Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

OΙ ΖΩΔΙΑΚΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ

MΑΘΑΙΝΩ  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ 19ο


            OI  ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ



Μετα την αναφορά μας στα τέσσερα στοιχεία στη συνέχεια  θα πρέπει να δούμε πως συνδέεται όλο αυτό το υλικό. Ο τρόπος αυτός δίδεται μέσα από τους  τρεις σταυρούς .Ο κάθε σταυρός περιλαμβάνει τέσσερα ζώδια διαφορετικού στοιχείου  αλλά ιδίας ποιότητας.
Δηλαδή όμοιου τρόπου εκδήλωσης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΤΕΣΣΑΡΩΝ    ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ :



Τα ζώδια της ΦΩΤΙΑΣ συνδέονται με το πνεύμα, την έμπνευση, και μπορούν να δώσουν  τον αρχηγό, τον ηγέτη ή τον τυχοδιώκτη.
Αισθάνονται καλά με τα ζώδια του αέρα .Με του νερού  αισθάνονται  ότι θα  σβήσουν   και με της γης  ότι θα πνιγούν.
Τα ζώδια της ΓΗΣ  συνδέονται  με τη ύλη , το σώμα, Από εδώ  μπορεί να έχουμε  ανθρώπους, που να επιβάλλουν το νόμο μέχρι και καθεστώτα.
Αισθάνονται καλά  με τα ζώδια του νερού, με του αέρα  ότι θα στεγνώσουν με της φωτιάς ότι θα στεγνώσουν..
Τα ζώδια  του ΑΕΡΑ συνδέονται  με τη λογική που  μπορούν να  δώσουν  από τον διανοούμενο ή τον θεωρητικό δικτάτορα.
Αισθάνονται καλά και χαίρονται  με τη φωτιά. Δ εν αισθάνονται καλά   με τη γη και το νερό.
Τα ζώδια του ΝΕΡΟΥ  συνδέονται με τον  ψυχισμό και μπορούν να δώσουν  τον αλτρουιστή ή τον κακοποιό.
Αισθάνονται καλά  με τα ζώδια της γης, Με της φωτιάς αισθάνονται  ότι θα βράζουν, και με του αέρα  ότι θα εξατμιστούν.

………………………………………………………………………………………………
ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ

Αντιπροσωπεύουν την κεντρόφυγη ενέργεια. Δημιουργούν  την αρχή της δράσης προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ωστόσο, υπάρχει διαφορά στη συμπεριφορά τους., διότι ανήκουν σε διαφορετική  στοιχειακή ομάδα .Αλλά πάντως , η κατεύθυνση των δύο εξωστρεφών ζωδίων του Κριού και Ζυγού είναι ορατή . ενώ η κατεύθυνση των δύο εσωστρεφών του Καρκίνου και Αιγόκερου είναι περισσότερο αθέατη



Κριός , φωτιά, εξωστρεφές. Έχει απεριόριστη  ενέργεια, τόλμη, έμπνευση. Είναι γρήγορος , αποφασιστικός και δε δέχεται περιορισμούς. Στο τσακ την ίδια στιγμή παίρνει αποφάσεις και σπεύδει να τις υλοποιήσει .Αυτός ο τρόπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του .Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να μη  χάνει ευκαιρίες, στη δεύτερη όμως να κάνει απερισκεψίες.

Καρκίνος, νερό, εσωστρεφές. Η παρορμητικότητα η οποία στρέφεται προς τα μέσα,   συχνά εκδηλώνεται με γκρίνια και στομαχικά προβλήματα. Ωστόσο , όταν διεγείρονται τα στοργικά και προστατευτικά συναισθήματα δημιουργείται μία παθητική γενναιότητα. Στην αντίθετη όμως πλευρά προκαλούνται ψυχολογικά προβλήματα  ή και  ηθική χαλάρωση.

Ζυγός,  αέρας ,εξωστρεφές .Η παρόρμηση  εκδηλώνεται  σε επικοινωνιακό επίπεδο και σε διανοητικές δραστηριότητες. Όταν υπάρχει πνευματική επικοινωνία σε κοινωνικό και συντροφικό επίπεδο   δεν το σταματά τίποτε .Αυτή η κινητικότητα , συχνά στις δύσκολες στιγμές αποδεικνύεται σωτήρια.

Αιγόκερως, γη, εσωστρεφές. Η παρόρμηση του εκφράζεται μέσα από δραστηριότητες και συμπεριφορές τέτοιες που να αποδεικνύουν την αξιοπρέπεια  και τη φιλοσοφία του μέσω των εμπειριών του   για ότι προσπαθεί να πετύχει και να θεμελιώσει  γερά .Τολμά , για τα φιλόδοξα σχέδια του τα οποία όμως κρατά μυστικά έως ότου τα υλοποιήσει.
       


ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο σταθερός σταυρός  περιλαμβάνει  τα ζώδια Ταύρος,  Λέοντας, Σκορπιός, Υδροχόος. Η ίδια λέξη’ σταθερός μπορεί να μας δώσει την εικόνα της ποιότητας αυτών  των  ζωδίων.
Ο αναφερόμενος σταυρός παίζε το ρόλο του ισορροπιστή στο ζωδιακό καθώς δημιουργεί σημεία σταθερότητας και μονιμότητας. Σε αυτόν ανήκουν οι άνθρωποι που θα τελειώσουν ένα έργο και θα ολοκληρώσουν ένα σκοπό έστω και αν πρόκειται να περιμένουν αρκετά χρόνια, εφόσον βέβαια γι αυτούς έχει κάποια αξία. Είναι όμως και οι ίδιοι άνθρωποι που μπορεί να τα γκρεμίσουν όλα σε μια στιγμή αν ζουν με την αβεβαιότητα του «γίνεται ή δε γίνεται», πάντως ότι επιδιώξουν να δημιουργήσουν θα πρέπει να το θεμελιώσουν γερά ακριβώς  επειδή έχουν την ανάγκη  της σταθερότητας και της σιγουριάς. Είναι το αντίθετο του παρορμητικού σταυρού.

Τα σταθερά ζώδια σπάνια αλλάζουν  αλλά όταν το κάνουν  οι αλλαγές τους είναι ριζικές. Είναι άνθρωποι  συντηρητικοί σταθεροί επίπονοι , ισχυρογνώμονες. Στη χειρότερη  περίπτωση  είναι φανατικοί, τεμπέληδες ,τρυφηλοί  και ίσως αργόστροφοι.

 Γενικά πάντως όλα αυτά τα ζώδια  έχουν ανεπτυγμένη τη εσωτερική τους δύναμη, έχουν τη δυνατότητα να εστιάζουν  την ενέργεια τους σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς  η ενέργεια τους είναι κεντρομόλος. Γι αυτό στην εσωτερική αστρολογία χαρακτηρίζονται ως ζώδια  του εσωτερισμού ( της κατάβασης).Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν  τη δυνατότητα να εισχωρούν  στον εσώτερο κόσμο τους, θεωρούμενα  μάλιστα ως σύμβολα- κλειδιά των μυήσεων της ψυχής .Ενώ στη εξωτερική ζωή τους  χαρακτηρίζονται για την επιμονή και την  αλαζονική συμπεριφορά τους. Τα σύμβολα των σταθερών ζωδίων τα βρίσκουμε  και στη αποκάλυψη του Ιωάννη.

Ταύρος, γη, εσωστρεφές. Ενδέχεται να μένουν αμετακίνητοι αλλά και δεν επιδιώκουν τίποτα περισσότερο από αυτό που μπορεί να τους εξασφαλίσει τη σιγουριά τους. Συνήθως, ικανοποιούνται με τα απλά πράγματα της ζωής ,ενώ προτιμούν δοκιμασμένες μεθόδους  στη ζωή τους. Είναι οι άνθρωποι της υπομονής γι αυτό και έχουν την ικανότητα να επιβάλουν σχετικά εύκολα την τάξη και την πειθαρχεία, αλλά αν εξαναγκαστούν να τη χάσουν μετατρέπονται σε « ταύρο εν υαλοπωλείο»

Λέων, φωτιά, εξωστρεφές. Άνθρωποι με δυνατή  σταθερή θέληση και επιμονή , με προσωπικότητα που εντυπωσιάζει. Στις δραστηριότητες και στις σχέσεις τους  είναι σχεδόν
  απόλυτοι και συχνά επιβάλλονται  με ένα είδος πατροναρίσματος το οποίο πολλές φορές το κάνουν  με πομπώδη , επιδεικτικό τρόπο. Κατά βάση  είναι γεννημένος « ηγέτης» και κάνει οτιδήποτε για να αναγνωριστεί ως τέτοιος.
 
  Σκορπιός, νερό ,εσωστρεφές. Εδώ, έχουμε την  παγίωση εσωτερικών δυνάμεων  μέσα από τις οποίες οι Σκορπιοί  σχεδόν κατευθύνουν τη ζωή τους. Κανένα  άλλο ζώδιο  δεν έχει συνέχεια τόσο βαθιά συναισθήματα όμορφα ή άσχημα. Δύσκολα   απομακρύνονται από τις αρχικές τους  θέσεις και αν αυτό   εκ των πραγμάτων συμβεί , αργά η γρήγορα θα επανέλθουν.  Στο κάτω, κάτω  αυτή είναι μία υποχρέωση στον εαυτόν τους  καθώς με την επιμονή, το πείσμα  αλλά και την αναμονή αποκτούν  δύναμη.


  Υδροχόος, αέρας, εξωστρεφές Εδώ, έχουμε την πνευματική παγίωση. Ο νους αυτών των ανθρώπων  αφιερώνει  πολύ χρόνο  σε αφηρημένες σκέψεις  και σε θεωρητικές εξειδικεύσεις. Ο νους δουλεύει για δικλείδες ασφαλείας όχι μόνο  για προσωπικά ζητήματα αλλά και για τη βελτίωση  της ζωής και άλλων ανθρώπων. Γι αυτό, είναι πάντα έτοιμοι να πολεμήσουν  για την  πνευματική  και κοινωνική ελευθερία γενικότερα.     

 ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ζωδίων  είναι η προσαρμοστικότητα, η μεταβλητότητα, η αμερόληπτη  αντιμετώπιση των πραγμάτων. Επίσης, η ανάγκη αυτών των ανθρώπων  να συλλαμβάνουν και να μεταδίδουν ιδέες, γεγονός που τους κάνει ευκολοπροσάρμοστους..Πάντως από θετικής πλευράς δίνουν τον πνευματικό άνθρωπο(εφευρέτη, συγγραφέα, δημοσιογράφο, επιστήμονα).
Στην αρνητική τους όμως δίνουν τον αδιάκριτο, επιπόλαιο, ανεύθυνο άνθρωπο. Γενικά αντιπροσωπεύουν  την ελικοειδή ενέργεια.
Η κατεύθυνση  των δύο εξωστρεφών ζωδίων  εμφανίζεται με  ανοδική  φορά. δείχνοντας την πορεία προς το μέλλον, το αύριο. Τα δύο εσωστρεφή λειτουργούν με καθοδική κατεύθυνση   φανερώνοντας ότι λειτουργούν  ευκολότερα  με το παρελθόν, το χθες. Αυτοί οι συσχετισμοί δε σημαίνουν ότι  οι μεν  είναι προοδευτικοί και οι δε συντηρητικοί, Απλά φανερώνουν  την διαφορετική αντιληπτικότητα τους.

Δίδυμοι : αέρας ,εξωστρεφές. Η πνευματικότητα  του ζωδίου  περιορίζεται  στα απλά  πρακτικά πράγματα της καθημερινότητας. Οι Δίδυμοι  έχουν την ικανότητα της εύκολης αφομοίωσης, είναι οξυδερκείς και προσαρμοστικοί. Στη συμπεριφορά τους εύκολα παρατηρείται ιδεολογική νευρική, ψυχολογική αστάθεια.   Ξεγλιστρούν εύκολα από περιοριστικές, καταπιεστικές καταστάσεις. Μπορούν και παίζουν σε διαφορετικούς χώρους.

Παρθένος γη, εσωστρεφές. Το κύριο γνώρισμα του ζωδίου είναι   η κοινή επιστημονική ανάλυση των πραγμάτων .Γίνονται λεπτομερείς περιγραφές ψυχρές και αντικειμενικές εκτός και  αν είναι απαραίτητο να μπει και το διπλωματικό στοιχείο. Σε αυτήν την περίπτωση παίζει με την αναποφασιστικότητα και τούτο, διότι ως προνοητικό ζώδιο δεν του επιτρέπονται απερισκεψίες.

Τοξότης φωτιά, εξωστρεφές. Η υψηλή πνευματικότητα του ζωδίου και με αρκετά υψηλές ηθικές προδιαγραφές και επιπλέον ως μεταβλητό, μπορεί να πετύχει τα μέγιστα στη διπλωματία , την πολιτική και σε καθετί που μπορεί να δώσει   τον σοφό δάσκαλο κυρίως με τις γνώσεις και τα έργα του  Αν όμως, αυτές οι δυνατότητες που του δίνει η ζωή  δεν αξιοποιηθούν κατάλληλα αλλά αντίστροφα,  τότε μπορεί να λειτουργήσει με τον δόλο,  τον τυχοδιωκτισμό, την παρανομία.

Ιχθύες, ο τρόπος του σκέπτεστε των Ιχθύων βρίσκεται πιο  πέρα από το συνηθισμένο τρόπο. Συνήθως ακολουθεί τις σκέψεις του υποσυνειδήτου του. Για αυτό ανάμεσα τους βρίσκουμε πολλούς αποκρυφιστές. Γενικά έλκονται από το μυστικισμό, τη θρησκεία  την ποίηση ,την καλλιτεχνία κυρίως μουσική ,ζωγραφική. Και επειδή πολλές φορές μπερδεύουν την αλήθεια με το ψέμα και χάσουν το μέτρο τους  τότε εξαιτίας αυτής της σύγχυσης μπορεί να φτάσουν μέχρι τον παρασιτισμό.    


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου