ έχεις χάσει το χρώμα σου από δυνατό πονόδοντο.
Διαθέτουν  μεγάλη εσωτερική  δύναμη που τους ωθεί συνεχώς σε  δημιουργικούς σκοπούς.
Η φλόγα  που υπάρχει  μέσα τους ως  έμπνευση τους δίνει παράλληλα  και διαισθητική δύναμη .
Το άσχημο είναι ότι αυτή  η φωτιά τους  μπορεί να μετατραπεί σε αστραπές και βροντές.   Γιαυτό, αν δε  μάθουν  να αυτοελέγχονται μπορεί και να κατακαούν. .Και τούτο, διότι η φωτιά  εν προκειμένω  είναι ο ενθουσιασμός και αυτός  μπορεί να δώσει  τον ηγέτη η τον τυχοδιώκτη.
Αν σε ένα ωροσκόπιο υπάρχει πολλή φωτιά κάνει τον άνθρωπο δυναμικό, αισιόδοξο, επιβλητικό αλλά και επιθετικό .Συχνά με τάσεις προς τη μεγάλη ζωή και στην πρόκληση της τύχης.       Όταν δεν υπάρχει αρκετή φωτιά τότε δεν ενθουσιάζεται εύκολα. Αν δεν έχει καθόλου τότε ακόμα χειρότερα αφού  του λείπει ο ενθουσιασμός, το πάθος για τη ζωή , με συνέπεια να μην απολαμβάνει και αυτές τις μικρό- χαρές της ζωής.
Ας δούμε όμως τη συμπεριφορά του κάθε ζωδίου χωριστά:

ΚΡΙΟΣ :  Οι Κριοί  ξεχωρίζουν στη  ζωή  λόγω της πρωτοπορίας , πρωτοτυπίας, και της τολμηρότητας τους ,είναι οι άνθρωποι που διαμορφώνουν ένα μοντέλο ζωής  με βάση τις δικές τους αξίες και  οι οποίες δεν  έχουν  καμία σχέση με το κατεστημένο. Το στοιχείο της φωτιάς τους έχει  εφοδιάσει  με τη δύναμη του πολεμιστή και κατακτητή.    Η φωτιά του Κριού μπορεί να παρομοιαστεί με   τη λάμψη, και   τον σπινθήρα που αν πέσει πάνω σε μία εύφλεκτη  ουσία, να προκαλέσει μία επικίνδυνη φωτιά με εκρήξεις και ανατινάξεις. Κάπως έτσι εξελίσσεται και η ζωή τους.
.
ΛΕΩΝ: Οι Λέοντες καθώς συμβολίζουν τη δημιουργία σε όλες  της μορφές της έχουν προικιστεί από τη μοίρα  με μία θαυμαστή  δύναμη και αντοχή και με τα ανάλογα εφόδια  για να μπορούν να τα αξιοποιούν όπως είναι:  η   επιβλητικότητα ,υπερηφάνεια, μεγαλοπρέπεια,.Έξι λέξεις  σκιαγραφούν  τη δομή των Λεόντων: δύναμη, δόξα, φήμη, δημιουργία έρωτας και χρήμα. Τη φωτιά του Λέοντα μπορούμε να το παρομοιάσουμε  με το αναμμένο τζάκι το οποίο προσδίδει με τη ζεστασιά του  τη ομορφιά της θαλπωρής .Μπορεί όμως αν δε υπάρχει η ανάλογη μέριμνα να προσκαλέσει καταστροφές .Αυτό στις ανθρώπινες σχέσεις ερμηνεύεται η  δίνεις την  αγάπη με πολλή ζεστασιά η αντίθετα δικτατορικά.


ΤΟΞΟΤΗΣ:  Το θεμελιώδες  χαρακτηριστικό του Τοξότη  είναι  η μεγάλη ελευθερία  του πνεύματος  και η αγάπη στη γνώση. Οι Τοξότες   προκειμένου  να απαγκιστρώσουν τους συνανθρώπους τους από τη μιζέρια της ζωής , τη φτώχεια, τον πόλεμο,  την κοινωνική ανισότητα και διαφθορά, δηλαδή από οτιδήποτε μειώνει  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ξεσηκώνουν τα πλήθη  υπέρ του δικαίου. Έτσι μπορούμε να  παρομοιάσουμε  τη φωτιά του Τοξότη με τη φωτιά  σε δάσος που συνεχώς εξαπλώνεται. Αυτό μπορεί να παραλληλισθεί λόγω της φύσης του ζωδίου και με την πνευματική εξάπλωση και έτσι εξηγείται  ότι το αναφερόμενο ζώδιο  δίνει  τον φιλόσοφο, τον καλλιτέχνη, τον επιστήμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου