Τρίτη 21 Απριλίου 2015




KoybentiazontaS me ta asteria




POSEIDONAs

ΗΡΘΑ να κουβεντιάσω λιγάκι μαζί σου  , σήμερα  φίλε  Ποσειδώνα .Δε θα κεράσεις  κανένα ποτό ;Τι είδους ;Τι με ρωτάς , αφού  εσύ με τα οινοπνευματώδη  έχεις παρτίδες .Όλο τα κοπανάς , θολώνεις  και βλέπεις αστράκια …Όχι  μωρε ,  δε σε είπα αστράκι .Που ταξιδεύει  το μυαλό  σου  και δεν ακούς  τι λέω; Ξέρουμε  ότι στις  λειτουργίες  σου ανήκουν  η φαντασία  και τα όνειρα, αλλά μην ονειρεύεσαι και τόσο  πολύ ξυπνητός .Άκου αστεράκι , εσύ  ολάκερος πλανήτης , που  είσαι σε  όγκο 39 φορές  μεγαλύτερος από τη γη !...
Καλλιτεχνικό  ονοματάκι; Α! α! εκεί  μου το πας ! Επειδή  έχεις σχέση με την τέχνη , τη γοητεία , την αισθητική  και με την έβδομη  τέχνη , το παίζεις  αστέρι του κινηματογράφου .Είναι  γνωστό  ότι η υποκριτική  είναι     Ποσειδώνια  εκδήλωση .Μη βγεις  όμως και στο παλκοσένικο  κοτζάμ  Ποσειδώνας  και χάσεις το κύρος σου.!
Είναι  γεγονός πως τα καταφέρνεις  μια χαρά  να παίζεις  θέατρο .Όταν σε  κάποιου  το ωροσκόπιο  βρίσκεσαι  στον πρώτο οίκο  αν μάλιστα  είσαι απλόχερα  εγκατεστημένος  εκεί χωρίς  την παρέα  άλλου πλανητικού συναδέλφου , τον κάνεις αυτόν τον  κάποιον  τέλειο ηθοποιό  και στη σκηνή , αλλά προπάντων  στη ζωή .Μας πουλάει και μας αγοράζει , καταφέρνει να είναι , αλλά  κυρίως  να φαίνεται , αυτό  που
Oι άλλοι  θα τον  ήθελαν –προς  όφελός  τους  φυσικά .
Αν πάλι  εκεί , στον πρώτο  οίκο ,έχεις για κολλητό  σου , κατ εξαίρεση , τον  πληθωρικό  Δία  να σ ενισχύει , πλασάρεις  κάτι  ψεματάρες , αδερφέ μου!...Καλά, καλά, μη διαμαρτύρεσαι , δεν τις πλασάρεις  εσύ , αλλά αυτός  ο κάποιος .Όμως  ποιος  του εμπνέει  τις  ψεματάρες  και του  δίνει  την ηθοποιία        ;Μην πας να μου κρυφτείς , άσε  να κάνουμε  μια ανοιχτή  και ειλικρινή  γήινη  συζήτηση  πάνω σε σταθερό  έδαφος , παρόλο  που εσύ ανήκεις  στα μεταβλητά  και στο στοιχείο  του νερού .Άλλωστε,  Τι θα ανακάτευες  μ εκείνη  την τεράστια τρίαινα , που μοιάζει  και με το συμβολάκι σου  ( ), τα χώματα και τα  ξερά φύλλα; Τότε θα  ήταν μάλλον τσουγκράνα ….Είναι , λέει , η τρίαινα , σύμβολο  δύναμης και κυριαρχίας  και στην έκαναν δώρο οι Κύκλωπες.
            Ως θεό Ποσειδώνα  μπορώ να σε  φαντάζομαι  έτσι , δηλαδή δυνατό, κυρίαρχο της θάλασσας , κάποιας ηλικίας  με τις άσπρες  γενειάδες  και μα λούρες  σου , όπως σε  παρουσιάζουν .Όταν  όμως, σε σκέπτομαι ως πλανήτη  Ποσειδώνα , με τις ιδιότητες σου , μα την αλήθεια , μου φέρνεις  σύγχυση ,καθώς το μυαλό μου  πηγαίνει στην    απάτη στην ψευδαίσθηση και γενικά στις  αρνητικές ιδιότητες  σου.
Ο θεός Ποσειδώνας λένε είχε πολλούς έρωτες ,Σκέφτομαι  πως μπορεί να ήταν στα νιάτα του , δηλαδή πριν την εποχή που του έφτιαξαν το…..γνωστό πορτραίτο του. Εσύ όμως , ο πλανήτης Ποσειδώνας  εκπροσωπείς τα βαθιά αισθήματα .Εσύ ερωτεύεσαι  και χάνεις το μπούσουλα .Έτσι και δε βρεις ανταπόκριση  στα αισθήματά σου  αρρωσταίνεις και το ρίχνεις  στο ποτό  ή στα ναρκωτικά .Μπορεί και να αυτοκτονήσεις  αλλά όχι μία και έξω  με όπλα ή μαχαίρια  ή πηδώντας από τον  δωδέκατο όροφο.
            Είσαι λένε η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης , και γιατί όχι . Μήπως και η  αστρολογία δεν είναι ρυθμός και μουσική;
Όμως, εσύ είσαι πολύ πιο λεπτός στην τέχνη  και στα αισθήματα από την Αφροδίτη   καθώς εκτιμάς  περισσότερο τα  πνευματικά και  τα ψυχικά χαρίσματά σου , την έμπνευση , την αυτοθυσία , την ευλάβεια.
Η Αφροδίτη εκτιμά  πολύ το χρήμα,  τα πολύτιμα στολίδια,   το ακριβό και προκλητικό  ντύσιμο θα ν αποτύχει , θα δοκιμάσει ξανά  την τύχη της παρα κάτω , για να βρει κάποιον να ζευγαρώσει , ενώ εσύ Ποσειδώνα μου  θα πέσεις σε βαθιά θλίψη  , που αυτό είναι άλλωστε το  στυλ σου .Αυτό δε σου το λέω για να  σε κατηγορήσω κάθε άλλο μάλιστα , απλά σου επισημαίνω τις αδυναμίες σου  για να προσέχεις .Με την ευκαιρία  να σου αναφέρω  πως στα ελαττώματά σου  είναι και η αλλοτρίωσή , οι παρασκηνιακές  δραστηριότητες  και οι πολιτικές δολοπλοκίες  καθώς και θρησκευτικός φανατισμός .
Αντίθετα, θα σε επαινέσω  για την αυτοθυσία , την φιλοτεχνία,  την ψυχική  αντοχή σου , την αντίληψη της αρμονίας  και της ισορροπίας στη  φύση  θαυμάζω την ικανότητά σου  στη μεταφυσική , την ενόραση  και την πνευματική αναζήτηση. Η θρησκευτικότητα είναι μέσα στο πετσί  σου , άλλωστε είσαι ο κυρίαρχος του ζωδίου των Ιχθύων που θεωρείται ζώδιο του Χριστιανισμού. Βέβαια , τότε που ήρθε  ο Χριστός στον κόσμο  δεν είχαν  ούτε  υποψία  για την ύπαρξη  σου  στο στερέωμα Σ εντοπίσανε  μόλις στις 23 Σεπτεμβρίου  του 1846 οι ερευνητές του αστεροσκοπείου  του Βερολίνου.
            Η θέση σου  σε κάποιο  ζώδιο  επηρεάζει  ολόκληρη  γενιά,  είναι άνευ  ιδιαίτερης  σημασίας  σένα  ατομικό  γενέθλιο  ωροσκόπιο , τέτοιο αργοκίνητο  διαστημοκάραβο  που είσαι! Ναι , γιατί σου κακοφαίνεται ;Και τι έγινε  που είσαι προτελευταίος  γρηγορότερος  δηλαδή  από τον Πλούτωνα ; Τα165 χρόνια  που χρειάζεσαι  για μία περιστροφή  γύρω  από τον Ήλιο , δεν είναι  ταχύτητα , μωρέ  αδερφέ μου , είναι αγανάκτηση! Αν και σου κατασκεύασαν  ξεχωριστή  λωρίδα  δε γλιτώνεις  τις μούτζες .Σίγουρα  θα εφεύραν  ειδικό κοντέρ για να μετρήσουν την ταχύτητά σου.
Χοντρικά υπολογίζοντας, μένεις  δεκατριάμισι χρόνια  σε κάθε ζώδιο. Σκέψου  πόσα εκατομμύρια  άνθρωποι σ΄  έχουν  στο ίδιο ζώδιο .Στο ατομικό  μας ωροσκόπιο , σε υπολογίζουμε  μόνο ως προς  τον οίκο που βρίσκεσαι , σε συνδυασμό  πάντα  με τις γωνιακές  όψεις , που  κάνεις  με τους άλλους  πλανήτες.
Στον  έβδομο  οίκο κάποιου , μπορεί  λόγου χάριν  να προκαλείς  λανθασμένη  επιλογή  συντρόφων  ή συνεργατών . Στον  έκτο ευθύνεσαι  συχνά  για λάθος  ιατρική  διάγνωση , αφού  έκτος οίκος  ίσον εργασία, υγεία.
            Αντιγράφω  ένα κομματάκι , από  τις σημειώσεις  που έχω  κρατήσει
για την παρουσία σου  στον πέμπτο,  τον οίκο των ερώτων , αισθημάτων ,  παιδιών,  δημιουργημάτων , όπου  είσαι  και σε θέση  έξαρσης , δηλαδή  μια χαρούλα. Το κομμάτι  αυτό , το αναφέρω , επειδή  το έχω σίγουρα  επαληθεύσει .Επρόκειτο μάλιστα, για απορίες μου ως προς τις σημαντικές  πτυχές της ζωής και του χαρακτήρα μου, που βρήκα την απάντησή τους  σε αυτές  τις λίγες  σημειώσεις : ¨…καλλιτεχνική τάση …τρομερά συναισθηματικός  και τρυφερός. Παρόλα τα στραπάτσα όμως  που τρώει , δε διορθώνεται .Ξεφεύγει,  δημιουργώντας., Γι ΄αυτό  δημιουργεί  χωρίς όρια ….Πολύ αισθησιακός .Προδιάθεση  για παράνομους  ερωτικούς  δεσμούς  και εξώγαμα παιδιά…» το κατάλαβα φίλε μου Ποσειδώνα πως  κακώς  δεν υπολόγιζα  πολύ σ εσένα .Είσαι τελικά , σοβαρά  υπεύθυνος  για την εξέλιξή μου.
Όταν  στο μάθημα της Αστρολογίας , αναλύσαμε  το δικό μου  γενέθλιο  ωροσκόπιο , μία από τις ερωτήσεις  που μου έγινε  ήταν η παρακάτω:
«Μήπως  υπήρχαν  κάποια  λάθη  και ψευδαισθήσεις  σχετικά  με τους έρωτες  και τα φλερτ σου ; δηλαδή να νομίζεις  πως  σε ερωτεύονται  χωρίς  να  συμβαίνει  κάτι  τέτοιο; Μπα, ίσα  ίσα που επειδή  πιο  μικρή  ήμουν  πολύ  συντηρητική  και αρκετά  κομπλεξική , ενώ  με φλερτάριζαν  εντονότατα  οι άντρες  της παρέας , πάντα  σκεφτόμουν  ότι το έκαναν  μόνο γι΄ αστείο …αλλά μήπως ….κι αυτό  δεν είναι  κάποιο λάθος  και ψευδαίσθηση;  Συμπλήρωσα , καθώς  συνήρθα εν τω μεταξύ από τις σκέψεις μου . Δηλαδή εκείνο που τελικά κατάλαβα , είναι ότι το λάθος  και η εξαπάτηση  πάνε μαζί .. Αυτή η  όμως η εξαπάτηση  και η σύγχυση, που  προέρχονται  από σένα , μπορεί  να είναι
 οποιασδήποτε  φύσης  και να υπάρχουν  προς  οποιασδήποτε  κατεύθυνση , δηλαδή  είτε  από μας προς τους άλλους , είτε  από τους άλλους  προς εμάς ή και τα δύο.
Έλα λοιπόν τώρα κ. Ποσειδώνα , να δούμε  που και πως  χώνεις τη μύτη σου . γιατί και εγώ  μη νομίζεις  πως τα ξέρω .Προσπαθώ  να τα μάθω , πότε  παρακολουθώντας  μαθήματα , πότε διαβάζοντας  και πότε  ψάχνοντας  και γράφοντας .Ας πάμε  στα επαγγέλματα που επηρεάζεις ,Είναι λένε , του γιατρού  – κυρίως του αναισθησιολόγου –του χημικού , του δύτη , του καλλιτέχνη, του ιερωμένου , του χορευτή – κυρίως του μπαλέτου.
Αναφέρεται και το επάγγελμα  του κοινωνικού  λειτουργού –ίσως γιατί  από εδώ προσφέρεται  πνευματική  βοήθεια και παρηγοριά , ανάμικτη  με θρησκεία, ψυχολογία  και ψευδαισθήσεις .
Στις δραστηριότητές σου  βέβαια,  ανήκουν  και οι βιομηχανίες οινοπνευματωδών  και οι καπνοβιομηχανίες .Τι δηλαδή , να ξεφεύγει  ο κοσμάκης  από τα προβλήματα  και τις δυσκολίες , πίνοντας  και καπνίζοντας .Να νομίζει  ότι κέρδισε  κι εσύ  να του σκάβεις  το λάκκο ετοιμάζοντάς του  σοβαρές ασθένειες.;
Σχετίζεσαι επίσης  και με την ιατρική , τα νοσοκομεία, τις κλινικές , τα φαρμακεία και τις φαρμακοβιομηχανίες .Άντε άνοιξε  και  καμιά «Κλινική  αποτοξίνωσης  , ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» ,Έτσι για να γελάει  ακόμα και ο Κρόνος …..
Εδώ που τα λέμε  και γενική Κλινική  μπορείς ν  ανοίξεις  αφού  είσαι υπεύθυνος  για πολλές αρρώστιες Όπως  παθήσεις  του νευρικού συστήματος , παράλυσης, τύφλωσης, αφροδισιακών, κ.λπ .Και επειδή από εμπόριο  δεν καταφέρνεις τίποτα  και μόνος σου  θα τη ρίξεις  έξω ( την κλινική)  και θα  την κάνεις  προβληματική  επιχείρηση , σε συμβουλεύω  να πάρεις  συνέταιρό σου  τον Ερμή  τουλάχιστον να κάνεις  όπου χρειάζεται  μία πιο υγιή διπλωματία.       
( από μία παλιά φίλη  την Η Κ )
            

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου