Τρίτη 21 Απριλίου 2015

EΠIΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡιΕΣ

Ένας ειδικός βεβαιώνει:

ΈΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ  ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

                   ΚΑΙ
     
Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ   ΖΩΗ  

Tι  ψυχολογικές  αντιδράσεις  και μεταμορφώσεις  μπορεί  να προκαλέσει  μία επιθανάτια εμπειρία  στο άτομο που θα τη ζήσει; Πόσο δυναμωμένος  μπορεί να βγει  από αυτή τη  δοκιμασία  και με πόσες  επιπρόσθετες  επιθυμίες και «πιστεύω» για την επίγεια ζωή του που του ξαναχαρίστηκε; Και με πόσο  περισσότερο  κουράγιο και αποφασιστικότητα  αλλά και περισσότερα  ενδιαφέροντα  ξανά ρίχνεται  στο στίβο   μιας ζωής , που ίσως  πρωτύτερα να  μην  είχε  υπολογίσει  την αξία της;

 Dr.  Ρινγκ ,Κένεθ καθηγητής  ψυχολογίας  του Πανεπιστημίου  του Κονέκτικατ, ειδικός  στις επιθανάτιες  εμπειρίες,  παρατήρησε  διάφορα  περιστατικά και  βεβαιώνει .Άτομα που  έφτασαν  στο χείλος  του θανάτου  ή έζησαν  μία εμπειρία  κλινικού θανάτου   άλλαξαν  τον τρόπο της ζωής τους  μετά  την αποκατάσταση  της υγείας  τους . Ξανά γύρισαν  καλύτεροι  άνθρωποι , γεμάτοι  αυτοπεποίθηση  και με  μια νέα  αίσθηση  της τύχης
Μία τέτοια περίπτωση  αποτελεί  ένας  ανειδίκευτος  εργάτης , ο Τομ  Σ., που ασχολήθηκε  επιτυχημένα  με την επιστήμη  της φυσικής  μετά από μία  επιθανάτια εμπειρία   που  τον έφερε  σχεδόν  στο θάνατο .Ο Τομ Σ. ήταν ένας μέτριος  μαθητής του  γυμνασίου. Παρουσίασε όμως  μια παράξενη  μεταμόρφωση  μετά από μία  επιθανάτια  εμπειρία του , αποκαλύπτει  ο Δρ. Ρινγκ που διετέλεσε  και πρόεδρος  του Διεθνούς  Συνδέσμου  Επιθανάτιων  Μελετών  και συνεχίζει: «Ο Τομ γράφτηκε  στο κολέγιο και έπεσε  με τα μούτρα  στη μελέτη  της Φυσικής Επιστήμης  παρόλο  που δεν τον είχε  απασχολήσει  ποτέ πριν .σύμφωνα με τα λεγόμενα  της οικογένειας  του,  άρχισε  να μιλά  σαν τον ….Αϊνστάιν ,  με περισσότερους  τύπους  και αριθμούς….παρά με λέξεις».
            Μία άλλη περίπτωση  αφορά έναν Καναδό  επιχειρηματία, τον Τζόζεφ Ντιπόν , ο οποίος άλλαξε  ριζικά, όταν  έφτασε  πολύ κοντά  στο θάνατο .Όπως βεβαιώνει  ο Δρ.  Ρινγκ  « όταν επανήλθε  από την επιθανάτια  εμπειρία του ,  ο Ντιπόν  άνοιξε ένα νέο  κεφάλαιο  στη ζωή του .Το ως τότε ενδιαφέρον του  για υλικά  αγαθά  αντικαταστάθηκε  από μία βαθιά  δίψα  για πνευματικά πράγματα .Παράτησε τις επιχειρήσεις του  και συνέχισε  να μελετά  τις θρησκείες  ενώ  ταυτόχρονα  έγινε εκδότης  ενός θρησκευτικού  περιοδικού.
Μία νοικοκυρά επίσης, 41 χρόνων  από τη Βόρεια  Καρολίνα , που είχε σχεδόν πεθάνει  στη διάρκεια μιας εγχείρησης παρουσίασε  μία ολοκληρωτική  αλλαγή  προσωπικότητας .Αυτή η πρώην νοικοκυρά  έγινε μία  επιτυχημένη επιχειρηματίας που ταυτόχρονα  επηρεάζει  τα τοπικά  πολιτικά  ζητήματα  της πόλης.»
Μία ακόμα εντυπωσιακή  περίπτωση  είναι η νοσοκόμα  Μαίρη  Σ. ,που είχε σχεδόν πεθάνει  σε ένα αυτοκινητικό  δυστύχημα και από τότε  έχει αναπτύξει  μία περίεργη  ικανότητα  επικοινωνίας  με τους ασθενείς  της .Ο  Δρ. Ρινγκ  που έχει γράψει  δύο βιβλία  με θέμα  διάφορες επιθανάτιες  εμπειρίες , αποκαλύπτει: «Οι ψυχικές  της δυνατότητες , μετά  το ατύχημα  που την πήγε  τόσο κοντά στο  θάνατο , αναπτύχθηκαν  τόσο πολύ  που  εντυπωσιάζουν .Απέκτησε  την ξεχωριστή  ικανότητα  να εμφανίζεται  σ’ εκείνα τα δωμάτια  του νοσοκομείου που  την έχουν  περισσότερο  ανάγκη , πριν  προλάβουν  να την καλέσουν »

Μην  ανησυχείτε λοιπόν,  πως θα  συνεχίσει  να ζει  κάποιος συγγενής ή φίλος  σας  που γλίτωσε , ίσως «παρά τρίχα» από το θάνατο. Οι ψυχικές  δυνάμεις  του ανθρώπου  είναι  απεριόριστες  και συνηγορούν  για μία  πιο φιλοσοφημένη  αντιμετώπιση  της ζωής  που ξαναρχίζει.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου